Skip to main content

Managementul actualizarilor (upgrades) pentru monetizare software



De este dificil managementul actualizarilor de software? Nu ar trebui sa fie. Exista numeroase optiuni pentru modul in care sa monetizati actualizarile (upgrade-urile) de software. In functie de abordarea pe care o alegeti, apar diferite provocari operationale si cerinte de procesare.

Odata ce ati ales o strategie, este important sa o implementati in sistem si in procesele operationale astfel incat sa nu aiba un impact negativ asupra experientei clientilor. Aceasta strategie are ca scop protectia si cresterea veniturilor dvs.

Exista trei abordari pentru monetizarea actualizarilor de software:
1. Solicitati clientilor sa cumpere versiunea noua a aplicatiei software complete
2. Permiteti clientilor care detin un contract de mentenanta sa primeasca actualizari gratuite
3. Solicitati un pret pentru actualizare care sa fie mai mic decat pretul pentru o licenta cu versiunea noua completa a aplicatiei software


Toate aceste abordari aduc si o serie de provocari. Este importanta sa stiti ce sa luati in considerare.

Cea mai simpla abordare operationala este sa solicitati clientilor sa cumpere versiuni noi ale aplicatiei software. Dezavantajul ar fi sa amanati retragerea de pe piata a versiunilor mai vechi ale aplicatiei pentru care veti avea costuri continue cu suportul si mentenanta.

O practica destul de intalnita este sa oferiti actualizari noi clientilor care au ales sa plateasca pentru mentenanta. Dar cum preveniti situatia in care se utilizeaza simultan versiunea veche si cea noua? Este important sa va asigurati ca oferiti accesul doar la drepturile de utilizare ale versiunii noi si sa preveniti generarea de noi licente inainte de a elimina licenta cu versiunea veche a aplicatiei.

Cum generati drepturi noi de utilizare? Puteti gestiona procesul de actualizare fara sa generati tranzactii care nu aduc venituri? In mod ideal doriti sa oferiti clientilor drepturi de utilizare pentru versiunea noua fara sa creati tranzactii in ERP-ul dvs. care nu aduc venituri.

Ce se intampla cu clientii la care le expira perioada de mentenanta si apoi isi doresc o actualizare a licentei? Ati putea sa le propuneti sa cumpere versiunea noua completa a aplicatiei sau sa le solicitati sa isi actualizeze retroactiv serviciul de mentenanta expirat. Totodata puteti include si o de taxa de penalizare pentru intreruperea serviciului.

Daca facturati cu taxa de actualizare veti intampina aceleasi provocari ca si in cazul actualizarilor bazate pe mentenanta. Cum va asigurati ca versiunea anterioara a aplicatiei este scoasa din uz?

Realizati o actualizare automata a licentei software sau asteptati sa vina clientii la dvs. si sa va solicite licente pentru versiunea noua a programului software? Avea clienti care au drepturi pentru actualizare, dar inca nu sunt pregatiti sa le lanseze? Cum le permiteti sa continue sa utilizee versiunea dorita si in acelasi timp sa le permiteti sa aiba acces la actualizari?

Raspunsurile la aceste intrebari depind de un numar de factori, inclusiv ofertele cu produse, modelele de licente software pe care le vindeti si piata pe care actionati. Indiferent pe care abordare o alegeti, este important sa detineti sistemele si procesele care sa suporte aceste cerinte.

Nu lasati ca managementul incorect al actualizarilor de software sa duca la pierderea de venituri.

Sentinel LDK de la SafeNet ofera o solutie pentru toate intrebarile de mai sus. Sentinel LDK va permite sa gestionati eficient actualizarile si versiunile noi ale aplicatiilor software pe care le dezvoltati. In plus, puteti urmari si controla modul in care licentele software sunt utilizate de clientii dvs. Cu Sentinel LDK puteti crea licente software flexibile si puteti oferi actualizari care sa raspunda cat mai rapid cerintelor impuse de piata de software.

Comments

Popular posts from this blog

Webinar: Cum abordăm monetizarea software: strategii pentru creșterea veniturilor pe termen lung

Joi 16 Mai 2024, ora 11:00 Notează data și alătură-te evenimentului creat de Thales, un webinar exclusiv, interactiv, conceput special pentru furnizorii de software, producătorii de dispozitive cu software încorporat și companiile SaaS care doresc să-și îmbunătățească afacerea. În cadrul acestei sesiuni, experții în monetizarea software vor discuta despre importanța managementului unificat și a proceselor automatizate. Ei vor explica de ce a rămâne axat pe furnizarea de modele de afaceri complexe este esențial în peisajul digital aflat astăzi într-o evoluție rapidă. Dacă doresti să obți informații despre cele mai bune practici strategice pentru creșterea sustenabila și pe termen lung a veniturilor din software, acesta este un webinar care nu trebuie ratat! Înregistreaza-te astăzi și acceseaza panoul nostru de experți în timp ce vei fi ghidat prin: 1. Utilizarea unui sistem unificat de licențiere Exploreaz ă strategii pentru o singură sursă de adevăr, creând un centru centra...

Cititor contactless pentru carduri RFID (NFC) 13.56 MHz

Acest cititor de card contactless citeste si scrie cardurile mifare rfid 1K. Protocol de comunicatie:  - accepta toate cardurile cu frecventa ceasului de 13.56 MHz (smartcard RFID): - ISO 14443 tip A si B - Mifare 13.56 MHz ISD14443A - Baud rate: 106 Kbps la 6.8 Mbps - Suport pentru protocol Felica - Compatibil cu protocol de card 15693 Securitate: - Chipset cu nivel inalt de securitate - Protectie la scurt-circuit si depasirea tensiunii de alimentare - Mecanism de criptare in firmware - Posibilitate de actualizare pentru firmware Performanta: - Primul VHBR CCID card reader - Primul reader CCID cu procesor de viteza inalta - Incorporeaza tehnologie contactless VHBR (Very High Bit Rates) solicitata de aplicatiile ICAO (International Civil Aviation Organization), cu standard LDS 2.0 Compatibilitate: compatibil cu cele mai utilizate platforme software: Windows, Linux. M...

Cititor card sanatate ACR83 (format APG), V2

Cititorul de card de sanatate ACR83, in forma cunoscuta pana acum, a ajuns la sfarsitul ciclului de fabricatie inca din anul 2019. Va prezentam mai jos varianta actuala a cititorului de card ACR83, care este ACR83 (format APG) APG8201. Acesta se prezinta intr-o haina noua, dar ramane 100% compatibil cu vechiul cititor ACR83. Cititorul de card de sanatate este vandut de unele firme si sub denumirile de ''ACR83 v2 PinEasy - cititor card sanatate cu tastatura si ecran autorizat de CNAS model 2023'' si ''Cititor smartcard ACS APG 8201-B2'' - Cititorul de card de sanatate ACR83 – APG8201 vine intr-o carcasa noua, robusta, fiabila, ergonomica - Afisaj mare - Taste mai mari care usureaza introducerea codului PIN - Prezenta cardului in cititor este semnalata de un sunet - Viteza mai mare de redare a datelor Pentru a avea acces la datele de pe card introduceti PIN-ul de la tastatura cititorului ACR83 (APG8201). COMANDA CITITORUL ACR 83 (for...