20 August 2014

Sentinel LDK – o solutie de protectie pentru programele software cu imbunatatiri continue


Sentinel LDK este rezultatul unei cercetari concentrate a nevoilor de pe piata de software in ceea ce priveste securitate si utilizarea autorizata a programelor software. Sentinel LDK reflecta procesul si munca depusa de echipa SafeNet in dezvoltarea unei solutii complete de licentiere si protectie pentru programele software care sa raspunda diverselor nevoi si cerintelor evolutive de pe piata.

Sentinel LDK include o serie de functii noi importante:

  • sistemul back-end Sentinel EMS bazat pe web
  • imbunatatiri ale cheilor de protectie bazate software (Sentinel SL) ca de exemplu re-host in trei pasi al licentelor software
  • lansarea cheilor cu functie user-mode
  • imbunatatiri de securitate, ca de exemplu tool-ul Sentinel Envelope ajuns la a treia generatie pentru protectie automata impotriva pirateriei software si a reverse engineering-ului

La aceste imbunatatiri se adauga si introducerea noii generatii de chei de protectie bazata pe hardware (dongle) – cheile Sentinel HL. Aceste chei reprezinta de fapt elementul de baza al solutiei Sentinel LDK pentru protectia bazata pe hardware. Noile chei ofera o platforma solida, bazata pe smartcard care ne permite sa implementam multe imbunatatiri viitoare. Printre aceste imbunatatiri se numara trecerea la versiunea driverless a cheilor dongle, executia codului sursa al programelor software in chip si alte inovatii care altfel ar fi fost imposibile.

Cum schimba Sentinel LDK situatia in industria software?
Sentinel LDK inlocuieste solutia lider de pe piata cunoscuta sub numele de Sentinel HASP. LDK ofera o solutie completa de licentiere si protectie pentru programele software. Este important faptul ca Sentinel LDK integreaza tehnologii inovatoare care vor pune bazele pentru o serie de functii importante din viitor. Functii ca executia codului sursa in chip si licentierea bazata pe cloud vor solidifica oferta Sentinel LDK si va creste pozitia de lider in detrimentul altor solutii disponibile.

Care este impactul lui Sentinel LDK asupra dezvoltatorilor si vanzatorilor?
Implementarea unei licentieri primare cu ajutorul lui Sentinel LDK se realizeaza foarte rapid. Astfel dezvoltatorii pot economisi timp si se pot concentra pe dezvoltarea versiunilor noi si functilor viitoare ale produselor software.

Cum este procesul de tranzitie pentru clientii care trec de la Sentinel HASP la Sentinel LDK?
Echipa de la SafeNet a depus un efort considerabil pentru ca trecerea de la cheile HASP la cheile Sentinel HL sa poata fi realizata unitar si fara dificultati. Clientii pot consulta ghidul de trecere de la un tip de chei la altul, iar echipa de suport tehnic este pregatita sa ii asiste in procesul de tranzitie. De exemplu, noile chei Sentinel HL sunt disponibile in configuratia HASP si ofera suport pentru vechile chei HASP. Totodata, Sentinel HL detine hardware care poate fi actualizabil in configuratie Driverless. Un alt exemplu se refera la Licensing API-ul din Sentinel LDK care este o extensie a API-ului utilizat de Sentinel HASP inca din 2007 si este complatibil cu acesta din urma. 

De ce ar trebui clientii sa treaca la Sentinel LDK?
Pentru ca este solutia cea mai sigura, inteligenta, de incredere, versatila si eficienta disponibila pe piata pentru licentierea si protectia programelor software. O scurta evaluare a solutiei Sentinel LDK poate va poate oferi o perspectiva asupra beneficiilor oferite de solutie in diferite industrii. Aceste beneficii pot fi semnificative astfel incat sa va convinga de luarea in calcul a trecerii la Sentinel LDK. 

No comments:

Post a Comment