Skip to main content

Solutii de la Ascertia pentru semnarea electronica si validarea identitatii electronice



Share Button


Ascertia este un lider global in furnizarea solutiilor complete si usor de lansat pentru securitate electronica. Compania se concentreaza pe crearea, verificarea semnaturii electronice, aplicarea marcilor de timp, arhivarea sigura a documentelor si validarea identitatii electronice. Aceste functii cheie ofera serviciile esentiale de incredere necesare de institutiile guvernamentale, financiare, de telecomunicatii, medicale si multe alte organizatii pentru a realiza afaceri electronice. Afacerile au nevoie de trasabilitate, responsabilitate, servicii de audit, o autentificare clara, aprobari semnate, asigurarea originii si integritatii datelor pentru a le permite sa raspunda cerintelor legislative, normative si controalelor interne.


Produsele de la Ascertia permit aceste optiuni de securitate pentru medii variate, inclusiv:
Tipul solutiei Utilizarea in afaceri
Solutii pentru validarea identitatii electronice
Validarea identitatii electronice
ADSS Server ofera optiuni avansate de validare a identitatii electronice inclusiv CRL, OCSP, SCVP, XMKS si OASIS DSS & DSS-X
Validarea identitatii cetatenilor atunci cand acceseaza site-uri sau aplicatii web.
Validarea identitatii utilizatorului de business atunci cand acceseaza site-uri sau aplicatii web, inclusiv angajati, parteneri, furnizori si clienti.
Solutii de semnare PDF Solutii de semnare PDF
ADSS Server ofera servicii de creare si verificare a semnaturilor electronice pentru documentele PDF. Serverul utilizeaza cele mai recente standarde ISO si PAdES.
Sunt suportate semnarile pe parte de server si pe parte de client si credentialele roaming.
Semnarea facturilor electronice, comenzilor, acordurilor de vanzari, semnarea documentelor pentru licitatiile electronice (SEAP), semnarea ordinelor de plata si a rapoartelor financiare.
Semnarea dosarelor medicale, a studiilor clinice pentru medicamente noi.
Scaneaza PDF-ul cu semnatura de protectie pe termen lung.
Scenarii de tip G2C, G2B, B2B, B2C.

Solutii pentru semnarea fisierelor XML

Solutii de semnare XML
ADSS Server ofera semnarea avansata XML DSig si ETSI XadES, verificarea (si criptarea) datelor.
Semnarea datelor, de exemplu semnarea facturilor, semnarea datelor ERP de raportare, semnarea documentelor pentru licitatiile electronice, semnarea platilor electronice si altele.
Scenarii de tip G2B, B2B.

Solutii de semnare PKCS#7/CMS

Solutii de semnare PKCS#7/CMS
ADSS Server ofera optiuni avansate de semnare si verificare PKCS#7 CMS si ETSI CAdES.
Semnarea datelor, de exemplu semnarea documentelor de inginerie, a informatiilor financiare si a formularelor web.
Senarii variate de tip G2B, B2B.
Solutii de semnare S/MIME

Solutii de semnare S/MIME
ADSS Server ofera servicii avansate de semnare si verificare S/MIME
Semnarea datelor din email – in mod tipic utilizeaza un gateway de email pentru semnarea si verificarea emailurilor si optional a fisierelor atasate (atasamentelor).
Scenarii de tip G2B, B2B.

Solutii pentru aplicarea marcilor de timp

Solutii de aplicare a marcilor de timp
ADSS TSA Server ofera functii avansate de marcare temporala inclusiv logare si raportare pentru management.
Orice documente care trebuie sa fie valid pentru cateva saptamani, luni sau ani trebuie sa aiba aplicata o marca de timp pentru a dovedi provenienta.
In acest scop este utilizat un server de timp independent si de incredere.

Solutii pentru arhivare electronica

Solutii de arhivare electronica
ADSS Archive Server ofera functii avansate de arhivare electronica IETF LTANS
Orice document care trebuie sa fie arhivat electronic pentru cel putin 5 ani are nevoie de o inregistrare cu dovada originalitatii si integritatii sale.
Solutii pentru aprobarea documentelor si fluxuri de lucru

Solutii de aprobare si flux de lucru
Ascertia Docs este o solutie de cloud computing pentru aprobarea documentelor electronice pentru utilizatorii interni si externi care doresc sa semneze, sa confirme sau sa aprobe un acord, o comanda, o cotatie sau alte documente similare.
Capacitatea de a rula in cloud-uri publice sau private revolutioneaza modul in care documentele sunt aprobate. Trasabilitatea, responsabilitatea si serviciile de audit sunt oferite cu aprobarile semnate, cu integritatea datelor si dovada provenientei documentelor. Acest aspect permite actiuni mai rapide cu costuri si riscuri reduse.

Companiile pot sa treaca de la procesele bazate pe hartie la solutii digitale folosind produsele de la Ascertia. Astfel companiile pot urmari modul in care sunt semnate si aprobate documentele, pot preveni modificarile neautorizate asupra documentelor, pot oferi dovezi cu caracter juridic si isi pot proteja reputatia.

