16 July 2013

Semnarea electronica a facturilor. Care sunt beneficiile?

Share Button


Este inevital ca intr-o firma sa nu apara facturi. Dar ce se intampla cand numarul lor este destul de mare si trebuie sa tii o evidenta clara pe termen lung. In plus, tonele de hartie care se aduna de-a lungul anilor nu reprezinta un aspect prea placut mai ales cand spatiul este limitat. Spre deosebire de spatiul fizic, spatiul virtual are dimensiuni mult mai mari. In ceea ce priveste facturarea electronica si semnarea electronica a facturilor emise intr-o firma am ales cateva beneficii de care sa tineti cont mai ales pe termen lung:


Reducerea consumului de hartie
Semnarea electronica a facturilor are ca beneficiul principal reducerea consumului de hartie, asta inseamna sa reduceti costurile cu pana la 80% .

Responsabilitate fata de mediu
Reducerea consumului de hartie are ca principala consecinta reducerea de resurse naturale. Aceasta reprezinta un beneficiul pentru mediul inconjurator. In plus, ofera o imagine pozitiva a reputatiei firmei dvs.

Procesele de business vor fi imbunatatite
Tot ca si consecinta la primul punct, semnarea electronica a facturilor va reduce nevoia pentru utilizarea consumabilelor. Implicit, vor scadea costurile in ceea ce priveste utilizarea si mentenanta aparaturii de printare. In plus, procesele de business vor fi imbunatatite prin automatizarea lor. De la emitarea facturi, semnarea electronica, pana la transmiterea catre clienti sau colaboratori, totul se realizeaza electronic.

Reducerea timpului de procesare
O factura electronica se emite mult mai rapid si se semneaza in doar cateva secunde. Transmiterea facturilor catre clienti si colaboratori se va realiza intr-un timp mai scurt.

Fara griji in ceea ce priveste trimiterea facturilor
Prin emiterea si semnarea electronica a facturilor veti scapa de grija transmiterii lor prin posta sau prin curierat cu confirmare de primire. In plus nu va mai trebui sa verificati cutia postala in fiecare zi.

Relatii mai bune cu clienti si colaboratorii
Reducerea timpului de emitere, semnare si transmitere a facturilor va insemna plata mai rapida a lor. In plus, clientii pot beneficia de o serie de bonusuri daca platesc mai repede facturile. Pe termen lung relatia dvs. cu clientii se va imbunatati pentru ca un client multumit este un client fericit. Iar un client fericit va transmite si altora experienta lui.

Investitia se recupereaza mai rapid
Daca alegeti sa investiti intr-o solutie de semnare electronica a facturilor, recuperarea investitiei se realizeaza mai rapid decat ati crede. Reducerea costurilor amintite mai devreme sustin acest lucru.

Cu siguranta exista si alte beneficii, dar am ales sa expune cateva dintre cele importante.

Solutiile oferite de Ascertia va permit semnarea electronica a unui volum mare de facturi. Daca volumul de facturi pe care il emiteti intr-o luna este mare, solutia de semnarea electronica bazata pe server este cea mai potrivita. In plus, serverul ADSS va ofera servicii de verificare a semnaturilor electronice, arhivare a documentelor sau transmiterea documentelor semnate prin email. 

Alternativ, programul PDF Sign&Seal va permite semnarea electronica a facturilor din firma atunci cand volumul lor este redus. 


No comments:

Post a Comment