Skip to main content

Aplicarea marcii de timp si arhivarea documentelor electronice

Share Button


Arhivarea documentelor reprezinta o componenta esentiala pentru multe aplicatii de business. Credibilizarea procesului de arhivare reprezinta o cerinta de baza. Astfel poate fi dovedit ca documentele nu au fost modificate de la arhivarea lor. Toate companiile solicita ca documentele arhivate sa prezinte dovezi legale in ceea ce priveste credibilitatea lor (de exemplu daca acordurile au fost semnate, tranzactiile au fost finalizate, rapoartele si documentele financiare nu a au fost modificate de la semnare etc). Prin urmare, documentele arhivate trebuie sa poata fi atestate pentru multi ani, chiar si dupa expirarea certificatelor digitale si chiar dupa ce algoritmii criptografici utilizati vor deveni vulnerabili.

Produse pentru aplicarea marcii de timp si arhivarea documentelor
Ascertia este un expert in furnizarea produselor pentru semnarea electronica, aplicarea marcii de timp si arhivarea pe termen de lung. Produsele pot fi utilizate pentru arhivare sigura si legarizare notariala electronica in cadrul unei companii sau de catre furnizorii de servicii gestionate.

Solutiile de arhivare pot fi impartite in diferite tipuri:
Legalizare notariala
Utilizarea serviciilor de semnare si aplicare a marcii de timp pentru a legaliza documente sau date. Pentru a mentine confidentialitatea, serviciul poate legaliza notarial numai semnatura, fara a vizualiza intregul document.

Verificare si arhivare
Verificati mai intai semnaturile prezente deja pe un document, obtineti dovada verificarii (de exemplu raspunsurile OCSP/CRL) si apoi utilizati serviciile de semnare/aplicare marca de timp pentru a semna si a legaliza notarial un fisier XML care contine obiectul original si datele de verificare.

Arhivarea si validarea pe termen lung
Include serviciile de mai sus si in plus contine un sistem eficient pentru stocare pe termen lung. Acest sistem detine optiuni de recuperare si re-evidentiere marcilor de timp pentru protectia impotriva algoritmilor vulnerabili. Sistemul ofera optiuni de cautare si gestiunea regulilor de solicitare si retentie.

ADSS Server de la Ascertia detine tehnologia de baza care indeplineste cerintele de business de mai sus. ADSS Server este bazat pe protocoalele acceptate in industrie pentru comunicarea cu un server e-Trust, inclusiv: OASIS Digital Signature Specifications (DSS si DSS-X) pentru semnarea si verificarea pe parte de server, IETF TSP pentru comunicare cu o autoritate de marca de timp si IETF Long-Term Archive & Notary Service (LTANS) pentru arhivarea sigura a datelor. In ceea ce priveste arhivarea pe termen lung, ADSS Server este conform cu serviciile web XML/SOAP LTAP. Serverul stocheaza informatiile cu dovezi despre obiectele arhivate sub forma unui XML Evidence Record Syntax (XMLERS).

Tabelul urmator arata produsele care corespund pentru indeplinirea cerintelor de business:

Semnarea de baza si aplicarea marcii de timp pe date
Dovedeste ca datele care exista intr-o anumita perioada de timp nu au fost modificate. Datele pot fi si semnate notarial cu o autoritate de arhivare prin utilizarea semnaturilor de arhiva ETSI CAdES-A si XAdES-A ca parte din procesul de aplicare a marcii de timp.
Produse
Pentru crearea semnaturilor pe termen lung si a celor cu marca de timp:
  • ADSS Signing Server
Pentru emiterea marcilor de timp conforme cu RFC3161:
  • ADSS TSA Server
Semnatura notariala umana
Utilizatorii pot semna obiectele arhivelor prin folosirea cheilor de semnare stocate loc sau central. Semnatura notariala a utilizatorilor poate fi transformata in semnatura pe termen lung (CAdES-A sau XadES-A) pastrata pe server.
Produse
Pentru imbunatatirea semnaturilor de baza in semnaturi pe termen lung cu marca de timp:
  • ADSS Signing Server
Pentru crearea de semnaturi legale pentru utilizatori:
  • ADSS Go>Sign Applet
Arhivare pe termen lung
Orice tip de document poate fi arhivat si securizat utilizand specificatiile pe termen lung IETF LTANS. I nainte de arhivare, se pot semna documentele si se pot verifica semnaturile existente. Sistermul poate gestiona retentia si re-evidentierea bazat pe regulile de arhivare.
Produse
Pentru crearea inregistrarilor pe termen lung cu dovezi LTANS
  • ADSS Archive Server

Suport pentru limbi locale
In cazul aplicatiilor web, ADSS Server solicita ca paginile de browser sa fie create de dezvoltatorii de aplicatii cu utilizarea limbii locale potrivite pentru afaceri si utilizatori. ADSS Go>Sign Professional Applet GUI detine limbi multiple.

