Skip to main content

Securitatea infrastructurii PKI cu USB Token ePass

Share Button


Dispozitiv USB TokenOdata cu extinderea afacerilor pe internet, companiile aleg utilizarea unei retele private (VPN) mai sigure in locul unei retele traditionale. Pentru a avea o afacere de succes, securitatea reprezinta un aspect elementar de care trebuie sa se tina cont inca de la proiectarea retelei. Scopul unei infrastructuri PKI este sa gestioneze cheile si certificatele digitale. Sistemele bazate pe PKI pot permite utilizarea de semnaturi digitale, criptare si servicii de gestiune a drepturilor de acces pentru o varietate de aplicatii web. Solutiile de securitate bazate pe PKI permit stocarea sigura a identitatilor digitale in dispozitive de tip USB Token. Accesul la datele sensibile se realizeaza prin autentificare severa cu doi factori.


Un token USB reprezinta un dispozitiv hardware care identifica si autentifica indivizii care doresc sa aiba acces la intranet, extranet, aplicatii online, fisiere stocate, etc. Infrastructura PKI cu USB Token elimina vulnerabilitatile asociate cu memorarea tuturor parolelor pentru accesarea fiecarui cont in parte, accesul fiind realizat dupa introducerea unei singure parole sau PIN.

Infrastructura PKI cu USB token este cunoscuta ca un sistem de autentificare severa cu doi factori, utilizat pentru a demonstra identitatea unei persoane si combina urmatoarele caracteristici:
  • tokenele de acces cu parola sunt atribuite utilizatorilor
  • utilizarea unei parole sau PIN
  • parolele pentru tokene pot fi modificate periodic
  • autentificare in timp real (se verifica periodic prezenta token-ului sau ID-ului)
  • stocare sigura a credentialelor, ca de exemplu chei private si certificate digitale
Tokenul USB ePass poate fi utilizat pentru autentificare, criptare, semnare digitala a documentelor in baza certificatului digital stocat in token. USB Token ePass detine toate caracteristicile necesare pentru securitatea intr-o infrastructura PKI si se utilizeaza cu usurinta de catre persoanele care doresc sa se autentifice de pe orice dispozitiv (PC, tableta, notebook etc) conectat la retea si care detine un port USB.

Dispozitivul ePass se diferentiaza de concurenta prin cost scazut de intretinere si usurinta in utilizare. Suportul software, SDK si middleware sunt oferite gratuit si nu este nevoie sa platiti o taxa anuala de mentenanta si actualizare.

Descoperiti beneficiile unui produs cuprinzator la un pret accesibil, care poate fi utilizat cu usurinta pentru securizarea propriei infrastructuri PKI. Dispozitivele USB Token ePass le puteti utiliza atat cu aplicatii proprietare cat si cu aplicatii de tip 'Open': Open VPN, Open SSH, Open SSL etc.

Comments

Popular posts from this blog

Webinar: Cum abordăm monetizarea software: strategii pentru creșterea veniturilor pe termen lung

Joi 16 Mai 2024, ora 11:00 Notează data și alătură-te evenimentului creat de Thales, un webinar exclusiv, interactiv, conceput special pentru furnizorii de software, producătorii de dispozitive cu software încorporat și companiile SaaS care doresc să-și îmbunătățească afacerea. În cadrul acestei sesiuni, experții în monetizarea software vor discuta despre importanța managementului unificat și a proceselor automatizate. Ei vor explica de ce a rămâne axat pe furnizarea de modele de afaceri complexe este esențial în peisajul digital aflat astăzi într-o evoluție rapidă. Dacă doresti să obți informații despre cele mai bune practici strategice pentru creșterea sustenabila și pe termen lung a veniturilor din software, acesta este un webinar care nu trebuie ratat! Înregistreaza-te astăzi și acceseaza panoul nostru de experți în timp ce vei fi ghidat prin: 1. Utilizarea unui sistem unificat de licențiere Exploreaz ă strategii pentru o singură sursă de adevăr, creând un centru centra...

Cititor contactless pentru carduri RFID (NFC) 13.56 MHz

Acest cititor de card contactless citeste si scrie cardurile mifare rfid 1K. Protocol de comunicatie:  - accepta toate cardurile cu frecventa ceasului de 13.56 MHz (smartcard RFID): - ISO 14443 tip A si B - Mifare 13.56 MHz ISD14443A - Baud rate: 106 Kbps la 6.8 Mbps - Suport pentru protocol Felica - Compatibil cu protocol de card 15693 Securitate: - Chipset cu nivel inalt de securitate - Protectie la scurt-circuit si depasirea tensiunii de alimentare - Mecanism de criptare in firmware - Posibilitate de actualizare pentru firmware Performanta: - Primul VHBR CCID card reader - Primul reader CCID cu procesor de viteza inalta - Incorporeaza tehnologie contactless VHBR (Very High Bit Rates) solicitata de aplicatiile ICAO (International Civil Aviation Organization), cu standard LDS 2.0 Compatibilitate: compatibil cu cele mai utilizate platforme software: Windows, Linux. M...

Cititor card sanatate ACR83 (format APG), V2

Cititorul de card de sanatate ACR83, in forma cunoscuta pana acum, a ajuns la sfarsitul ciclului de fabricatie inca din anul 2019. Va prezentam mai jos varianta actuala a cititorului de card ACR83, care este ACR83 (format APG) APG8201. Acesta se prezinta intr-o haina noua, dar ramane 100% compatibil cu vechiul cititor ACR83. Cititorul de card de sanatate este vandut de unele firme si sub denumirile de ''ACR83 v2 PinEasy - cititor card sanatate cu tastatura si ecran autorizat de CNAS model 2023'' si ''Cititor smartcard ACS APG 8201-B2'' - Cititorul de card de sanatate ACR83 – APG8201 vine intr-o carcasa noua, robusta, fiabila, ergonomica - Afisaj mare - Taste mai mari care usureaza introducerea codului PIN - Prezenta cardului in cititor este semnalata de un sunet - Viteza mai mare de redare a datelor Pentru a avea acces la datele de pe card introduceti PIN-ul de la tastatura cititorului ACR83 (APG8201). COMANDA CITITORUL ACR 83 (for...