Skip to main content

Monetizarea aplicatiilor pentru Android (Part 1)


Share Button

Utilizarea telefoanelor inteligente si a tabletelor a ajuns sa inlocuiasca in mare parte utilizarea calculatorului. Trecerea de la folosirea calculatorului la folosirea dispozitivelor mobile a dus la dezvoltarea a peste 2 milioane de aplicatii software. Dezvoltatorii acestor aplicatii decid ce model de afacere aleg: oferirea gratuita a aplicatiei sau oferirea ei pe baza de licenta.

Daca sunteti dezvoltatori de soft, cu siguranta stiti ca modalitatea de valorificare a aplicatiei, respectiv monetizarea ei, este o decizie de mare importanta. Pe langa valorificarea aplicatiei ca atare, un aspect foarte important este protejarea veniturilor si a proprietatii intelectuale de „ochi curiosi”, hakeri si utilizatori neautorizati ai acesteia.

Disponibilitatea aplicatiilor software descarcabile aduce multe riscuri. Prin intermediul unui download, un haker poate accesa mult mai rapid si usor un soft si il poate vinde pe internet la un pret mult mai mic decat producatorul acestuia sau il poate oferi chiar gratuit.

Protejarea proprietatii intelectuale pentru aplicatiile mobile este o parte importanta a unei strategii competitive si are numeroase beneficii:
  • Pirateria dauneaza clientilor dumneavoastra si va limiteaza capacitatile de dezvoltare. Prin investitia intr-un sistem anti-piraterie pentru aplicatiile platite sau gratuite va protejati veniturile si reputatia soft-ului.
  • Reverse Engineering si furtul de proprietate intelectuala erodeaza avantajul competitiv pe care il aveti. Este important sa va protejati investitia si sa le oferiti clientilor posibilitatea de a rula aplicatiile in conformitate cu ceea ce au cumparat. Daca alegeti sa va protejati soft-ul, aplicatiile dezvoltate vor duce la cresterea afacerii si a veniturilor dvs., si puteti adauga flexibilitate in imbunatatirea aplicatiilor, puteti oferi preturi competitive si puteti creste portofoliului de clienti.
Un manager de licentiere si protectie a proprietatii intelectuale eficient va asigura valorificarea la maxim a aplicatiilor.

SafeNet Sentinel RMS Android ofera mecanismul care va permite sa controlati si sa livrati aplicatii cu anumite caracteristici si configuratii si va permite apoi urmarirea utilizarii acestora pe piata. Functiile Sentinel RMS de gestionare a licentelor integrate in aplicatie verifica un cod de licenta valabil inainte ca aplicatia sa ruleze. In cazul in care exista un cod de licenta valabil, aplicatia va rula, iar daca Sentinel RMS nu poate gasi un cod de licenta valid, aplicatia nu va rula.

Sentinel RMS Android contine mai multe componente pentru protejarea si licentierea aplicatiilor mobile pentru sistemul de operare Android:
- Android Envelope: proiectata pentru protejarea aplicatiilor Android JAVA. Fisierele Android Application Package (apk) sunt modificate la aplicarea Envelope. Fisierul apk modificat contine cod criptat si cod suplimentar adaugat prin intermediul Envelope.
- JNI Layer pentru Android Java Applications: Sentinel RMS SDK este un SDK bazat pe limbaj C de baza - un JNI programming framework care ofera o interfata cu Sentinel RMS SDK pentru licentierea aplicatiilor Java pe platforma Android.

- Multi-threading: Sentinel RMS pentru Android ofera suport pentru un mecanism general de blocare, cu urmatoarele obiective:
  • Executarea Sentinel RMS API in medii multi-threaded, cu suport pentru executarea a dous thread-uri in acelasi timp.
  • Accesul controlat (read-only) la fisierul care pastreaza licenta din threaduri care ruleaza simultan.
- Licentierea pe baza de caracteristici (proprietati) permite configuratii multiple pentru aplicatii
- Android Licensing API.

