02 December 2013

Monetizarea software: Singura constanta este schimbareaIndustria de software se afla intr-o continua schimbare. La fel se poate spune si despre monetizarea de software. Schimbarile fundamentale s-au realizat de-a lungul mai multor ani, dar acum virtualizarea, cloud computing-ul, SaaS-ul si aplicatiile mobile se afla in crestere. Este important cum aceste schimbari afecteaza modul in care companiile de software aleg sa faca afaceri.

Cateva dintre aspectele legate de aceasta tema sunt:

Accesul de oriunde si oricand: utilizatorii isi doresc sa poata avea acces la aplicatii software de pe orice dispozitiv mobil si oricand, indiferent daca vorbim de aplicatii on-premise, aplicatii in cloud sau aplicatii in medii hibride.


Licentiere centrata pe utilizatori: mecanismele de licentiere trebuie sa evolueze astfel incat sa devina mecanisme centrate pe utilizatori. Aceasta inseamna ca distributia si executia licentelor este bazata pe cine utilizeaza aplicatia software si nu pe care calculator este accesata aplicatia.

Urmarirea utilizarii: cererea in crestere pentru modelele de licente cu plata pe utilizare ii obliga pe vanzatorii de software sa implementeze functii de urmarire si colectare a datelor despre utilizare. Aceste date ii ajuta pe vanzatorii de software sa ia decizii de business in interesul clientilor avand ca scop cresterea afacerilor. Cererea pentru plata la utilizare nu este doar pentru aplicatiile software de consum din cloud, ci si pentru aplicatiile software distribuite on-premise.

Experienta imbunatatita pentru utilizatorilor: utilizatorii isi doresc o experienta cat mai buna in ceea ce priveste utilizarea licentelor indiferent de unde sunt accesate aplicatiile software. Din perspectiva utilizatorilor, mecanismul de licentiere trebuie sa fie complet atat pentru mediile on-premise, in cloud cat si pentru medii hibride.

Aceste tendinte ii conving pe furnizorii de aplicatii software de toate tipurile sa regandeasca abordarea in ceea ce priveste monetizarea software.

Exista trei scenarii care au legatura cu adaptarea afacerilor pentru furnizorii de software:
  • furnizorii de software on-premise trec la oferirea de modele de business bazate pe utilizare pentru clientii de aplicatii on-premise la fel ca si in cloud. In paralel, multi dintre furnizori dezvolta functii de distributie a serviciilor.
  • furnizorii care ofera dispozitive hardware activate prin aplicatii software doresc sa mareasca valoarea ofertelor printr-o monetizare software mai eficienta
  • furnizorii de aplicatii software care ruleaza in cloud incep sa segmenteze ofertele si sa-si adapteze modelele de business pe masura ce evolueaza si continua sa se maturizeze ca afaceri.
SafeNet tine cont de schimbarile aparute la clientii si colaboratorii sai din intreaga lume. Industria de software trece printr-o schimbare important. In acest sens, vanzatorii de software trebuie sa-si adapteze strategiile de monetizare software pentru a capitaliza dinamica schimbarilor de business.

Solutiile de la SafeNet permit vanzatorilor de software si furnizorilor de echipamente hardware sa-si adapteze strategiile de monetizare si sa creeze modele de business care sa raspunda rapid la cerintele de pe piata.

Solutia Sentinel LDK de la SafeNet permite vanzatorilor sa creeze modele de licente bazate pe utilizarea modulelor (functiilor) din aplicatiile software care sunt importante pentru clientii lor. In plus, vanzatorii pot urmari si modul in care licentele sunt utilizate si de cine.

No comments:

Post a Comment