28 July 2015

IoT și protecția softwareShare Button

Ro InteractiveInternet of Things (internetul tuturor lucrurilor) a devenit un termen foarte folosit în ultimii ani, dezvoltându-se în urma lansării unor multitudini de gadgeturi si platforme software, dar și a boom-ului conectării tuturor dispozitivelor la rețea. IoT presupune trei tipuri de interconectare: oameni la oameni, oameni la obiecte și obiecte la obiecte.

Potrivit Cisco, această tehnologie va genera o valoare de 4.600 de miliarde de dolari până în anul 2020, prin managementul eficient al resurselor, creșterea productivității angajaților, generarea de noi venituri și creșterea beneficiilor pentru cetățeni. (15 iulie 2014, Adrian Popa, Gândul).

Așadar beneficiile IoT sunt evidente. Un exemplu ar fi existența unui program de achiziții, care ar putea reduce costurile de timp și personal prin programarea achizițiilor și transmiterea comenzilor în funcție de consum. Astfel, se poate reduce riscul de a rămâne fără cerneală sau hârtie la imprimantă. Pe lângă avantajul reducerii costurilor, IoT aduce și avantajul monitorizării și colectării informațiilor în timp real.

Dacă orice lucru are avantaje și dezavantaje și Internetul lucrurilor are dezavantaje, cel mai important fiind legat de securitatea și protecția datelor. Protejarea datelor este importantă atât pentru utilizatorii, cât și pentru producătorii programelor software care ajută la dezvoltarea procesului Internet of Things.

Datorită conectivității sporite, software-ul încorporat devine mai vulnerabil la amenințări precum utilizarea neautorizată a acestuia, furtul de proprietate intelectuală și reverse engineering. SafeNet și Gemalto, liderii în domeniu securizării informațiilor, au găsit soluții de combatere a pirateriei și furtului de informații prin solutii software de monetizare.

Producătorii de soft trebuie să pună în aplicare un program cuprinzător de monetizare a software-ului care să le asigure managementul acordării licențelor, accesul la program și păstrarea secretelor comerciale. 

Detalii despre soluțiile și produsele Sentinel puteți găsi pe site-ul nostru la https://www.sentinel-ldk.intech.ro/

No comments:

Post a Comment