13 February 2014

Implemetarea lui WFilter cu un router wireless


Share Button
Pentru implemetarea corecta a lui WFilter este nevoie de un switch sau router configurabil cu "port mirroring". In cazul in care detineti doar un router wireless care nu suporta port mirroring, puteti incerca aceasta solutie care se implementeaza usor.
Tot ce trebuie sa faceti este sa configurati calculatorul pe care este instalat WFilter ca si cale de acces si sa setati routerul wireless ca AP wireless


Diagrama topologiei de retea este urmatoarea:1. Configurati caculatorul cu WFilter ca si cale de acces (gateway) la internet

Primul pas ese sa setati calculatorul cu WFilter sa functioneze ca si cale de acces la internet. Calculatorul trebuie sa aiba doi adaptori de retea, unul pentru accesul la internet (de obicei este conectat la un modem ADSL) si altul pentru subnet local (trebuie sa fie configurat pentru a obtine automat adresele de IP).

In acest exemplu este utilizat Windows 7. In acest caz conectarea la internet este setat intr-o adaptor de retea.

1.1 Partajarea internetului intr-un subnet local

Mergeti la “Control Panel”->“Network and Internet”->“Network Connections” si alegeti “Allow other network users to connect through this computer’s internet connection”. In sectiunea Properties a adaptorului care este conectat la internet, dati click pe Sharing la fel ca in imaginea de mai jos:


Acum unui alt adaptor („LAN Connection”) i se va atribui adresa ip 192.168.137.1 (In Windows XP va fi 192.168.0.1).192.168.137.1 este default gateway pentru dispozitivele cu acces la internet pentru un subnet local. Pentru a funtiona cu dispozitive wireless trebuie sa modificati setarile routerului wireless.

2.Setati routerul wireless ca AP wireless

Calculatorul cu WFilter partajeaza conectarea la internet, deci routerul wireless trebuie sa functioneze ca un AP wireless. Deconectati interfata WAN si conectati adaptorul „LAN Connection” pentru calculatorul cu WFilter la o interfata LAN a routerului wireless (poate fi oricare interfata LAN, de obicei se conecteaza la LAN1).

2.1 Modificati adresa de IP a interfetei LAN

Atribuiti adresa IP 192.168.137.2 interfetei LAN. Daca sistemul de operare de pe calculatorul cu WFilter este Windows XP, adresa IP ar trebui sa fie 192.168.0.2

2.2 Dezactivati serviciul DHCP

Pe calculatorul cu WFilter este activat serviciul DHCP si trebuie sa-l dezactivati pentru a evita un conflict cu routerul wireless.

 

3. Setari pentru monitorizare in WFilter

Ultimul pas este sa configurati adaptorul „LAN Connection” ca si adaptor de monitorizare din "Monitoring Settings" a lui WFilter. Apoi puteti sa monitorizati si sa filtrati utilizatorii din reteaua locala.

No comments:

Post a Comment