Despre ADSS Server
ADSS Server reprezinta un produs modular. Puteti achizitiona doar acele module de care aveti nevoie. (semnare electronica, aplicarea marcii de timp, verificarea certificatelor si a semnaturilor electronice, arhivarea documentelor, semnarea si verificarea emailurilor si atasamentelor. Ulterior puteti achizitiona si alte module in functie de cerintele de business. Va putem pune la dispozitie o versiune gratuita de test pentru a putea descoperi beneficiile unei solutii complete bazate pe server pentru securitatea documentelor.
Aflati aici mai multe detalii despre ADSSServer. >>

Alte produse pentru semnare electronica
Ascertia ofera si produsul software pentru desktop care va ajuta sa semnati electronic documentele din firma. PDF Sign&Seal este un program software care aplica semnatura electronica pe documente. Cu ajutorul lui PDF Sign&Seal, puteti semna documentele catre SEAP sau documente multiple intr-un singur pas. Aflati aici mai multe despre beneficiile programului de semnare electronica. >>

Testati gratuit PDF Sign&Seal
Va putem oferi o versiune gratuita de test (demo) complet functionala pentru 30 de zile.
Cititi aici maimulte detalii despre PDF Sign&Seal. >>



Comments

Popular posts from this blog

Dispozitiv criptografic USB Token CryptoMate EVO

Prezentarea generala a dispozitivului criptografic CryptoMate EVO Tokenul USB CryptoMate Evo PKI utilizeaza algoritmi ECC si RSA pentru operaÈ›iunile criptografice cu cheie publică, esenÈ›iale în aplicaÈ›iile PKI pentru carduri inteligente È™i semnătură digitală. Tokenul CryptoMate EVO PKI este construit in jurul unui modul ACOS5-EVO care acceptă algoritmi DES, 3DES, AES È™i SHA. Tokenul este conform cu standardele internaÈ›ionale pentru cardurile inteligente PKI (ISO 7816 (părÈ›ile 1, 2, 3, 4, 8 È™i 9) È™i FIPS 140-2 level 3 È™i este certificat CC EAL 5+ CryptoMate EVO poate fi utilizat pentru aplicaÈ›ii care includ semnarea digitală, securitatea e-mailurilor, conectarea online, conectarea la reÈ›ea È™i aplicaÈ›iile blockchain. Caracteristici: ● Card inteligent criptografic si cryptoprocesor ◦ Modulul ACOS5-EVO incorporat ◦ Memorie RRPROM: 192 KB ◦ Conform cu ISO 7816 Partile 1, 2, 3, 4, 8, si 9 (suporta T=0, T=1;

Cititor card sanatate ACR83 (format APG), V2

Cititorul de card de sanatate ACR83, in forma cunoscuta pana acum, a ajuns la sfarsitul ciclului de fabricatie inca din anul 2019. Va prezentam mai jos varianta actuala a cititorului de card ACR83, care este ACR83 (format APG) APG8201. Acesta se prezinta intr-o haina noua, dar ramane 100% compatibil cu vechiul cititor ACR83. Cititorul de card de sanatate este vandut de unele firme si sub denumirile de ''ACR83 v2 PinEasy - cititor card sanatate cu tastatura si ecran autorizat de CNAS model 2023'' si ''Cititor smartcard ACS APG 8201-B2'' - Cititorul de card de sanatate ACR83 – APG8201 vine intr-o carcasa noua, robusta, fiabila, ergonomica - Afisaj mare - Taste mai mari care usureaza introducerea codului PIN - Prezenta cardului in cititor este semnalata de un sunet - Viteza mai mare de redare a datelor Pentru a avea acces la datele de pe card introduceti PIN-ul de la tastatura cititorului ACR83 (APG8201). COMANDA CITITORUL ACR 83 (for

Cititor contactless pentru carduri RFID (NFC) 13.56 MHz

Acest cititor de card contactless citeste si scrie cardurile mifare rfid 1K. Protocol de comunicatie:  - accepta toate cardurile cu frecventa ceasului de 13.56 MHz (smartcard RFID): - ISO 14443 tip A si B - Mifare 13.56 MHz ISD14443A - Baud rate: 106 Kbps la 6.8 Mbps - Suport pentru protocol Felica - Compatibil cu protocol de card 15693 Securitate: - Chipset cu nivel inalt de securitate - Protectie la scurt-circuit si depasirea tensiunii de alimentare - Mecanism de criptare in firmware - Posibilitate de actualizare pentru firmware Performanta: - Primul VHBR CCID card reader - Primul reader CCID cu procesor de viteza inalta - Incorporeaza tehnologie contactless VHBR (Very High Bit Rates) solicitata de aplicatiile ICAO (International Civil Aviation Organization), cu standard LDS 2.0 Compatibilitate: compatibil cu cele mai utilizate platforme software: Windows, Linux. Mac,