Folosind RMS Android puteti croi mai multe licente pentru o singura aplicatie. Prin urmare, puteti obtine configuratii multiple pentru acelasi produs produs, cum ar fi optiuni diferite de prezentare sau diferentiere a preturilor. Aceste beneficii sunt oferite clientilor, deoarece acestia pot cumpara caracteristici si functii noi in mod automat. Caracteristici suplimentare, reinoiri de licenta si actualizari pot fi obtinute electronic, fara un proces complex de actualizare.

Ma multe despre solutiile de protectie si licentiere software gasiti pe site-ul nostru https://www.sentinel-ldk.intech.ro/



Comments

Popular posts from this blog

Dispozitiv criptografic USB Token CryptoMate EVO

Prezentarea generala a dispozitivului criptografic CryptoMate EVO Tokenul USB CryptoMate Evo PKI utilizeaza algoritmi ECC si RSA pentru operaÈ›iunile criptografice cu cheie publică, esenÈ›iale în aplicaÈ›iile PKI pentru carduri inteligente È™i semnătură digitală. Tokenul CryptoMate EVO PKI este construit in jurul unui modul ACOS5-EVO care acceptă algoritmi DES, 3DES, AES È™i SHA. Tokenul este conform cu standardele internaÈ›ionale pentru cardurile inteligente PKI (ISO 7816 (părÈ›ile 1, 2, 3, 4, 8 È™i 9) È™i FIPS 140-2 level 3 È™i este certificat CC EAL 5+ CryptoMate EVO poate fi utilizat pentru aplicaÈ›ii care includ semnarea digitală, securitatea e-mailurilor, conectarea online, conectarea la reÈ›ea È™i aplicaÈ›iile blockchain. Caracteristici: ● Card inteligent criptografic si cryptoprocesor ◦ Modulul ACOS5-EVO incorporat ◦ Memorie RRPROM: 192 KB ◦ Conform cu ISO 7816 Partile 1, 2, 3, 4, 8, si 9 (suporta T=0, T=1;

Cititor card sanatate ACR83 (format APG), V2

Cititorul de card de sanatate ACR83, in forma cunoscuta pana acum, a ajuns la sfarsitul ciclului de fabricatie inca din anul 2019. Va prezentam mai jos varianta actuala a cititorului de card ACR83, care este ACR83 (format APG) APG8201. Acesta se prezinta intr-o haina noua, dar ramane 100% compatibil cu vechiul cititor ACR83. Cititorul de card de sanatate este vandut de unele firme si sub denumirile de ''ACR83 v2 PinEasy - cititor card sanatate cu tastatura si ecran autorizat de CNAS model 2023'' si ''Cititor smartcard ACS APG 8201-B2'' - Cititorul de card de sanatate ACR83 – APG8201 vine intr-o carcasa noua, robusta, fiabila, ergonomica - Afisaj mare - Taste mai mari care usureaza introducerea codului PIN - Prezenta cardului in cititor este semnalata de un sunet - Viteza mai mare de redare a datelor Pentru a avea acces la datele de pe card introduceti PIN-ul de la tastatura cititorului ACR83 (APG8201). COMANDA CITITORUL ACR 83 (for

Cititor contactless pentru carduri RFID (NFC) 13.56 MHz

Acest cititor de card contactless citeste si scrie cardurile mifare rfid 1K. Protocol de comunicatie:  - accepta toate cardurile cu frecventa ceasului de 13.56 MHz (smartcard RFID): - ISO 14443 tip A si B - Mifare 13.56 MHz ISD14443A - Baud rate: 106 Kbps la 6.8 Mbps - Suport pentru protocol Felica - Compatibil cu protocol de card 15693 Securitate: - Chipset cu nivel inalt de securitate - Protectie la scurt-circuit si depasirea tensiunii de alimentare - Mecanism de criptare in firmware - Posibilitate de actualizare pentru firmware Performanta: - Primul VHBR CCID card reader - Primul reader CCID cu procesor de viteza inalta - Incorporeaza tehnologie contactless VHBR (Very High Bit Rates) solicitata de aplicatiile ICAO (International Civil Aviation Organization), cu standard LDS 2.0 Compatibilitate: compatibil cu cele mai utilizate platforme software: Windows, Linux. Mac,