09 January 2014

Imbunatatirea sistemului backoffice pentru licentierea software cu chei dongle

In vreme ce multi dintre vanzatorii de software trec de la suportul traditional cu cheie dongle la licentierea bazata pe software si licentierea in cloud, este important sa retineti ca totusi exista un numar de vanzatori de software care utilizeaza chei dongle ca parte din strategia generala de licentiere. Acest aspect creeaza o oportunitate pentru a imbunatati modul in care sunt utilizate functiile back-office-ului pentru activare produselor software, raportare si reinnoirea licentelor pentru toate metodele de licentiere. Un back-office unificat pentru licentiere si managementul drepturilor include suport pentru chei dongle, licentiere software si aplicatii in cloud. Acest back-office unificat imbunatateste in mod semnificativ eficienta cu care vanzatorii isi gestioneaza ofertele.
O metoda de a obtine acest lucru este imbunatatirea infrastructurii back-office-ului pentru licentiere software si licentiere in cloud. Extinderea sistemului poate oferi suport mai bun pentru cheile dongle. Un sistemul care este capabil sa suporte un mediu hibrid de licentiere va imbunatati semnificativ operatiunile dintre utilizatori si vanzatorii de software.

Licentierea in cloud solicita in mod tipic o conexiunea la retea si permite suport offline ocazional si conexiuni periodice. Vanzatorii de software care utilizeaza solutii de licentiere in cloud detin si capacitatea de a controla licentele de la distanta (remote). Ei pot obtine o mai buna intelegere a modului in care utilizatorii folosesc aplicatiile software prin colectarea mai eficienta a datelor. Aceeasi functionalitate poate fi aplicata si la programele on-premise prin folosirea cheilro dongle si crearea unui sistem unificat de licentiere.

Aceasta abordare se poate aplica si la licentierea pentru dispozitive mobile? Utilizatorii isi doresc sa poata accesa aceeasi licenta a aplicatiei de pe desktop-ul propriu si de pe dispozitivele mobile. Infrastructura sistemului back-office poate suporta acest lucru automat? Acest lucru ar ajuta pe vanzatori in relatia cu clientii lor.

Daca ati putea unifica solutiile de licentiere on-premise, licentiere bazata pe software si licentiere in cloud intr-o singura platforma de management, de ce sa nu o faceti? Solutia Sentinel LDK de la SafeNet ofera aceast sistem care imbunatateste semnificativ capacitatea de a monetiza aplicatiile software pe care le dezvoltati. 

No comments:

Post a Comment