14 March 2013

Aplicarea marcii de timp si arhivarea documentelor electronice

Share Button


Arhivarea documentelor reprezinta o componenta esentiala pentru multe aplicatii de business. Credibilizarea procesului de arhivare reprezinta o cerinta de baza. Astfel poate fi dovedit ca documentele nu au fost modificate de la arhivarea lor. Toate companiile solicita ca documentele arhivate sa prezinte dovezi legale in ceea ce priveste credibilitatea lor (de exemplu daca acordurile au fost semnate, tranzactiile au fost finalizate, rapoartele si documentele financiare nu a au fost modificate de la semnare etc). Prin urmare, documentele arhivate trebuie sa poata fi atestate pentru multi ani, chiar si dupa expirarea certificatelor digitale si chiar dupa ce algoritmii criptografici utilizati vor deveni vulnerabili.

Produse pentru aplicarea marcii de timp si arhivarea documentelor
Ascertia este un expert in furnizarea produselor pentru semnarea electronica, aplicarea marcii de timp si arhivarea pe termen de lung. Produsele pot fi utilizate pentru arhivare sigura si legarizare notariala electronica in cadrul unei companii sau de catre furnizorii de servicii gestionate.

Solutiile de arhivare pot fi impartite in diferite tipuri:
Legalizare notariala
Utilizarea serviciilor de semnare si aplicare a marcii de timp pentru a legaliza documente sau date. Pentru a mentine confidentialitatea, serviciul poate legaliza notarial numai semnatura, fara a vizualiza intregul document.

Verificare si arhivare
Verificati mai intai semnaturile prezente deja pe un document, obtineti dovada verificarii (de exemplu raspunsurile OCSP/CRL) si apoi utilizati serviciile de semnare/aplicare marca de timp pentru a semna si a legaliza notarial un fisier XML care contine obiectul original si datele de verificare.

Arhivarea si validarea pe termen lung
Include serviciile de mai sus si in plus contine un sistem eficient pentru stocare pe termen lung. Acest sistem detine optiuni de recuperare si re-evidentiere marcilor de timp pentru protectia impotriva algoritmilor vulnerabili. Sistemul ofera optiuni de cautare si gestiunea regulilor de solicitare si retentie.

ADSS Server de la Ascertia detine tehnologia de baza care indeplineste cerintele de business de mai sus. ADSS Server este bazat pe protocoalele acceptate in industrie pentru comunicarea cu un server e-Trust, inclusiv: OASIS Digital Signature Specifications (DSS si DSS-X) pentru semnarea si verificarea pe parte de server, IETF TSP pentru comunicare cu o autoritate de marca de timp si IETF Long-Term Archive & Notary Service (LTANS) pentru arhivarea sigura a datelor. In ceea ce priveste arhivarea pe termen lung, ADSS Server este conform cu serviciile web XML/SOAP LTAP. Serverul stocheaza informatiile cu dovezi despre obiectele arhivate sub forma unui XML Evidence Record Syntax (XMLERS).

Tabelul urmator arata produsele care corespund pentru indeplinirea cerintelor de business:

Semnarea de baza si aplicarea marcii de timp pe date
Dovedeste ca datele care exista intr-o anumita perioada de timp nu au fost modificate. Datele pot fi si semnate notarial cu o autoritate de arhivare prin utilizarea semnaturilor de arhiva ETSI CAdES-A si XAdES-A ca parte din procesul de aplicare a marcii de timp.
Produse
Pentru crearea semnaturilor pe termen lung si a celor cu marca de timp:
  • ADSS Signing Server
Pentru emiterea marcilor de timp conforme cu RFC3161:
  • ADSS TSA Server
Semnatura notariala umana
Utilizatorii pot semna obiectele arhivelor prin folosirea cheilor de semnare stocate loc sau central. Semnatura notariala a utilizatorilor poate fi transformata in semnatura pe termen lung (CAdES-A sau XadES-A) pastrata pe server.
Produse
Pentru imbunatatirea semnaturilor de baza in semnaturi pe termen lung cu marca de timp:
  • ADSS Signing Server
Pentru crearea de semnaturi legale pentru utilizatori:
  • ADSS Go>Sign Applet
Arhivare pe termen lung
Orice tip de document poate fi arhivat si securizat utilizand specificatiile pe termen lung IETF LTANS. I nainte de arhivare, se pot semna documentele si se pot verifica semnaturile existente. Sistermul poate gestiona retentia si re-evidentierea bazat pe regulile de arhivare.
Produse
Pentru crearea inregistrarilor pe termen lung cu dovezi LTANS
  • ADSS Archive Server

Suport pentru limbi locale
In cazul aplicatiilor web, ADSS Server solicita ca paginile de browser sa fie create de dezvoltatorii de aplicatii cu utilizarea limbii locale potrivite pentru afaceri si utilizatori. ADSS Go>Sign Professional Applet GUI detine limbi multiple.

Despre ADSS Server
ADSS Server reprezinta un produs modular. Puteti achizitiona doar acele module de care aveti nevoie. (semnare electronica, aplicarea marcii de timp, verificarea certificatelor si a semnaturilor electronice, arhivarea documentelor, semnarea si verificarea emailurilor si atasamentelor. Ulterior puteti achizitiona si alte module in functie de cerintele de business. Va putem pune la dispozitie o versiune gratuita de test pentru a putea descoperi beneficiile unei solutii complete bazate pe server pentru securitatea documentelor.
Aflati aici mai multe detalii despre ADSSServer. >>

Alte produse pentru semnare electronica
Ascertia ofera si produsul software pentru desktop care va ajuta sa semnati electronic documentele din firma. PDF Sign&Seal este un program software care aplica semnatura electronica pe documente. Cu ajutorul lui PDF Sign&Seal, puteti semna documentele catre SEAP sau documente multiple intr-un singur pas. Aflati aici mai multe despre beneficiile programului de semnare electronica. >>

Testati gratuit PDF Sign&Seal
Va putem oferi o versiune gratuita de test (demo) complet functionala pentru 30 de zile.
Cititi aici maimulte detalii despre PDF Sign&Seal. >>No comments:

Post a Comment