16 July 2015

Monitorizarea activităţii pe internet


Share Button

Cercetările în domeniu au arătat că în ultimii 10 ani, în România, timpul petrecut pe internet s-a dublat şi un roman petrece online în medie 5 ore pe zi. Având în vedere progresul tehnologiei şi activitatea companiilor în mediul online, 21% dintre români petrec cel putin 8 ore pe zi pe internet. Cei mai multi utilizatori accesează internetul pentru e-mail (96%), reţele de socializare (87%), ştiri (96%), dar şi pentru divertisment. Aproximativ jumatate dintre români acceseaza site-uri de muzică, filme şi jocuri online. Problema rămâne de către cine şi când sunt accesate aceste pagini. De către copii? De către angajaţi în timpul serviciului?

Monitorizarea activităţii pe internet a devenit un subiect care stârneşte controverse atât în rândul părinţilor, cât şi în rândul angajatorilor.

În ceea ce priveşte monitorizarea şi controlul activităţii copiilor pe internet, există o soluţie de evitare a expunerii acestora la pagini agresive. Cu ajutorul programului Wfilter veţi putea să restricţionaţi accesul copiilor la pagini cu continut nerecomandat.
Beneficiile Wfilter pentru monitorizarea calculatorului familiei sunt:
  • navigarea în siguranţă pe Internet
  • monitorizarea mesageriei instant (skype, yahoo messenger, gtalk, msn messenger, şi alte tipuri de aplicatii chat)
  • monitorizarea jocurilor online accesate
  • alertarea în timp real atunci când regulile impuse sunt încălcate.
Din punct de vedere al companiilor, un studiu arată că 64% din angajaţi vizitează site-uri în interes personal în timpul programului de lucru. Monitorizarea şi controlul accesului angajaţilor la internet a plecat de la o premisă foarte simplă: angajaţii folosesc internetul în scop personal sau profesional?

În ceea ce priveşte subiectul monitorizării angajaţilor de către angajatori, din punct de vedere al legalităţii şi protecţiei vieţii private, există un document la nivelul Uniunii Europene “Documentul de lucru asupra supravegherii comunicaţiilor electronice la locul de muncă”, adoptat pe 29 mai 2002, care specifică condiţiile în care este permisă monitorizarea activităţii angajaţilor. Astfel, monitorizarea şi controlul angajaţilor este permisă cu condiţia respectării unor principii, cum ar fi: principiul transparenţei, acurateţei şi păstrării datelor, finalităţii etc.

Pentru a creşte eficienţa la locul de muncă, majoritatea companiilor folosesc un program de monitorizare a activitaţii pe internet de tipul programului Wfilter care oferă următoarele beneficii:
  • prevenirea pierderilor financiare
  • creşterea productivităţii
  • prevenirea scurgerilor de informaţii
  • îmbunătăţirea reputaţiei.

No comments:

Post a Comment