Skip to main content

Semnaturile electronice – care va fi situatia lor peste 5 ani?


Share Button

In prezent este evident ca multe afaceri utilizeaza hartia in fiecare zi. Majoritatea tranzactiilor si intalnirilor dintre furnizori, proiectati si actionari se bazeaza pe schimburi de hartie. Odata cu trecerea timpului modul in care afacerile deruleaza in prezent nu va mai fi eficient. Aceasta era este considerata a fi una tehnologica. Deci utilizarea de hartie este inlocuita din ce in ce mai mult cu cu sisteme electronice.

Utilizarea semnaturilor electronice are legatura cu nevoia de a utiliza timpul cat mai eficient pentru o buna desfasurare a afacerilor. Semnaturile electronice permit autentificarea pentru verificarea integritatii si non-repudierii documentelor. Astfel veti putea sti daca documentele au fost semnate de catre proprietar. O semnatura electronica este alternativa digitala a semnaturii de mana. Semnatura electronica este generata de un calculator, informeaza recipientul cine este proprietarul documentului si daca aceste este o persoana cunoscuta sau nu. Documentul va fi recunoscut ca original daca este semnat de catre un proprietar recunoscut.

Care este situatia semnaturilor electronice pe termen lung?
Semnaturile electronice sunt considerate utile pe termen lung si detin numeroase avantaje fata de semnaturile de mana. Intr-o lume in care lucrurile se intampla foarte repede, oamenii isi doresc o solutie rapida si usoara pentru orice aspect al afacerii lor. Solutia ideala trebuie sa poata permite autentificarea si verificarea integritatii si securitatii documentelor si semnaturilor electronice.

Statutul si importanta semnaturilor electronice in urmatorii 5 ani
Tehnologia semnaturii electronice este disponibila pe dispozitive mobile si poate fi lansata la orice nivel. Solutia poate fi locala sau poate fi implementata la nivel enterprise. Semnatura electronica este lansata in sectorul public si privat, sistemul de sanatate si asigurari. Tehnologia a fost deja adoptata de un numar important de banci pentru a imbunatati viteza si securitatea proceselor cu documente bancare. Acesta tehnologie eficienta a facut ca sistemele si infrastructurile din sectoarele amintite sa functioneze mai rapid si mai eficient. Deci semnaturile electronice vor avea o importanta majora si in urmatorii 5 ani pentru aceste sectoare si nu numai.

In urma cu 10 ani Electronic Signatures in Global and National Commerce Act (ESIGN) a adoptat tehnologia semnaturilor electronice. In prezent, aceste sunt utilizate aproape in orice domeniu. Avand o sustinere pozitiva, aceasta tehnologie va fi utilizata si mai mult in viitor. Oamenii si companiile vor implementa noi practici care sunt in concordanta cu tendintele actuale si de care pot beneficia cel mai mult. Semnaturile electronice sunt considerate importante pentru afaceri deoarece ofera valoare modului in care afacerile sunt desfasurate intr-o lume moderna.

Iata cateva puncte cheie care va vor arata importanta si utilizarea in crestere a semnaturilor electronice in prezent si in viitor:
  • Semnaturile electronice ajuta oamenii si afacerile sa identifice semnatarul documentului. Certificatele digitale va ajuta sa verificati daca utilizatorul este cine sustine ca este.
  • Semnaturile electronice ajuta recipientul sa detecteze daca au aparut modificari in documente si daca documentele au fost utilizate in mod abuziv. Aceasta tehnica va elimina posibilitatea de falsificare pe masura ce tehnologia se va imbunatati.
  • Proprietarul semnaturii electronice care are acces la parola poate utiliza si controla semnaturile lui. Nimeni altcineva nu poate avea acces la semnaturile lui.
Solutiile oferite de Ascertia va permit sa semnati electronic documentele emise si transmise in firma dvs. Daca va doriti o solutie la nivel enterprise, serverul ADSS Server indeplineste toate cerintele de semnare, verificare si arhivare a documentelor pe termen lung. 

