21 November 2013

Schimbari pentru producatorii de dispozitive si echipamente embedded


Una dintre cele mai mari provocari pe care producatorii de dispozitive embedded o intalnesc este modul in care sa monetizeze componenta software a ofertelor lor.

De-a lungul timpului, clientii de dispozitive embedded s-au confruntat cu ideea daca ei au achizitionat vreun software atunci cand au cumparat un echipament embedded chiar daca software-ul embedded efectiv este cel care ofera cea mai importanta functie de care utilizatorul beneficiaza. Ei cumparau o simpla “cutie” si acea cutie realiza ceea ce utilizatorii isi doreau. Pretul pe care il plateau pentru acea cutie era legat de un obiect tangibil (care ar fi putut avea o prezentare personalizata).

Acest aspect a prezentat o provocare semnificativa pentru licentierea de software in industria de dispozitive embedded. Acordandu-se atat de putina valoare componentei software, era foarte dificil pentru producatorii de dispozitive sa solicite clientilor lor sa inceapa sa plateasca pentru software-ul care mai inainte era considerat gratuit (sau mai rau, chiar irelevant). Aceasta situatie a impiedicat cresterea licentierii in industria de echipamente embedded.


Totusi acest lucru s-a schimbat.

In prezent, costurile reduse pentru producerea de hardware, toata vopseaua, aliajul lustruit si sticla (si bineinteles tot siliconul din interior) detin o proportie din ce in ce mai mica din valoarea totata a echipamentului. Clientii incep sa accepte ideea ca lucrurile sunt mai complexe decat apar la "suprafata". Acesta schimbare este o veste buna pentru producatorii de dispozitive care doresc sa inceapa sa creeze module si sa licentieze componentele software.

De-a lungul anilor, vanzatorii de software au beneficiat de acceptarea clientilor lor in ceea ce priveste valoarea produselor software si ca merita sa plateasca pentru ele. Acum este randul producatorilor de dispozitive embedded sa beneficieze de monetizarea componentei software din dispozitivele create si sa fie platiti pentru munca lor.

Sentinel LDK oferit de SafeNet permite producatorilor de dispozitive si echipamente embedded sa monetizeze si sa licentieze componentele software. Solutia permite crearea de licente personalizate astfel incat clientii sa poata plati numai pentru functiile si modulele dorite. Bineinteles ca veniturile vor creste la fel ca si aprecierea valorii efective pentru echipamentele create. 

No comments:

Post a Comment