Skip to main content

Google Penguin se pregateste de atac

Share Button



De la inceputul lunii mai, webmasterii au inceput sa observe schimbari in cadrul pozitionarii site-urilor lor in Google. Scaderile bruste si inexplicabile au fost puse pe seama rularii unui nou algoritm Penguin. Totusi, veneri 10.05.2013, Matt Cutts (seful echipei webspam de la Google) a infirmat zvonurile ca Penguin ar fi deja activ, dar in acelasi timp a atras atentia ca lansarea algoritmului nu este prea departe.


Ce este Google Penguin?
Penguin impreuna cu Panda sunt cei doi algoritmi Google care la ora actuala fac jocurile in SEO. Daca Panda se concentreaza asupra calitatii continutului website-ului pentru a promova acele site-uri care ofera informatii utile si unice, Penguin se concentreaza asupra combaterii webspam-ului (exces de cuvinte cheie, ascundere de continut, scheme de schimb de link-uri, creare de continut duplicat). Penguin a fost lansat in aprilie 2012 si urmat de inca doua activari in mai si octombrie 2012.

Efectul Google Penguin
Initial Google Penguin a afectat  aproximativ 3% din cautarile in limbile engleza, germana, chineza, araba si un procent mai mare din cautarile in limbile care sufera de actiuni intensive de spam, cum ar fi poloneza. Chiar daca algoritmul si-a atins tinta, au fost afectate si site-uri de o calitate superioara, de cele mai multe ori deoarece aveau foarte multe link-uri cu acelasi text ancora.

Un element comun marii majoritati a site-urilor afectate de Penguin a fost link-urile. Google urmareste tipul de site-uri care trimit catre site-ul dvs, cuvintele ancora (cele pe care se face click) folosite,  numarul de link-uri noi si perioada de timp in care s-a realizat cresterea. Daca se depisteaza o dezvoltare semnificativa a numarului de link-uri intr-o perioada foarte scurta, atunci Google se autosesizeaza ca site-ul ar putea fi producator de spam.

Cum va dati seama daca site-ul a fost afectat de Google Penguin?
Atunci cand Google descopera activitate pe o considera neconforma cu criteriile sale de afisare si aplica o penalizare, fie Panda, fie Penguin, va trimite un mesaj catre contul de Google Webmaster Tools al administratorului site-ului (este recomandat sa aveti Google Webmaster Tools activat). Dar cel mai simplu este sa urmariti activitatea din Google Analytics a site-ului, comparand traficul cu 2-3 zile inainte de data oficiala de lansare a Penguin cu cea din ziua si din zilele imediat urmatoare. Daca traficul a scazut brust, atunci sunt sanse mari ca site-ul sa fi fost afectat de noul algoritm; daca traficul a crescut atunci ati beneficiat de pe urma algoritmului; iar daca nu observati nicio schimbare semnificativa, atunci noul Penguin nu a avut niciun efect asupra site-ului. Atentie! Deoarece dureaza cateva zile pana cand algoritmul afecteaza intreaga retea de site-uri, reluati verificarea traficului cateva zile la rand pentru a fi siguri de concluziile trase.

Cum preveniti/ va reveniti de pe urma Google Penguin?
In primul rand verificati Google Webmaster Tools pentru a vedea daca ati primit de-a lungul timpului avertizari in legatura cu activitati de tip spam. Daca da, incepeti cu rezolvarea acestor probleme, iar apoi verificati si restul posibilelor cauze pentru webspam:
  • exces de cuvinte cheie
  • text ascuns (aceeasi culoare a fundalului si a fontului)
  • continut duplicat
  • linkuri obtinute intr-un mod nenatural
    • link-uri platite pentru un anumit cuvant ancora
    • spam in comentarii
    • scrierea de articole pentru site-uri indoielnice calitativ
    • site-uri pentru marketingul articolelor
    • link-uri de la site-uri periculoase (malware, pop up excesiv)
Deoarece Penguin este o penalizare datorata unui algoritm si nu o penalizare manuala, trimiterea unei cereri de reconsiderare nu are sens. Cel mai bine este sa faceti modificarile necesare si apoi sa asteptati ca robotul Google sa va reindexeze site-ul.

