Skip to main content

Monitorizarea activităţii pe internet


Share Button

Cercetările în domeniu au arătat că în ultimii 10 ani, în România, timpul petrecut pe internet s-a dublat şi un roman petrece online în medie 5 ore pe zi. Având în vedere progresul tehnologiei şi activitatea companiilor în mediul online, 21% dintre români petrec cel putin 8 ore pe zi pe internet. Cei mai multi utilizatori accesează internetul pentru e-mail (96%), reţele de socializare (87%), ştiri (96%), dar şi pentru divertisment. Aproximativ jumatate dintre români acceseaza site-uri de muzică, filme şi jocuri online. Problema rămâne de către cine şi când sunt accesate aceste pagini. De către copii? De către angajaţi în timpul serviciului?

Monitorizarea activităţii pe internet a devenit un subiect care stârneşte controverse atât în rândul părinţilor, cât şi în rândul angajatorilor.

În ceea ce priveşte monitorizarea şi controlul activităţii copiilor pe internet, există o soluţie de evitare a expunerii acestora la pagini agresive. Cu ajutorul programului Wfilter veţi putea să restricţionaţi accesul copiilor la pagini cu continut nerecomandat.
Beneficiile Wfilter pentru monitorizarea calculatorului familiei sunt:
  • navigarea în siguranţă pe Internet
  • monitorizarea mesageriei instant (skype, yahoo messenger, gtalk, msn messenger, şi alte tipuri de aplicatii chat)
  • monitorizarea jocurilor online accesate
  • alertarea în timp real atunci când regulile impuse sunt încălcate.
Din punct de vedere al companiilor, un studiu arată că 64% din angajaţi vizitează site-uri în interes personal în timpul programului de lucru. Monitorizarea şi controlul accesului angajaţilor la internet a plecat de la o premisă foarte simplă: angajaţii folosesc internetul în scop personal sau profesional?

În ceea ce priveşte subiectul monitorizării angajaţilor de către angajatori, din punct de vedere al legalităţii şi protecţiei vieţii private, există un document la nivelul Uniunii Europene “Documentul de lucru asupra supravegherii comunicaţiilor electronice la locul de muncă”, adoptat pe 29 mai 2002, care specifică condiţiile în care este permisă monitorizarea activităţii angajaţilor. Astfel, monitorizarea şi controlul angajaţilor este permisă cu condiţia respectării unor principii, cum ar fi: principiul transparenţei, acurateţei şi păstrării datelor, finalităţii etc.

Pentru a creşte eficienţa la locul de muncă, majoritatea companiilor folosesc un program de monitorizare a activitaţii pe internet de tipul programului Wfilter care oferă următoarele beneficii:
  • prevenirea pierderilor financiare
  • creşterea productivităţii
  • prevenirea scurgerilor de informaţii
  • îmbunătăţirea reputaţiei.

Comments

Popular posts from this blog

Webinar: Cum abordăm monetizarea software: strategii pentru creșterea veniturilor pe termen lung

Joi 16 Mai 2024, ora 11:00 Notează data și alătură-te evenimentului creat de Thales, un webinar exclusiv, interactiv, conceput special pentru furnizorii de software, producătorii de dispozitive cu software încorporat și companiile SaaS care doresc să-și îmbunătățească afacerea. În cadrul acestei sesiuni, experții în monetizarea software vor discuta despre importanța managementului unificat și a proceselor automatizate. Ei vor explica de ce a rămâne axat pe furnizarea de modele de afaceri complexe este esențial în peisajul digital aflat astăzi într-o evoluție rapidă. Dacă doresti să obți informații despre cele mai bune practici strategice pentru creșterea sustenabila și pe termen lung a veniturilor din software, acesta este un webinar care nu trebuie ratat! Înregistreaza-te astăzi și acceseaza panoul nostru de experți în timp ce vei fi ghidat prin: 1. Utilizarea unui sistem unificat de licențiere Exploreaz ă strategii pentru o singură sursă de adevăr, creând un centru centra...

Cititor contactless pentru carduri RFID (NFC) 13.56 MHz

Acest cititor de card contactless citeste si scrie cardurile mifare rfid 1K. Protocol de comunicatie:  - accepta toate cardurile cu frecventa ceasului de 13.56 MHz (smartcard RFID): - ISO 14443 tip A si B - Mifare 13.56 MHz ISD14443A - Baud rate: 106 Kbps la 6.8 Mbps - Suport pentru protocol Felica - Compatibil cu protocol de card 15693 Securitate: - Chipset cu nivel inalt de securitate - Protectie la scurt-circuit si depasirea tensiunii de alimentare - Mecanism de criptare in firmware - Posibilitate de actualizare pentru firmware Performanta: - Primul VHBR CCID card reader - Primul reader CCID cu procesor de viteza inalta - Incorporeaza tehnologie contactless VHBR (Very High Bit Rates) solicitata de aplicatiile ICAO (International Civil Aviation Organization), cu standard LDS 2.0 Compatibilitate: compatibil cu cele mai utilizate platforme software: Windows, Linux. M...

Cititor card sanatate ACR83 (format APG), V2

Cititorul de card de sanatate ACR83, in forma cunoscuta pana acum, a ajuns la sfarsitul ciclului de fabricatie inca din anul 2019. Va prezentam mai jos varianta actuala a cititorului de card ACR83, care este ACR83 (format APG) APG8201. Acesta se prezinta intr-o haina noua, dar ramane 100% compatibil cu vechiul cititor ACR83. Cititorul de card de sanatate este vandut de unele firme si sub denumirile de ''ACR83 v2 PinEasy - cititor card sanatate cu tastatura si ecran autorizat de CNAS model 2023'' si ''Cititor smartcard ACS APG 8201-B2'' - Cititorul de card de sanatate ACR83 – APG8201 vine intr-o carcasa noua, robusta, fiabila, ergonomica - Afisaj mare - Taste mai mari care usureaza introducerea codului PIN - Prezenta cardului in cititor este semnalata de un sunet - Viteza mai mare de redare a datelor Pentru a avea acces la datele de pe card introduceti PIN-ul de la tastatura cititorului ACR83 (APG8201). COMANDA CITITORUL ACR 83 (for...