Skip to main content

Schimbarile majore in modelele de programe software pentru procese si tehnologii

Industria IT se afla in mijlocul unei schimbari masive care are un impact major asupra platformelor terte. O platforma terta este caracterizata printr-o crestere exponentiala a dispozitivelor mobile inteligente (de exemplu smartphone-uri, iPad-uri, tablete etc.). Aceasta crestere se afla in stransa legatura cu utilizarea tot mai raspandita a retelelor de socializare. Dispozitivele sunt integrate intr-o infrastructura de servere bazate pe cloud care suporta un nou volum de lucru cum ar fi analiza de date de mari dimensiuni.

Platforma terta este revolutionara in ceea ce priveste tehnologia, dar este si o inovatie pentru clientii. Fata de generatia anterioara de produse software, aplicatiile pentru platformele terte vor fi create specific pentru fiecare client si pentru imbunatatirea activitatii in companii. Cerintele clientilor in ceea ce priveste facilitarea achizitiei, accesul, simplitatea si transparenta produselor software vor sta la baza termenilor de plata si a modelelor de preturi. In plus, cerintele pentru usurinta in utilizare si interoperabilitate vor avea o influenta majora in experienta clientilor.


Platformele terte sustin modelele flexibile de preturi pentru abonamente care aliniaza costul cu consumul actual sau experienta. Contabilizarea ar putea include indicatori bazati pe utilizare sau functii si indicatori legati de infrastructura (de exemplu stocarea in GB sau latimea de banda) si scala de crestere sau scadere a costurilor. Elementele serviciilor ca de exemplu disponibilitate sau scalabilitate ar putea reprezenta factori in calcularea costurilor totale. Costurile pe unitate pot fi mai mari (o flexibilitate mai mare inseamna costuri mai mari), dar unitatile vor fi achizitionate la un nivel mult mai detaliat decat in trecut. Acest lucru este eficient pentru clienti si ii ajuta sa-si imbunatateasca perceptia asupra costului/valorii produselor software. Preturile vor fi mai transparente si simplificate pentru la o anumita extensie, desi mecanismul din activarea acestor modele nu va fi simplu.

Aplicatiile on-premise vor continua sa existe cu licente perpetue traditionale. Totusi cresterea ofertelor de abonamente in cloud va fi mai importanta. Aceasta inseamna ca multi dintre producatorii de software vor oferi suport pentru sisteme hibride. Clientii vor avea de-a face cu combinatii complexe de aplicatii si dispozitive, achizitie descentralizata a aplicatiilor si cresterea rapida a accesului la aplicatii.
Scenariul pentru preturile produselor software din retea:
  • un mix intre produse software on-premise, incorporate si in cloud
  • licentiere perpetua si bazata pe abonamente
  • introducerea indicatori detaliati, bazati pe consum
  • veninuri in avans si venituri periodice pentru vanzatori
  • costuri fixe si costuri variabile pentru clienti.

Conform sondajului realizat de IDC, majoritatea furnizorilor de servicii securizate in cloud se aliniaza la ierarhia pe termen lung a furnizorilor de software. Totusi, de-a lungul timpului aceasta se va schimba. In prezent companiile de software detin modelele de business care sunt influentate de cultura, structura organizationala si cerintele actionarilor. Companiile detin si sisteme care au fost create pentru vanzarea de produse software distribuite. Aceste sisteme nu suporta modelele de business cu abonamente cu plata pe utilizare de mare volum.

Promisiunea platformelor terte este importanta pentru producatorii de software si pentru clienti. Totusi tranzitia nu va fi rapida si usoara. Producatorii de software trebuie sa se asigure ca detin strategia corecta si uneltele necesare pentru a fi competitivi in continuare.

Da. Exista o solutie pentru afaceri de succes
Solutiile Sentinel de la SafeNet vine in ajutorul producatorilor de software care vor sa aleaga modele noi de business, astfel  incat sa poata raspunde cerintelor de pe piata. Daca aplicatiile dezvoltate sunt traditonale, daca functioneaza pe calculatoare desktop puteti utiliza solutia Sentinel LDK pentru licentierea software.