Ascertia permite partenerilor si clientilor sa raspunda la aceste tipuri de intrebari:

Cine sunteti?
-Folositi dispozitive biometrice/Smartcarduri/Tokene sau credentiale soft pentru Windows sau Linux
-Windows Logon, aplicatii Window
-Logon in aplicatii server
-Crearea accesului
-Validarea identitatii in timp real
Cine a semnat datele si cand?
-Documente PDF semnate pentru interoperabilitate globala
-Documente Office, XML sau alte tipuri de fisiere sau formulare web
-Cand a fost aplicata marca de timp pe aceste date?
-Pot fi siguri sa datele nu au fost modificate?
-Aceste actiuni pot fi realizate intr-un flux de lucru?
Trasabilitate si conformitate:
-Cand au fost accesate documentele?
-Cine a fost initiatorul datelor, cine a aprobat, cine a lansat, cand au fost realizate aceste actiuni, au fost realizate verificari?
-Se poate confirma ora semnarii documentelor?
-Se pot realiza controale pentru procele de business?
-Semnatura digitala va fi valida din punct de vedere juridic dupa 7 ani?
Incasari, facturi si arhivare:
-Este facil sa solicitati furnizorilor sa semneze ofertele?
-Se poate emite o incasare PDF semnata pentru acea comanda?
-Este facil sa emiteti facturi semnate electronic care pot fi verificate de oricine?
-Se pot verifica si credibiliza documentele primite in firma?
-Datele pot fi semnate, li se poate aplica o marca de timp si pot fi arhivate?
-Semnarile sunt acceptate din punct de vedere juridic?

Diagrama urmatoare arata modul in care tehnologia de baza de la Ascertia poate fi utilizata in diferite moduri pentru a securiza informatiile importante:

Utilizarea lui ADSS Server

In concluzie, ADSS Server este capabil:
  • sa semneze documente PDF, date XML, Word Excel, TIF, JPEG si alte date sau fisiere
  • sa verifice documentele semnate, identitatile digitale (eID-uri) pentru autentificare, integritate si non-repudiere
  • sa actioneze ca un server comercial eficient sau ca o autoritate enterprise de aplicare a marcilor de timp sau ca server de arhivare electronica
  • sa genereze chei/certificate si sa valideze certificatele de la autoritati de certificare multiple folosind serviciile de verificare OCSP, SCVP sau XKMS.

Comments

Popular posts from this blog

Dispozitiv criptografic USB Token CryptoMate EVO

Prezentarea generala a dispozitivului criptografic CryptoMate EVO Tokenul USB CryptoMate Evo PKI utilizeaza algoritmi ECC si RSA pentru operaÈ›iunile criptografice cu cheie publică, esenÈ›iale în aplicaÈ›iile PKI pentru carduri inteligente È™i semnătură digitală. Tokenul CryptoMate EVO PKI este construit in jurul unui modul ACOS5-EVO care acceptă algoritmi DES, 3DES, AES È™i SHA. Tokenul este conform cu standardele internaÈ›ionale pentru cardurile inteligente PKI (ISO 7816 (părÈ›ile 1, 2, 3, 4, 8 È™i 9) È™i FIPS 140-2 level 3 È™i este certificat CC EAL 5+ CryptoMate EVO poate fi utilizat pentru aplicaÈ›ii care includ semnarea digitală, securitatea e-mailurilor, conectarea online, conectarea la reÈ›ea È™i aplicaÈ›iile blockchain. Caracteristici: ● Card inteligent criptografic si cryptoprocesor ◦ Modulul ACOS5-EVO incorporat ◦ Memorie RRPROM: 192 KB ◦ Conform cu ISO 7816 Partile 1, 2, 3, 4, 8, si 9 (suporta T=0, T=1;

Noul cititor card sanatate ACR83 (APG8201)

Cititorul ACR 83, in forma cunoscuta pana acum, a ajuns la sfarsitul ciclului de fabricatie. Noul ACR 83 (APG) se prezinta intr-o haina noua, dar ramane 100% compatibil cu vechiul cititor ACR 83. - Noua versiune ACR83 – APG8201 vine intr-o carcasa noua, robusta, fiabila, ergonomica - Afisaj mare - Taste mai mari care usureaza introducerea codului PIN - Prezenta cardului in cititor este semnalata de un sunet - Viteza mai mare de redare a datelor Pentru a avea acces la datele de pe card introduceti PIN-ul de la tastatura cititorului ACR83 (APG8201). Caracteristici:                                                                                                              - USB 2.0                                                                              - CCID Compliance - Suporta PC/SC - Suporta PC/SC 2.01 Secure PIN Entry (SPE) - Suporta PPS (Protocols and Parameters Selection) - Cititor de card

Cititor contactless pentru carduri RFID (NFC) 13.56 MHz

Acest cititor de card contactless citeste si scrie cardurile mifare rfid 1K. Protocol de comunicatie:  - accepta toate cardurile cu frecventa ceasului de 13.56 MHz (smartcard RFID): - ISO 14443 tip A si B - Mifare 13.56 MHz ISD14443A - Baud rate: 106 Kbps la 6.8 Mbps - Suport pentru protocol Felica - Compatibil cu protocol de card 15693 Securitate: - Chipset cu nivel inalt de securitate - Protectie la scurt-circuit si depasirea tensiunii de alimentare - Mecanism de criptare in firmware - Posibilitate de actualizare pentru firmware Performanta: - Primul VHBR CCID card reader - Primul reader CCID cu procesor de viteza inalta - Incorporeaza tehnologie contactless VHBR (Very High Bit Rates) solicitata de aplicatiile ICAO (International Civil Aviation Organization), cu standard LDS 2.0 Compatibilitate: compatibil cu cele mai utilizate platforme software: Windows, Linux. Mac,