Skip to main content

Schimbari pentru producatorii de dispozitive si echipamente embedded


Una dintre cele mai mari provocari pe care producatorii de dispozitive embedded o intalnesc este modul in care sa monetizeze componenta software a ofertelor lor.

De-a lungul timpului, clientii de dispozitive embedded s-au confruntat cu ideea daca ei au achizitionat vreun software atunci cand au cumparat un echipament embedded chiar daca software-ul embedded efectiv este cel care ofera cea mai importanta functie de care utilizatorul beneficiaza. Ei cumparau o simpla “cutie” si acea cutie realiza ceea ce utilizatorii isi doreau. Pretul pe care il plateau pentru acea cutie era legat de un obiect tangibil (care ar fi putut avea o prezentare personalizata).

Acest aspect a prezentat o provocare semnificativa pentru licentierea de software in industria de dispozitive embedded. Acordandu-se atat de putina valoare componentei software, era foarte dificil pentru producatorii de dispozitive sa solicite clientilor lor sa inceapa sa plateasca pentru software-ul care mai inainte era considerat gratuit (sau mai rau, chiar irelevant). Aceasta situatie a impiedicat cresterea licentierii in industria de echipamente embedded.


Totusi acest lucru s-a schimbat.

In prezent, costurile reduse pentru producerea de hardware, toata vopseaua, aliajul lustruit si sticla (si bineinteles tot siliconul din interior) detin o proportie din ce in ce mai mica din valoarea totata a echipamentului. Clientii incep sa accepte ideea ca lucrurile sunt mai complexe decat apar la "suprafata". Acesta schimbare este o veste buna pentru producatorii de dispozitive care doresc sa inceapa sa creeze module si sa licentieze componentele software.

De-a lungul anilor, vanzatorii de software au beneficiat de acceptarea clientilor lor in ceea ce priveste valoarea produselor software si ca merita sa plateasca pentru ele. Acum este randul producatorilor de dispozitive embedded sa beneficieze de monetizarea componentei software din dispozitivele create si sa fie platiti pentru munca lor.

Sentinel LDK oferit de SafeNet permite producatorilor de dispozitive si echipamente embedded sa monetizeze si sa licentieze componentele software. Solutia permite crearea de licente personalizate astfel incat clientii sa poata plati numai pentru functiile si modulele dorite. Bineinteles ca veniturile vor creste la fel ca si aprecierea valorii efective pentru echipamentele create. 

Comments

Popular posts from this blog

Webinar: Cum abordăm monetizarea software: strategii pentru creșterea veniturilor pe termen lung

Joi 16 Mai 2024, ora 11:00 Notează data și alătură-te evenimentului creat de Thales, un webinar exclusiv, interactiv, conceput special pentru furnizorii de software, producătorii de dispozitive cu software încorporat și companiile SaaS care doresc să-și îmbunătățească afacerea. În cadrul acestei sesiuni, experții în monetizarea software vor discuta despre importanța managementului unificat și a proceselor automatizate. Ei vor explica de ce a rămâne axat pe furnizarea de modele de afaceri complexe este esențial în peisajul digital aflat astăzi într-o evoluție rapidă. Dacă doresti să obți informații despre cele mai bune practici strategice pentru creșterea sustenabila și pe termen lung a veniturilor din software, acesta este un webinar care nu trebuie ratat! Înregistreaza-te astăzi și acceseaza panoul nostru de experți în timp ce vei fi ghidat prin: 1. Utilizarea unui sistem unificat de licențiere Exploreaz ă strategii pentru o singură sursă de adevăr, creând un centru centra...

Cititor contactless pentru carduri RFID (NFC) 13.56 MHz

Acest cititor de card contactless citeste si scrie cardurile mifare rfid 1K. Protocol de comunicatie:  - accepta toate cardurile cu frecventa ceasului de 13.56 MHz (smartcard RFID): - ISO 14443 tip A si B - Mifare 13.56 MHz ISD14443A - Baud rate: 106 Kbps la 6.8 Mbps - Suport pentru protocol Felica - Compatibil cu protocol de card 15693 Securitate: - Chipset cu nivel inalt de securitate - Protectie la scurt-circuit si depasirea tensiunii de alimentare - Mecanism de criptare in firmware - Posibilitate de actualizare pentru firmware Performanta: - Primul VHBR CCID card reader - Primul reader CCID cu procesor de viteza inalta - Incorporeaza tehnologie contactless VHBR (Very High Bit Rates) solicitata de aplicatiile ICAO (International Civil Aviation Organization), cu standard LDS 2.0 Compatibilitate: compatibil cu cele mai utilizate platforme software: Windows, Linux. M...

Cititor card sanatate ACR83 (format APG), V2

Cititorul de card de sanatate ACR83, in forma cunoscuta pana acum, a ajuns la sfarsitul ciclului de fabricatie inca din anul 2019. Va prezentam mai jos varianta actuala a cititorului de card ACR83, care este ACR83 (format APG) APG8201. Acesta se prezinta intr-o haina noua, dar ramane 100% compatibil cu vechiul cititor ACR83. Cititorul de card de sanatate este vandut de unele firme si sub denumirile de ''ACR83 v2 PinEasy - cititor card sanatate cu tastatura si ecran autorizat de CNAS model 2023'' si ''Cititor smartcard ACS APG 8201-B2'' - Cititorul de card de sanatate ACR83 – APG8201 vine intr-o carcasa noua, robusta, fiabila, ergonomica - Afisaj mare - Taste mai mari care usureaza introducerea codului PIN - Prezenta cardului in cititor este semnalata de un sunet - Viteza mai mare de redare a datelor Pentru a avea acces la datele de pe card introduceti PIN-ul de la tastatura cititorului ACR83 (APG8201). COMANDA CITITORUL ACR 83 (for...