Skip to main content

SafeNet anunta o noua revolutie in solutiile de licentiere software pentru medii virtualizate

Sentinel Cloud impune executia licentelor fara a restrictiona mediile de dezvoltare. Solutia elimina situatia in care utilizatorii au produsul software legat de un anumit hardware.

SafeNet este un lider global in oferirea solutiilor de monetizare software. Compania a anuntat lansarea primei solutii bazate pe cloud pentru managementul licentelor in medii virtualizate. Sentinel Cloud este serviciul premiat oferit de SafeNet care permite managementul drepturilor de utilizare ale produselor software si licentiere software. Serviciul elimina nevoia de a lega licentele de un anumit sistem. Sentinel Cloud decupleaza licentele software de un anumit hardware fizic si reduce riscurile de monetizare pentru vanzatorii care ofera produse software cu licente in medii virtualizate.


Shlomo Wiess, manager general la SafeNet sustine ca “Virtualizarea ajuta companiile sa reduca valoarea costurilor. Totusi apare o provocare pentru furnizorii de software care s-au bazat in mod traditional pe capacitatea de la lega licentele de sisteme fizice pentru a putea controla accesul la produse software. Furnizorii de software au nevoie de unelte noi pentru urmarirea, controlul si gestiunea utilizarii aplicatiilor lor atunci cand sunt lansate in medii virtuale.”

Atunci cand produsele software sunt lansate in medii virtuale este posibil sa apara drepturi de licentiere duplicate rau-intentionate sau accidentale atunci cand sunt lansate instante noi ale aplicatiei sau licenta este mutata de pe un sistem pe altul. Prin intermediul lui Sentinel Cloud, furnizorii de software pot fi siguri ca utilizatorii nu pot virtualiza sistemul de licentiere si sa utilizeze licentele mai mult decat au platit. Sentinel Cloud licentiaza un utilizator, nu un sistem fizic si asigura utilizarea legitima a licentelor in medii virtualizate. Vanzatorii de software detin controlul asupra modului in care functioneaza licentele si au o vizibilitate completa asupra utilizarii produselor software. Aceste informatii despre licente pot fi utilizate pentru facturare si pentru inteligenta de business. In plus, Sentinel Cloud permite vanzatorilor de software sa automatizeze procesele de furnizare, actualizare si innoire a licentelor software.

Sentinel Cloud imbunatateste experienta utilizatorilor permitandu-le sa acceseze aplicatiile licentiate de pe orice dispozitiv – inclusiv smartphone-uri, tablete si calculatoare desktop – fara nevoia de a genera licente noi pentru utilizare pe sisteme multiple. Acest model de licenta bazata pe utilizare asigura clientii ca platesc numai pentru utilizarea functiilor care sunt relevante pentru ei. Modelul de licentiere le ofera vanzatorilor de software o imagine de ansamblu asupra clientilor si ii ajuta sa imbunatateasca ofertele viitoare.

Beneficiile licentierii bazate pe cloud oferite de Sentinel Cloud pentru medii virtualizate includ:
- vanzatorii de software au siguranta ca utilizarea produselor software este legitima
- licentierea centrata pe utilizatori elimina dependenta de un anumit dispozitiv al utilizatorului sau de setari virtuale
- vanzatorii de software au control complet asupra modului in care sunt executate licentele. Solutia permite utilizarea mai multor instante in paralel pe masini virtuale si permite licentierea bazata pe sistemul “pay-as-you-grow”
- functia de control de la distanta simplifica furnizarea licentelor, actualizarilor si reinnoirilor de licente care pot fi realizate rapid si din mers.
- colectarea avansata a datelor de utilizare ofera vanzatorilor o imagine centralizata de valoare despre modul in care clientii utilizeaza produsele software. Aceasta imagine ii ajuta pe vanzatori sa dezvolte produse software care raspund mai bine la nevoile clientilor.

