Skip to main content

IoT și protecția software



Share Button

Ro InteractiveInternet of Things (internetul tuturor lucrurilor) a devenit un termen foarte folosit în ultimii ani, dezvoltându-se în urma lansării unor multitudini de gadgeturi si platforme software, dar și a boom-ului conectării tuturor dispozitivelor la rețea. IoT presupune trei tipuri de interconectare: oameni la oameni, oameni la obiecte și obiecte la obiecte.

Potrivit Cisco, această tehnologie va genera o valoare de 4.600 de miliarde de dolari până în anul 2020, prin managementul eficient al resurselor, creșterea productivității angajaților, generarea de noi venituri și creșterea beneficiilor pentru cetățeni. (15 iulie 2014, Adrian Popa, Gândul).

Așadar beneficiile IoT sunt evidente. Un exemplu ar fi existența unui program de achiziții, care ar putea reduce costurile de timp și personal prin programarea achizițiilor și transmiterea comenzilor în funcție de consum. Astfel, se poate reduce riscul de a rămâne fără cerneală sau hârtie la imprimantă. Pe lângă avantajul reducerii costurilor, IoT aduce și avantajul monitorizării și colectării informațiilor în timp real.

Dacă orice lucru are avantaje și dezavantaje și Internetul lucrurilor are dezavantaje, cel mai important fiind legat de securitatea și protecția datelor. Protejarea datelor este importantă atât pentru utilizatorii, cât și pentru producătorii programelor software care ajută la dezvoltarea procesului Internet of Things.

Datorită conectivității sporite, software-ul încorporat devine mai vulnerabil la amenințări precum utilizarea neautorizată a acestuia, furtul de proprietate intelectuală și reverse engineering. SafeNet și Gemalto, liderii în domeniu securizării informațiilor, au găsit soluții de combatere a pirateriei și furtului de informații prin solutii software de monetizare.

Producătorii de soft trebuie să pună în aplicare un program cuprinzător de monetizare a software-ului care să le asigure managementul acordării licențelor, accesul la program și păstrarea secretelor comerciale. 

Detalii despre soluțiile și produsele Sentinel puteți găsi pe site-ul nostru la https://www.sentinel-ldk.intech.ro/

Comments

Popular posts from this blog

Webinar: Cum abordăm monetizarea software: strategii pentru creșterea veniturilor pe termen lung

Joi 16 Mai 2024, ora 11:00 Notează data și alătură-te evenimentului creat de Thales, un webinar exclusiv, interactiv, conceput special pentru furnizorii de software, producătorii de dispozitive cu software încorporat și companiile SaaS care doresc să-și îmbunătățească afacerea. În cadrul acestei sesiuni, experții în monetizarea software vor discuta despre importanța managementului unificat și a proceselor automatizate. Ei vor explica de ce a rămâne axat pe furnizarea de modele de afaceri complexe este esențial în peisajul digital aflat astăzi într-o evoluție rapidă. Dacă doresti să obți informații despre cele mai bune practici strategice pentru creșterea sustenabila și pe termen lung a veniturilor din software, acesta este un webinar care nu trebuie ratat! Înregistreaza-te astăzi și acceseaza panoul nostru de experți în timp ce vei fi ghidat prin: 1. Utilizarea unui sistem unificat de licențiere Exploreaz ă strategii pentru o singură sursă de adevăr, creând un centru centra...

Cititor contactless pentru carduri RFID (NFC) 13.56 MHz

Acest cititor de card contactless citeste si scrie cardurile mifare rfid 1K. Protocol de comunicatie:  - accepta toate cardurile cu frecventa ceasului de 13.56 MHz (smartcard RFID): - ISO 14443 tip A si B - Mifare 13.56 MHz ISD14443A - Baud rate: 106 Kbps la 6.8 Mbps - Suport pentru protocol Felica - Compatibil cu protocol de card 15693 Securitate: - Chipset cu nivel inalt de securitate - Protectie la scurt-circuit si depasirea tensiunii de alimentare - Mecanism de criptare in firmware - Posibilitate de actualizare pentru firmware Performanta: - Primul VHBR CCID card reader - Primul reader CCID cu procesor de viteza inalta - Incorporeaza tehnologie contactless VHBR (Very High Bit Rates) solicitata de aplicatiile ICAO (International Civil Aviation Organization), cu standard LDS 2.0 Compatibilitate: compatibil cu cele mai utilizate platforme software: Windows, Linux. M...

Cititor card sanatate ACR83 (format APG), V2

Cititorul de card de sanatate ACR83, in forma cunoscuta pana acum, a ajuns la sfarsitul ciclului de fabricatie inca din anul 2019. Va prezentam mai jos varianta actuala a cititorului de card ACR83, care este ACR83 (format APG) APG8201. Acesta se prezinta intr-o haina noua, dar ramane 100% compatibil cu vechiul cititor ACR83. Cititorul de card de sanatate este vandut de unele firme si sub denumirile de ''ACR83 v2 PinEasy - cititor card sanatate cu tastatura si ecran autorizat de CNAS model 2023'' si ''Cititor smartcard ACS APG 8201-B2'' - Cititorul de card de sanatate ACR83 – APG8201 vine intr-o carcasa noua, robusta, fiabila, ergonomica - Afisaj mare - Taste mai mari care usureaza introducerea codului PIN - Prezenta cardului in cititor este semnalata de un sunet - Viteza mai mare de redare a datelor Pentru a avea acces la datele de pe card introduceti PIN-ul de la tastatura cititorului ACR83 (APG8201). COMANDA CITITORUL ACR 83 (for...