Skip to main content

Monetizarea software: Singura constanta este schimbarea



Industria de software se afla intr-o continua schimbare. La fel se poate spune si despre monetizarea de software. Schimbarile fundamentale s-au realizat de-a lungul mai multor ani, dar acum virtualizarea, cloud computing-ul, SaaS-ul si aplicatiile mobile se afla in crestere. Este important cum aceste schimbari afecteaza modul in care companiile de software aleg sa faca afaceri.

Cateva dintre aspectele legate de aceasta tema sunt:

Accesul de oriunde si oricand: utilizatorii isi doresc sa poata avea acces la aplicatii software de pe orice dispozitiv mobil si oricand, indiferent daca vorbim de aplicatii on-premise, aplicatii in cloud sau aplicatii in medii hibride.


Licentiere centrata pe utilizatori: mecanismele de licentiere trebuie sa evolueze astfel incat sa devina mecanisme centrate pe utilizatori. Aceasta inseamna ca distributia si executia licentelor este bazata pe cine utilizeaza aplicatia software si nu pe care calculator este accesata aplicatia.

Urmarirea utilizarii: cererea in crestere pentru modelele de licente cu plata pe utilizare ii obliga pe vanzatorii de software sa implementeze functii de urmarire si colectare a datelor despre utilizare. Aceste date ii ajuta pe vanzatorii de software sa ia decizii de business in interesul clientilor avand ca scop cresterea afacerilor. Cererea pentru plata la utilizare nu este doar pentru aplicatiile software de consum din cloud, ci si pentru aplicatiile software distribuite on-premise.

Experienta imbunatatita pentru utilizatorilor: utilizatorii isi doresc o experienta cat mai buna in ceea ce priveste utilizarea licentelor indiferent de unde sunt accesate aplicatiile software. Din perspectiva utilizatorilor, mecanismul de licentiere trebuie sa fie complet atat pentru mediile on-premise, in cloud cat si pentru medii hibride.

Aceste tendinte ii conving pe furnizorii de aplicatii software de toate tipurile sa regandeasca abordarea in ceea ce priveste monetizarea software.

Exista trei scenarii care au legatura cu adaptarea afacerilor pentru furnizorii de software:
  • furnizorii de software on-premise trec la oferirea de modele de business bazate pe utilizare pentru clientii de aplicatii on-premise la fel ca si in cloud. In paralel, multi dintre furnizori dezvolta functii de distributie a serviciilor.
  • furnizorii care ofera dispozitive hardware activate prin aplicatii software doresc sa mareasca valoarea ofertelor printr-o monetizare software mai eficienta
  • furnizorii de aplicatii software care ruleaza in cloud incep sa segmenteze ofertele si sa-si adapteze modelele de business pe masura ce evolueaza si continua sa se maturizeze ca afaceri.
SafeNet tine cont de schimbarile aparute la clientii si colaboratorii sai din intreaga lume. Industria de software trece printr-o schimbare important. In acest sens, vanzatorii de software trebuie sa-si adapteze strategiile de monetizare software pentru a capitaliza dinamica schimbarilor de business.

Solutiile de la SafeNet permit vanzatorilor de software si furnizorilor de echipamente hardware sa-si adapteze strategiile de monetizare si sa creeze modele de business care sa raspunda rapid la cerintele de pe piata.

Solutia Sentinel LDK de la SafeNet permite vanzatorilor sa creeze modele de licente bazate pe utilizarea modulelor (functiilor) din aplicatiile software care sunt importante pentru clientii lor. In plus, vanzatorii pot urmari si modul in care licentele sunt utilizate si de cine.

Comments

Popular posts from this blog

Dispozitiv criptografic USB Token CryptoMate EVO

Prezentarea generala a dispozitivului criptografic CryptoMate EVO Tokenul USB CryptoMate Evo PKI utilizeaza algoritmi ECC si RSA pentru operaÈ›iunile criptografice cu cheie publică, esenÈ›iale în aplicaÈ›iile PKI pentru carduri inteligente È™i semnătură digitală. Tokenul CryptoMate EVO PKI este construit in jurul unui modul ACOS5-EVO care acceptă algoritmi DES, 3DES, AES È™i SHA. Tokenul este conform cu standardele internaÈ›ionale pentru cardurile inteligente PKI (ISO 7816 (părÈ›ile 1, 2, 3, 4, 8 È™i 9) È™i FIPS 140-2 level 3 È™i este certificat CC EAL 5+ CryptoMate EVO poate fi utilizat pentru aplicaÈ›ii care includ semnarea digitală, securitatea e-mailurilor, conectarea online, conectarea la reÈ›ea È™i aplicaÈ›iile blockchain. Caracteristici: ● Card inteligent criptografic si cryptoprocesor ◦ Modulul ACOS5-EVO incorporat ◦ Memorie RRPROM: 192 KB ◦ Conform cu ISO 7816 Partile 1, 2, 3, 4, 8, si 9 (suporta T=0, T=1;

Cititor card sanatate ACR83 (format APG), V2

Cititorul de card de sanatate ACR83, in forma cunoscuta pana acum, a ajuns la sfarsitul ciclului de fabricatie inca din anul 2019. Va prezentam mai jos varianta actuala a cititorului de card ACR83, care este ACR83 (format APG) APG8201. Acesta se prezinta intr-o haina noua, dar ramane 100% compatibil cu vechiul cititor ACR83. Cititorul de card de sanatate este vandut de unele firme si sub denumirile de ''ACR83 v2 PinEasy - cititor card sanatate cu tastatura si ecran autorizat de CNAS model 2023'' si ''Cititor smartcard ACS APG 8201-B2'' - Cititorul de card de sanatate ACR83 – APG8201 vine intr-o carcasa noua, robusta, fiabila, ergonomica - Afisaj mare - Taste mai mari care usureaza introducerea codului PIN - Prezenta cardului in cititor este semnalata de un sunet - Viteza mai mare de redare a datelor Pentru a avea acces la datele de pe card introduceti PIN-ul de la tastatura cititorului ACR83 (APG8201). COMANDA CITITORUL ACR 83 (for

Cititor contactless pentru carduri RFID (NFC) 13.56 MHz

Acest cititor de card contactless citeste si scrie cardurile mifare rfid 1K. Protocol de comunicatie:  - accepta toate cardurile cu frecventa ceasului de 13.56 MHz (smartcard RFID): - ISO 14443 tip A si B - Mifare 13.56 MHz ISD14443A - Baud rate: 106 Kbps la 6.8 Mbps - Suport pentru protocol Felica - Compatibil cu protocol de card 15693 Securitate: - Chipset cu nivel inalt de securitate - Protectie la scurt-circuit si depasirea tensiunii de alimentare - Mecanism de criptare in firmware - Posibilitate de actualizare pentru firmware Performanta: - Primul VHBR CCID card reader - Primul reader CCID cu procesor de viteza inalta - Incorporeaza tehnologie contactless VHBR (Very High Bit Rates) solicitata de aplicatiile ICAO (International Civil Aviation Organization), cu standard LDS 2.0 Compatibilitate: compatibil cu cele mai utilizate platforme software: Windows, Linux. Mac,