21 March 2013

Securitatea infrastructurii PKI cu USB Token ePass

Share Button


Dispozitiv USB TokenOdata cu extinderea afacerilor pe internet, companiile aleg utilizarea unei retele private (VPN) mai sigure in locul unei retele traditionale. Pentru a avea o afacere de succes, securitatea reprezinta un aspect elementar de care trebuie sa se tina cont inca de la proiectarea retelei. Scopul unei infrastructuri PKI este sa gestioneze cheile si certificatele digitale. Sistemele bazate pe PKI pot permite utilizarea de semnaturi digitale, criptare si servicii de gestiune a drepturilor de acces pentru o varietate de aplicatii web. Solutiile de securitate bazate pe PKI permit stocarea sigura a identitatilor digitale in dispozitive de tip USB Token. Accesul la datele sensibile se realizeaza prin autentificare severa cu doi factori.


Un token USB reprezinta un dispozitiv hardware care identifica si autentifica indivizii care doresc sa aiba acces la intranet, extranet, aplicatii online, fisiere stocate, etc. Infrastructura PKI cu USB Token elimina vulnerabilitatile asociate cu memorarea tuturor parolelor pentru accesarea fiecarui cont in parte, accesul fiind realizat dupa introducerea unei singure parole sau PIN.

Infrastructura PKI cu USB token este cunoscuta ca un sistem de autentificare severa cu doi factori, utilizat pentru a demonstra identitatea unei persoane si combina urmatoarele caracteristici:
  • tokenele de acces cu parola sunt atribuite utilizatorilor
  • utilizarea unei parole sau PIN
  • parolele pentru tokene pot fi modificate periodic
  • autentificare in timp real (se verifica periodic prezenta token-ului sau ID-ului)
  • stocare sigura a credentialelor, ca de exemplu chei private si certificate digitale
Tokenul USB ePass poate fi utilizat pentru autentificare, criptare, semnare digitala a documentelor in baza certificatului digital stocat in token. USB Token ePass detine toate caracteristicile necesare pentru securitatea intr-o infrastructura PKI si se utilizeaza cu usurinta de catre persoanele care doresc sa se autentifice de pe orice dispozitiv (PC, tableta, notebook etc) conectat la retea si care detine un port USB.

Dispozitivul ePass se diferentiaza de concurenta prin cost scazut de intretinere si usurinta in utilizare. Suportul software, SDK si middleware sunt oferite gratuit si nu este nevoie sa platiti o taxa anuala de mentenanta si actualizare.

Descoperiti beneficiile unui produs cuprinzator la un pret accesibil, care poate fi utilizat cu usurinta pentru securizarea propriei infrastructuri PKI. Dispozitivele USB Token ePass le puteti utiliza atat cu aplicatii proprietare cat si cu aplicatii de tip 'Open': Open VPN, Open SSH, Open SSL etc.

No comments:

Post a Comment