13 September 2013

Monitorizarea accesului si activitatii pe internet dintr-un Wi-Fi HotSpot

Share Button

Transformati calculatorul dvs intr-un Wi-Fi HotSpot. Implementati lui WFilter pentru monitorizarea accesului si activitatii in internet.

Acest articol descrie o noua implementare a lui WFilter intr-o retea wireless. Solutia este sa transformati calculatorul pe care este instalat WFilter intr-un WiFi Hotspot. Astfel WFilter poate monitoriza clientii de WiFi prin intermediul acelui hotspot.

Retineti: aceasta solutie utilizeaza un adaptor wireless al calculatorului pe care este instalat WFilter pentru a partaja conexiunile la internet. Semnalul WiFi s-ar putea sa nu fie atat de puternic ca intr-un router wireless.

1. Topologie de retea


2. Crearea unui WiFi Hotspot
Va rugam sa verificati mai pasii de mai jos pentru crearea unui Wi-Fi hotspot in Win8 Enterprise. Acesti pasi ar putea fi diferiti in alte versiuni ale lui Windows.

1) Acest calculator desktop detine un adaptor wireless:


2) Rulati “cmd” ca administrator. Introduceti comanda urmatoare:

netsh wlan set hostednetwork mode=allow ssid=Test key=password

Aceasta comanda va crea un punct de acces wireless cu ssid numit “Test” si  key avand valoarea “12345678” la fel ca in imaginea de mai jos. Puteti modifica “ssid” si “key” dupa cum doriti.


3) Rulati comanda urmatoare pentru a activa Wi-Fi Hotspot-ul:
netsh wlan start hostednetwork

4) Se va afisa un nou Microsoft Hosted Network Virtual Adapter:


5) Deschideti proprietarile WiFi-ului pentru a activa partajarea conexiunii de internet (Internet Connection Sharing) in adaptorul virtual:


Veti putea vedea noul WiFi Hotspot pe dispozitivele mobile. Clientii care utilizeaza acest hotspot pot fi monitorizati cu WFilter.

Exista si alte metode de a crea un WiFi Hotspot. Puteti sa o alegeti pe oricare doriti.

3. Setarea lui WFilter

1) Rulati “Configuration Wizard” din sectiunea “Help” a lui WFilter
2) Alegeti “pass-by mode”, setati adaptorul wireless ca “monitoring adapter” si “blocking adapter”. Bifati optiunea “this adapter is wireless”.


3) Apoi apasati butonul “Next” pana la final. Acum puteti monitoriza clientii conectati la WiFi.

No comments:

Post a Comment