Skip to main content

Cum functioneaza noul Sentinel LDK pentru licentiere si protectie pentru programele software?




I. Protejati o singura data – Integrati API-urile in licente
Primul pas in monetizarea software este identificarea functiilor din programul software dezvoltat pe care doriti sa le licentiati si sa le vindeti separat. Apoi integrati Licensing API (sau Sentinel Envelope) din pachetul Sentinel LDK conform cerintelor. In aceasta etapa nu trebuie sa decideti cum vor fi incluse functiile ca parte din oferta. Odata ce acest pas este finalizat, programul software dezvoltat este pregatit sa fie vandut folosind oricare dintre modelele variate de licente.


II. Distributie multipla – creati si distribuiti ofertele software
Odata ce aplicatia protejata este pregatita de lansare, echipa de management de produs detine flexibilitatea completa in crearea de pachete cu oferte folosind modele variate de business si de licente. Odata ce pachetele sunt create, departamentul de vanzari poate raspunde la cererea de produse in baza modelul de distributie si mecanismul de protectie predefinite.



Exista cativa pasi in furnizarea ofertei potrivite pentru fiecare client, de fiecare data si prin metoda cea mai protrivita:


1. Definiti ofertele
Sentinel LDK activeaza un proces simplu si rapid prin care vanzatorii de software pot crea si gestiona din mers cataloagele cu produse, implementarea functiilor si modelele de licente. Vanzatorii detin sistemul necesar pentru crearea si gestiunea facila a ofertelor complexe fara implicarea ingineriei. Acest sistem le permite sa lanseze usor si eficient aplicatiile dezvoltate printr-o varietate de metode pentru a patrunde pe o gama larga de segmente unice de pe piata.


2. Alegeti un model de licenta
Sentinel LDK ofera cea mai variata gama de modele de licente disponibile in industrie. Modelele pot fi combinate pentru a raspunde cerintelor variate de pe piata.




Modele de licentiere Sentinel:
→ Perpetual (perpetuu)
→ Feature Based (bazat pe functii)
→ Super-Distribution Trialware (Versiuni de tip trial pentru super-distributie)
→ Subscription (abonament)
→ Pay-Per-Use (plata pe utilizare)
→ Rental (inchiriere)
→ Floating/Network (flotante/in retea)
→ Commuter (licente cu accesare in retea)
→ Volume License (licente bazate pe volum)
→ Capacity (licente bazate pe capacitate)
→ User (licente bazate pe utilizatori)
→ Grace (licente cu perioada de gratie)

3. Alegeti tipul de protectie dorit
Indiferent daca furnizati programele software prin pachete fizice sau incorporate (embedded) in dispozitive high-tech sau prin distributie electronica sau furnizati produsele ca servicii in cloud, tipurile de protectie oferite de Sentinel acopera toate aceste cerinte.
Tehnologia Cross-Locking™ inclusa in pachetul Sentinel LDK va permite sa implementari orice combinatie de optiuni pentru distributia licentelor cu chei hardware (dongle) sau software. Fiecare tip de protectie detine propriile beneficii:

Licentiere bazata pe hardware cu chei Sentinel HL – familia de chei Sentinel HL ofera cel mai inalt nivel de protectie la copiere si protectia proprietatii intelectuale. Cheile Sentinel HL se prezinta intr-o varietate de tipuri si formate. Sentinel HL permite accesul si executia aplicatiei software protejate numai atunci cand cheia hardware este conectata la calculator. Cheile Sentinel HL sunt ideale pentru producatorii de software a caror preocupare majora este securitatea programelor pe care le dezvolta. Cheile dongle sunt ideale pentru scenarii in care aplicatiile protejate ruleaza pe dispozitive care suporta conectare USB sau Expresscard. Sentinel HL ofera si optiuni suplimentare pentru implementarea directa a cheilor pe circuitele placilor de baza (Sentinel HL Chip si Sentinel HL Board). 


Licentiere bazata pe software cu chei Sentinel SL – cheile Sentinel SL sunt chei virtuale bazate pe software. Sentinel SL utilizeaza tehnologia de protectie a cheilor Sentinel HL. Cheile SL pot fi stocate in siguranta pe calculatorul utilizatorului. Utilizarea cheilor Sentinel SL elimina nevoia de a furniza o cheie fizica HL si permite utilizatorilor sa instaleze rapid aplicatia si sa inceapa sa o utilizeze. Sentinel SL este solutia ideala pentru producatorii de software ai caror utilizatori solicita metode mai flexibile de distributie a licentelor software. 

Licentiere bazata pe cloud cu chei Sentinel CL – Sentinel Cloud Licensing este un tip de protectie pentru software care este oferita ca solutie in cloud. Vanzatorii de software pot integra Sentinel Cloud in produsele software si pot alege din multitudinea de optiuni de licentiere bazata pe utilizare. Solutia permite utilizatorilor sa aiba acces la programele software de pe orice dispozitiv desktop sau mobil si pe masini virtuale (VM). Acest tip de protectie este ideal pentru producatorii de software care doresc sa profite de beneficii ca activarea imediata si automata a licentelor, urmarire imbunatatita a utilizarii produselor software si oportunitati pentru modele de business post-plata. 