Daca considerati ca Penguin v-a afectat site-ul in mod eronat, atunci Google va ofera un formular cu ajutorul caruia puteti sa informati asupra erorii (formularul mentionat a fost emis pentru primul Penguin din aprilie 2012).

De asemenea, deoarece Google incearca activ sa combata spam-ul, exista un formular si pentru combaterea spam-ului din site-uri care e posibil sa fi pacalit pana acum motorul de cautare.


Ro Interactive va ofera servicii de consultanta, analiza si optimizare SEO. Detalii despre oferta noastra gasiti aici >>

Comments

Popular posts from this blog

Dispozitiv criptografic USB Token CryptoMate EVO

Prezentarea generala a dispozitivului criptografic CryptoMate EVO Tokenul USB CryptoMate Evo PKI utilizeaza algoritmi ECC si RSA pentru operaÈ›iunile criptografice cu cheie publică, esenÈ›iale în aplicaÈ›iile PKI pentru carduri inteligente È™i semnătură digitală. Tokenul CryptoMate EVO PKI este construit in jurul unui modul ACOS5-EVO care acceptă algoritmi DES, 3DES, AES È™i SHA. Tokenul este conform cu standardele internaÈ›ionale pentru cardurile inteligente PKI (ISO 7816 (părÈ›ile 1, 2, 3, 4, 8 È™i 9) È™i FIPS 140-2 level 3 È™i este certificat CC EAL 5+ CryptoMate EVO poate fi utilizat pentru aplicaÈ›ii care includ semnarea digitală, securitatea e-mailurilor, conectarea online, conectarea la reÈ›ea È™i aplicaÈ›iile blockchain. Caracteristici: ● Card inteligent criptografic si cryptoprocesor ◦ Modulul ACOS5-EVO incorporat ◦ Memorie RRPROM: 192 KB ◦ Conform cu ISO 7816 Partile 1, 2, 3, 4, 8, si 9 (suporta T=0, T=1;

Noul cititor card sanatate ACR83 (APG8201)

Cititorul ACR 83, in forma cunoscuta pana acum, a ajuns la sfarsitul ciclului de fabricatie. Noul ACR 83 (APG) se prezinta intr-o haina noua, dar ramane 100% compatibil cu vechiul cititor ACR 83. - Noua versiune ACR83 – APG8201 vine intr-o carcasa noua, robusta, fiabila, ergonomica - Afisaj mare - Taste mai mari care usureaza introducerea codului PIN - Prezenta cardului in cititor este semnalata de un sunet - Viteza mai mare de redare a datelor Pentru a avea acces la datele de pe card introduceti PIN-ul de la tastatura cititorului ACR83 (APG8201). Caracteristici:                                                                                                              - USB 2.0                                                                              - CCID Compliance - Suporta PC/SC - Suporta PC/SC 2.01 Secure PIN Entry (SPE) - Suporta PPS (Protocols and Parameters Selection) - Cititor de card

Cititor contactless pentru carduri RFID (NFC) 13.56 MHz

Acest cititor de card contactless citeste si scrie cardurile mifare rfid 1K. Protocol de comunicatie:  - accepta toate cardurile cu frecventa ceasului de 13.56 MHz (smartcard RFID): - ISO 14443 tip A si B - Mifare 13.56 MHz ISD14443A - Baud rate: 106 Kbps la 6.8 Mbps - Suport pentru protocol Felica - Compatibil cu protocol de card 15693 Securitate: - Chipset cu nivel inalt de securitate - Protectie la scurt-circuit si depasirea tensiunii de alimentare - Mecanism de criptare in firmware - Posibilitate de actualizare pentru firmware Performanta: - Primul VHBR CCID card reader - Primul reader CCID cu procesor de viteza inalta - Incorporeaza tehnologie contactless VHBR (Very High Bit Rates) solicitata de aplicatiile ICAO (International Civil Aviation Organization), cu standard LDS 2.0 Compatibilitate: compatibil cu cele mai utilizate platforme software: Windows, Linux. Mac,