In cazul in care doriti sa semnati documentele electronice de pe dispozitive mobile (smatphone, tableta, iPad, iPhone etc) Ascertia va ofera solutia de semnare online SigningHub.com. Va puteti inregistra gratuit si puteti testa solutia inainte de achizia unui plan de utilizare.

Alternativ, puteti alege programul PDF Sign&Seal cu care puteti semna documentele rapid si usor daca detineti un certificat digital. Aplicatia va este utila daca doriti sa semnati electronic facturile emise in firma, contractele sau documentele pe care doriti sa le transmiteti in cadrul licitatiilor electronic in sistemul SEAP. PDF Sign&Seal va permite sa deschideti si sa semnati documente SEAP cu extentia p7s si p7m.

Comments

Popular posts from this blog

Webinar: Cum abordăm monetizarea software: strategii pentru creșterea veniturilor pe termen lung

Joi 16 Mai 2024, ora 11:00 Notează data și alătură-te evenimentului creat de Thales, un webinar exclusiv, interactiv, conceput special pentru furnizorii de software, producătorii de dispozitive cu software încorporat și companiile SaaS care doresc să-și îmbunătățească afacerea. În cadrul acestei sesiuni, experții în monetizarea software vor discuta despre importanța managementului unificat și a proceselor automatizate. Ei vor explica de ce a rămâne axat pe furnizarea de modele de afaceri complexe este esențial în peisajul digital aflat astăzi într-o evoluție rapidă. Dacă doresti să obți informații despre cele mai bune practici strategice pentru creșterea sustenabila și pe termen lung a veniturilor din software, acesta este un webinar care nu trebuie ratat! Înregistreaza-te astăzi și acceseaza panoul nostru de experți în timp ce vei fi ghidat prin: 1. Utilizarea unui sistem unificat de licențiere Exploreaz ă strategii pentru o singură sursă de adevăr, creând un centru centra...

Cititor contactless pentru carduri RFID (NFC) 13.56 MHz

Acest cititor de card contactless citeste si scrie cardurile mifare rfid 1K. Protocol de comunicatie:  - accepta toate cardurile cu frecventa ceasului de 13.56 MHz (smartcard RFID): - ISO 14443 tip A si B - Mifare 13.56 MHz ISD14443A - Baud rate: 106 Kbps la 6.8 Mbps - Suport pentru protocol Felica - Compatibil cu protocol de card 15693 Securitate: - Chipset cu nivel inalt de securitate - Protectie la scurt-circuit si depasirea tensiunii de alimentare - Mecanism de criptare in firmware - Posibilitate de actualizare pentru firmware Performanta: - Primul VHBR CCID card reader - Primul reader CCID cu procesor de viteza inalta - Incorporeaza tehnologie contactless VHBR (Very High Bit Rates) solicitata de aplicatiile ICAO (International Civil Aviation Organization), cu standard LDS 2.0 Compatibilitate: compatibil cu cele mai utilizate platforme software: Windows, Linux. M...

Cititor card sanatate ACR83 (format APG), V2

Cititorul de card de sanatate ACR83, in forma cunoscuta pana acum, a ajuns la sfarsitul ciclului de fabricatie inca din anul 2019. Va prezentam mai jos varianta actuala a cititorului de card ACR83, care este ACR83 (format APG) APG8201. Acesta se prezinta intr-o haina noua, dar ramane 100% compatibil cu vechiul cititor ACR83. Cititorul de card de sanatate este vandut de unele firme si sub denumirile de ''ACR83 v2 PinEasy - cititor card sanatate cu tastatura si ecran autorizat de CNAS model 2023'' si ''Cititor smartcard ACS APG 8201-B2'' - Cititorul de card de sanatate ACR83 – APG8201 vine intr-o carcasa noua, robusta, fiabila, ergonomica - Afisaj mare - Taste mai mari care usureaza introducerea codului PIN - Prezenta cardului in cititor este semnalata de un sunet - Viteza mai mare de redare a datelor Pentru a avea acces la datele de pe card introduceti PIN-ul de la tastatura cititorului ACR83 (APG8201). COMANDA CITITORUL ACR 83 (for...