Daca aplicatiile software sunt distribuite in cloud, producatorii pot oferi modele flexibile de preturi si licente cu ajutorul tool-urilor din pachetul Sentinel Cloud.
Sentinel Cloud poate fi testati gratuit. Aflati detalii despre solutie pe site-ul nostru. >>

Comments

Popular posts from this blog

Dispozitiv criptografic USB Token CryptoMate EVO

Prezentarea generala a dispozitivului criptografic CryptoMate EVO Tokenul USB CryptoMate Evo PKI utilizeaza algoritmi ECC si RSA pentru operaÈ›iunile criptografice cu cheie publică, esenÈ›iale în aplicaÈ›iile PKI pentru carduri inteligente È™i semnătură digitală. Tokenul CryptoMate EVO PKI este construit in jurul unui modul ACOS5-EVO care acceptă algoritmi DES, 3DES, AES È™i SHA. Tokenul este conform cu standardele internaÈ›ionale pentru cardurile inteligente PKI (ISO 7816 (părÈ›ile 1, 2, 3, 4, 8 È™i 9) È™i FIPS 140-2 level 3 È™i este certificat CC EAL 5+ CryptoMate EVO poate fi utilizat pentru aplicaÈ›ii care includ semnarea digitală, securitatea e-mailurilor, conectarea online, conectarea la reÈ›ea È™i aplicaÈ›iile blockchain. Caracteristici: ● Card inteligent criptografic si cryptoprocesor ◦ Modulul ACOS5-EVO incorporat ◦ Memorie RRPROM: 192 KB ◦ Conform cu ISO 7816 Partile 1, 2, 3, 4, 8, si 9 (suporta T=0, T=1;

Noul cititor card sanatate ACR83 (APG8201)

Cititorul ACR 83, in forma cunoscuta pana acum, a ajuns la sfarsitul ciclului de fabricatie. Noul ACR 83 (APG) se prezinta intr-o haina noua, dar ramane 100% compatibil cu vechiul cititor ACR 83. - Noua versiune ACR83 – APG8201 vine intr-o carcasa noua, robusta, fiabila, ergonomica - Afisaj mare - Taste mai mari care usureaza introducerea codului PIN - Prezenta cardului in cititor este semnalata de un sunet - Viteza mai mare de redare a datelor Pentru a avea acces la datele de pe card introduceti PIN-ul de la tastatura cititorului ACR83 (APG8201). Caracteristici:                                                                                                              - USB 2.0                                                                              - CCID Compliance - Suporta PC/SC - Suporta PC/SC 2.01 Secure PIN Entry (SPE) - Suporta PPS (Protocols and Parameters Selection) - Cititor de card

Cititor contactless pentru carduri RFID (NFC) 13.56 MHz

Acest cititor de card contactless citeste si scrie cardurile mifare rfid 1K. Protocol de comunicatie:  - accepta toate cardurile cu frecventa ceasului de 13.56 MHz (smartcard RFID): - ISO 14443 tip A si B - Mifare 13.56 MHz ISD14443A - Baud rate: 106 Kbps la 6.8 Mbps - Suport pentru protocol Felica - Compatibil cu protocol de card 15693 Securitate: - Chipset cu nivel inalt de securitate - Protectie la scurt-circuit si depasirea tensiunii de alimentare - Mecanism de criptare in firmware - Posibilitate de actualizare pentru firmware Performanta: - Primul VHBR CCID card reader - Primul reader CCID cu procesor de viteza inalta - Incorporeaza tehnologie contactless VHBR (Very High Bit Rates) solicitata de aplicatiile ICAO (International Civil Aviation Organization), cu standard LDS 2.0 Compatibilitate: compatibil cu cele mai utilizate platforme software: Windows, Linux. Mac,