Skip to main content

Protectia pentru software este suficienta pentru monetizarea software?

Exista vanzatori de software care cred ca este ajuns doar protectia impotriva pirateriei sau a reverse engineering fara licentiere software. Vanzatorii cred ca de vreme ce isi vand produsele software cu modele de preturi perpetue, licentierea si protectia pentru software sunt foarte simple si protectia este tot ceea ce au nevoie.

De obicei abordarea de mai sus functioneaza daca produsul software nu solicita vreo actualizare viitoare. Totusi, daca vindeti programele software pe piata B2B este nevoie sa mentineti un nivel ridicat de suport pentru produsele dvs. Clientii se asteapta ca vanzatorii sa le ofere suport pentru sisteme de operare variate, pentru erorile aparute, pentru functii si actualizari ale produselor.


Acest lucru inseamna ca:

1. La nivel minim, vindeti un contract anual de mentenanta pentru baza de clienti existenti. Acesta va permite sa aveti oferiti suport daca apare vreo eroare in versiunea actuala a prosului.

Iata cateva intrebari care apar la acest nivel:
-Cum puteti verifica daca un client particular care solicita suport este indreptatit sau nu?
Luati in considerare faptul ca aceasta situatie solicita personalului dvs. sa verifice manual diferite inregistrati inainte sa fie stabilit daca suportul poate fi oferit?
-Detinerea un portal self-service care permite clientilor sa acceseze cele mai recente actualizari va reduce costurile legate de suport?
-Aveti o metoda usoara de a obtine o lista a clientilor care nu si-au innoit contractul de mentenanta? O lista cu astfel de clienti sau cu clientii ale caror contracte au expirat a avea o mare valoare pentru echipa dvs de vanzari.

2. Oferiti periodic versiuni noi ale produselor dvs care pot avea functii noi.

In acest caz:
-Care este strategia de stabilire a preturilor pentru versiunile noi ale produselor? Le oferiti gratuit clientilor actuali? Definirea unei strategii de preturi pentru software atat pentru clientii noi cat si pentru cei existenti este importanta pentru afacerea dvs la fel ca si strategia de pastrare a clientilor?
-Aveti o metoda usoara de a obtine o lista a celor care nu au actualizat produsul la cea mai noua versiune?

3. Pe masura ce produsul evolueaza in termeni de functii, pot aparea situatii in care produsul dvs. se poate adresa unoi noi segmente de piata (studenti, utilizatori SOHO, utilizatori enterprise etc.) Acestasta evolutie poate duce la o modificare si in strategia de preturi pe care o aplicati.

Este inevitabil ca vanzatorii de software se vor confrunta cu mentinerea modelului de obtinere a veniturilor din licentierea perpetua fara un mecanism care sa gestioneze mentenanta anuala, actualizarile si functiile noi. Indiferent de modelul de obtinere a venituri pe care il utilizati in prezent, trebuie sa va ganditi la aspectele legate de licentierea software si managementul drepturilor dincolo de protectia pentru software. Aceasta perspectiva largita va permite sa deveniti un vanzator care se adapteaza mai usor la cerintele pietei.

Solutia Sentinel LDK de la SafeNet va ofera unelte eficiente de licentiere software si managementul drepturilor care va aduc clienti noi si va ajuta sa pastrati o relatie prospera cu clientii actuali. Pe langa protectia pentru software implementata in noile modele de chei Sentinel HL, solutia Sentinel va ofera unelte de urmarire si raportare a situatiei complete in ceea ce priveste clienti dvs: ce tip de licente au achizitionat, daca detin un contract de mentenanta, daca doresc actualizari si functii noi pentru produsele cumparate etc. In functie de datele obtinute va puteti adapta din mers ofertele pentru a raspunde cat mai rapid cerintelor de pe piata.

Comments

Popular posts from this blog

Dispozitiv criptografic USB Token CryptoMate EVO

Prezentarea generala a dispozitivului criptografic CryptoMate EVO Tokenul USB CryptoMate Evo PKI utilizeaza algoritmi ECC si RSA pentru operaÈ›iunile criptografice cu cheie publică, esenÈ›iale în aplicaÈ›iile PKI pentru carduri inteligente È™i semnătură digitală. Tokenul CryptoMate EVO PKI este construit in jurul unui modul ACOS5-EVO care acceptă algoritmi DES, 3DES, AES È™i SHA. Tokenul este conform cu standardele internaÈ›ionale pentru cardurile inteligente PKI (ISO 7816 (părÈ›ile 1, 2, 3, 4, 8 È™i 9) È™i FIPS 140-2 level 3 È™i este certificat CC EAL 5+ CryptoMate EVO poate fi utilizat pentru aplicaÈ›ii care includ semnarea digitală, securitatea e-mailurilor, conectarea online, conectarea la reÈ›ea È™i aplicaÈ›iile blockchain. Caracteristici: ● Card inteligent criptografic si cryptoprocesor ◦ Modulul ACOS5-EVO incorporat ◦ Memorie RRPROM: 192 KB ◦ Conform cu ISO 7816 Partile 1, 2, 3, 4, 8, si 9 (suporta T=0, T=1;

Cititor card sanatate ACR83 (format APG), V2

Cititorul de card de sanatate ACR83, in forma cunoscuta pana acum, a ajuns la sfarsitul ciclului de fabricatie inca din anul 2019. Va prezentam mai jos varianta actuala a cititorului de card ACR83, care este ACR83 (format APG) APG8201. Acesta se prezinta intr-o haina noua, dar ramane 100% compatibil cu vechiul cititor ACR83. Cititorul de card de sanatate este vandut de unele firme si sub denumirile de ''ACR83 v2 PinEasy - cititor card sanatate cu tastatura si ecran autorizat de CNAS model 2023'' si ''Cititor smartcard ACS APG 8201-B2'' - Cititorul de card de sanatate ACR83 – APG8201 vine intr-o carcasa noua, robusta, fiabila, ergonomica - Afisaj mare - Taste mai mari care usureaza introducerea codului PIN - Prezenta cardului in cititor este semnalata de un sunet - Viteza mai mare de redare a datelor Pentru a avea acces la datele de pe card introduceti PIN-ul de la tastatura cititorului ACR83 (APG8201). COMANDA CITITORUL ACR 83 (for

Cititor contactless pentru carduri RFID (NFC) 13.56 MHz

Acest cititor de card contactless citeste si scrie cardurile mifare rfid 1K. Protocol de comunicatie:  - accepta toate cardurile cu frecventa ceasului de 13.56 MHz (smartcard RFID): - ISO 14443 tip A si B - Mifare 13.56 MHz ISD14443A - Baud rate: 106 Kbps la 6.8 Mbps - Suport pentru protocol Felica - Compatibil cu protocol de card 15693 Securitate: - Chipset cu nivel inalt de securitate - Protectie la scurt-circuit si depasirea tensiunii de alimentare - Mecanism de criptare in firmware - Posibilitate de actualizare pentru firmware Performanta: - Primul VHBR CCID card reader - Primul reader CCID cu procesor de viteza inalta - Incorporeaza tehnologie contactless VHBR (Very High Bit Rates) solicitata de aplicatiile ICAO (International Civil Aviation Organization), cu standard LDS 2.0 Compatibilitate: compatibil cu cele mai utilizate platforme software: Windows, Linux. Mac,