4. Managementul drepturilor de utilizareSentinel EMS este sistemul recunoscut pentru managementul drepturilor de utilizare si este inclus in pachetul Sentinel LDK.
Sentinel EMS permite producatorilor de software si utilizatorilor sa urmareasca situatia distributiei si activarilor de licente software. Sistemul permite managementul facil al termenilor pentru fiecare drept de utilizare. Sentinel EMS poate fi configurat sa trimita notificari atunci cand licentele de tip trial se apropie fe finalul perioadei de utilizare, cand abonamentele trebuie reinnoite sau cand un serviciu nu este utilizat. Totusi cunoasterea situatiei este doar o parte din sistem. Sentinel LDK permite si activari, reinnoiri de la distanta, re-host pe alte calculatoare si multe alte actiuni care pot fi realizate fie de producatorii de software sau de utilizatorii finali. Componenta Sentinel EMS din pachetul Sentinel LDK se integreaza cu usurinta in cele mai cunoscute sisteme de tip ERP, CRM, sisteme de facturare si sisteme de automatizare a vanzarilor prin intermediul interfetei standard de servicii web. Acest aspect permite un management facil al contractelor cu clientii intr-o maniera automata. Prin intermediul acestui sistem se obtine eficienta ridicata,  se reduc costurilor operationale si se furnizeaza o platforma scalabila de licentiere software.

III. Evolutie continua – adaptati cataloagele de produse
Producatorii de software au capacitatea de a urmari cand, cum si de cine sunt utilizate produsele software cu ajutorul lui Sentinel LDK. Aceste informatii pot fi transpuse in rapoarte si pot fi utilizate pentru luarea deciziilor legate de strategiile de marketing si creare de pachete cu produse software. Sentinel LDK permite separarea proceselor de inginerie si de distributie. Echipele de marketing si management de produs au libertatea de modifica deciziile de crearea a pachetelor si modelelor de licente fara sa fie nevoie de interventi in reingineria liniilor de cod. Cunoasterea inseamna putere si Sentinel LDK ofera producatorilor de software informatiile de care au nevoie pentru a lua decizii inteligenten si pentru a avea capacitatea de a dezvolta afacerea din mers.

Comments

Popular posts from this blog

Dispozitiv criptografic USB Token CryptoMate EVO

Prezentarea generala a dispozitivului criptografic CryptoMate EVO Tokenul USB CryptoMate Evo PKI utilizeaza algoritmi ECC si RSA pentru operaÈ›iunile criptografice cu cheie publică, esenÈ›iale în aplicaÈ›iile PKI pentru carduri inteligente È™i semnătură digitală. Tokenul CryptoMate EVO PKI este construit in jurul unui modul ACOS5-EVO care acceptă algoritmi DES, 3DES, AES È™i SHA. Tokenul este conform cu standardele internaÈ›ionale pentru cardurile inteligente PKI (ISO 7816 (părÈ›ile 1, 2, 3, 4, 8 È™i 9) È™i FIPS 140-2 level 3 È™i este certificat CC EAL 5+ CryptoMate EVO poate fi utilizat pentru aplicaÈ›ii care includ semnarea digitală, securitatea e-mailurilor, conectarea online, conectarea la reÈ›ea È™i aplicaÈ›iile blockchain. Caracteristici: ● Card inteligent criptografic si cryptoprocesor ◦ Modulul ACOS5-EVO incorporat ◦ Memorie RRPROM: 192 KB ◦ Conform cu ISO 7816 Partile 1, 2, 3, 4, 8, si 9 (suporta T=0, T=1;

Noul cititor card sanatate ACR83 (APG8201)

Cititorul ACR 83, in forma cunoscuta pana acum, a ajuns la sfarsitul ciclului de fabricatie. Noul ACR 83 (APG) se prezinta intr-o haina noua, dar ramane 100% compatibil cu vechiul cititor ACR 83. - Noua versiune ACR83 – APG8201 vine intr-o carcasa noua, robusta, fiabila, ergonomica - Afisaj mare - Taste mai mari care usureaza introducerea codului PIN - Prezenta cardului in cititor este semnalata de un sunet - Viteza mai mare de redare a datelor Pentru a avea acces la datele de pe card introduceti PIN-ul de la tastatura cititorului ACR83 (APG8201). Caracteristici:                                                                                                              - USB 2.0                                                                              - CCID Compliance - Suporta PC/SC - Suporta PC/SC 2.01 Secure PIN Entry (SPE) - Suporta PPS (Protocols and Parameters Selection) - Cititor de card

Cititor contactless pentru carduri RFID (NFC) 13.56 MHz

Acest cititor de card contactless citeste si scrie cardurile mifare rfid 1K. Protocol de comunicatie:  - accepta toate cardurile cu frecventa ceasului de 13.56 MHz (smartcard RFID): - ISO 14443 tip A si B - Mifare 13.56 MHz ISD14443A - Baud rate: 106 Kbps la 6.8 Mbps - Suport pentru protocol Felica - Compatibil cu protocol de card 15693 Securitate: - Chipset cu nivel inalt de securitate - Protectie la scurt-circuit si depasirea tensiunii de alimentare - Mecanism de criptare in firmware - Posibilitate de actualizare pentru firmware Performanta: - Primul VHBR CCID card reader - Primul reader CCID cu procesor de viteza inalta - Incorporeaza tehnologie contactless VHBR (Very High Bit Rates) solicitata de aplicatiile ICAO (International Civil Aviation Organization), cu standard LDS 2.0 Compatibilitate: compatibil cu cele mai utilizate platforme software: Windows, Linux. Mac,