Despre solutie
Sentinel Cloud permite executia sigura a licentelor software, elimina pierderile de venituri si mentine o experienta placuta pentru utilizatorii de aplicatii in cloud si on-premise. Licentele in cloud sunt legate de utilizatori in locul hardware-ului fizic al unui sistem iar solutia gestioneaza licentele din afara retelei utilizatorilor. Acest lucru asigura ca licentele n pot fi duplicate sau utilizate fara cunostinta vanzatorilor de software. Sentinel Cloud ofera control complet asupra modului in care licentele ruleaza stand-alone si in paralel. Astfel vanzatorii pot factura detaliat clientii pentru utilizarea licentelor software.

Comments

Popular posts from this blog

Dispozitiv criptografic USB Token CryptoMate EVO

Prezentarea generala a dispozitivului criptografic CryptoMate EVO Tokenul USB CryptoMate Evo PKI utilizeaza algoritmi ECC si RSA pentru operaÈ›iunile criptografice cu cheie publică, esenÈ›iale în aplicaÈ›iile PKI pentru carduri inteligente È™i semnătură digitală. Tokenul CryptoMate EVO PKI este construit in jurul unui modul ACOS5-EVO care acceptă algoritmi DES, 3DES, AES È™i SHA. Tokenul este conform cu standardele internaÈ›ionale pentru cardurile inteligente PKI (ISO 7816 (părÈ›ile 1, 2, 3, 4, 8 È™i 9) È™i FIPS 140-2 level 3 È™i este certificat CC EAL 5+ CryptoMate EVO poate fi utilizat pentru aplicaÈ›ii care includ semnarea digitală, securitatea e-mailurilor, conectarea online, conectarea la reÈ›ea È™i aplicaÈ›iile blockchain. Caracteristici: ● Card inteligent criptografic si cryptoprocesor ◦ Modulul ACOS5-EVO incorporat ◦ Memorie RRPROM: 192 KB ◦ Conform cu ISO 7816 Partile 1, 2, 3, 4, 8, si 9 (suporta T=0, T=1;

Cititor card sanatate ACR83 (format APG), V2

Cititorul de card de sanatate ACR83, in forma cunoscuta pana acum, a ajuns la sfarsitul ciclului de fabricatie inca din anul 2019. Va prezentam mai jos varianta actuala a cititorului de card ACR83, care este ACR83 (format APG) APG8201. Acesta se prezinta intr-o haina noua, dar ramane 100% compatibil cu vechiul cititor ACR83. Cititorul de card de sanatate este vandut de unele firme si sub denumirile de ''ACR83 v2 PinEasy - cititor card sanatate cu tastatura si ecran autorizat de CNAS model 2023'' si ''Cititor smartcard ACS APG 8201-B2'' - Cititorul de card de sanatate ACR83 – APG8201 vine intr-o carcasa noua, robusta, fiabila, ergonomica - Afisaj mare - Taste mai mari care usureaza introducerea codului PIN - Prezenta cardului in cititor este semnalata de un sunet - Viteza mai mare de redare a datelor Pentru a avea acces la datele de pe card introduceti PIN-ul de la tastatura cititorului ACR83 (APG8201). COMANDA CITITORUL ACR 83 (for

Cititor contactless pentru carduri RFID (NFC) 13.56 MHz

Acest cititor de card contactless citeste si scrie cardurile mifare rfid 1K. Protocol de comunicatie:  - accepta toate cardurile cu frecventa ceasului de 13.56 MHz (smartcard RFID): - ISO 14443 tip A si B - Mifare 13.56 MHz ISD14443A - Baud rate: 106 Kbps la 6.8 Mbps - Suport pentru protocol Felica - Compatibil cu protocol de card 15693 Securitate: - Chipset cu nivel inalt de securitate - Protectie la scurt-circuit si depasirea tensiunii de alimentare - Mecanism de criptare in firmware - Posibilitate de actualizare pentru firmware Performanta: - Primul VHBR CCID card reader - Primul reader CCID cu procesor de viteza inalta - Incorporeaza tehnologie contactless VHBR (Very High Bit Rates) solicitata de aplicatiile ICAO (International Civil Aviation Organization), cu standard LDS 2.0 Compatibilitate: compatibil cu cele mai utilizate platforme software: Windows, Linux. Mac,