17 March 2014

Solutie de autentificare in Cloud si aplicatii SaaS


Share Button


Termenul de SaaS (Software as a Service) se refera la produse software create la cerere (“on-demand”) si este un model de furnizare in care produsele software si datele asociate sunt gazduite centralizat (de obicei intr-un cloud). Datele sunt accesate de utilizatori prin internet folosind un browser web.

SaaS a devenit un model obisnuit de furnizare pentru majoritatea aplicatiilor de business, inclusiv produse software pentru contabilitate, suport tehnic, managementul clientilor (CRM), planificarea resurselor companiei (ERP), facturare, managementul resurselor umane (HRM), managementul de continut (CM) si managementul serviciilor. SaaS a fost incorporat in strategia companiilor de software importante de pe piata.

Solutia de autentificare de la Feitian raspunde cerintelor de securitate la accesul datelor stocate in cloud. Solutia include serverul de autentificare, tool-ul de management si agentul de autentificare.
Suplimentar se pot utiliza:
-Sistemul OTP pentru gestionarea bazelor de date
-interfata SDK pentru personalizare si
-dispozitivele OTP hardware pentru utilizatorii finali.

Solutia va permite sa stiti in orice moment care este situatia tokenelor si a utilizatorilor asociati. In cazul furtului sau deteriorarii dispozitivului, acesta este eliminat din sistem si utilizatorul primeste un dispozitiv nou. Astfel se mentine securitatea de acces la datele importante din cloud. Solutia se poate implementa cu usurinta pe diferite sisteme fara sa fie nevoie de programare suplimentara. Parola unica generata de dispozitivele OTP Token va ofera securitate imbunatatita la accesul datelor din cloud. O parola generata nu poate fi utilizata de mai multe ori. Utilizatorii sunt scutiti de memorarea unei parole, iar riscul de furt al parolei este eliminat.

OTP token C100 - event-based (HOTP)

OTP Token C200 - time-based (TOTP)
OTP Token C300 - Challenge-Response (OCRA)

Dispozitivele OTP Token pot fi event-based, time-based sau de tip challenge-response, conforme cu OATH. Aflati aici mai multe despre dispozitivele OTP Token la preturi atractive. >>

No comments:

Post a Comment