Skip to main content

Pirateria software: care este cea mai buna solutie de protectie?

Share Button


Intr-un studiu recent realizat de Business Software Alliance (BSA), Marea Britanie aduce in discutie problema pirateriei software. Conform studiului, 52% din companiile de mici dimensiuni din Marea Britanie au cumparat sau au descarcat software ilegal. De fapt, BSA estimeaza ca peste jumatate din tot software-ul utilizat de companiile medii si mici din Regatul Unit este ilegal.

Aceasta statistica este socanta si reprezinta o consecinta a climatului economic actual precum si a gradului de ignoranta fata de modul in care produsele se propaga pe piata. Stim si din alte studii (de exemplu Raportul pe 2011 privind pirateria realizat de BSA) ca situatia din multe alte tari este semnificativ mai grava.

Pe masura ce piratii continua sa atace, suntem fortati sa petrecem mai mult timp si efort in protejarea si camuflarea codului programelor software pentru a-l apara impotriva furtului. Odata cu trecerea timpului, piratii de software aleg metodele de atac mai greu de depistat, avand la baza abilitati noi si specializate. Intrebarea este daca sunteti pregatiti cu adevarat sau rezolvati problema pirateriei in mod artificial?

Amenintare continua
Vanzatorii de software sunt atacati din toate partile. Pe de o parte, clientii solicita ca produsele software achizitionate sa detina functii de nivel mai inalt. Pe masura ce bugetele sunt constranse, clientii au motive intemeiate sa-si actualizeze produsele sau sa schimbe platformele pe care le utilizeaza in prezent. In acelasi timp, apar cerintele pentru produse software oferite ca servicii si produse software distribuite cu “plata la consum”. Vanzatorii trebuie sa-si reevalueze mecanismul de distributie si modelul de business. Acest lucru inseamna pentru majoritatea vanzatorilor mai mult timp petrecut pentru reingineria codului pentru a fi capabili sa furnizeze produsele. Acest lucru se intampla nu numai intr-o maniera fiabila si scalabila in cloud, dar si intr-un mod care le permite sa monetizeze functiile pe care le ofera produsele software. Aceasta nu este o sarcina usoara.

In ciuda tuturor eforturilor extinse, oferta nu va fi mai competitiva pentru clientii noi si vechi care isi doresc sa utilizeze produsele software. Majoritatea acestui efort a devenit o parte din costurile necesare pentru prezenta continua pe piata.

Pirateria in cloud
Ce vor face falsificatorii pe masura ce produsele si pachetele software descarcabile se indreapta spre livrarea bazata pe cloud? In industria in care valoare produselor software comerciale este de aproximativ 63 de miliarde de dolari, este putin probabil ca piratii pur si simplu sa renunte.
Protectia proprietatii intelectuale, avantajul in fata competitiei pe care se bazeaza afacerea dumneavoastra au nevoie de un set evoluat de expertiza si control. In ulimii ani, aceste aptitudini au fost limitate pe piata. Motiv pentru care, multe dintre companiile de software s-ar putea sa nu le detina niciodata.

Cat sunteti de pregatiti impotriva pirateriei software?
Poate ca le permiteti dezvoltatorilor de software sa rezolve probleme de protectie software in mod artificial. Nu sunteti singurii. Multe dintre companii cred ca o metoda de a economisi bani in ciclul de dezvoltare software este sa realizeze intern procesul de protectie pentru software si sa-l predea echipei de dezvoltare. De fapt, acest lucru este foarte des intalnit de catre specialistii de la SafeNet. Daca protectia de software nu reprezinta expertiza de baza a dezvoltatorilor, companiile apeleaza de multe ori la specialisti dupa ce produsele au fost deja piratate datorita solutiei de protectie create intern cu scopul de a economisi bani. Ca rezultat, in loc sa reduca acele costuri de dezvoltare cu solutia de protectie creata intern, companiilor au pierdut nu numai venituri potentiale din monetizarea software, dar si proprietatea intelectuala si avantajul in fata competitiei obtinut prin furnizarea unui produs competititv si inovator.

Trecerea la cloud reprezinta un punct major de inflexiune pe piata. Este momentul in care partea de piata va fi castigata sau pierduta. Este momentul in care competitorii noi vor reprezenta o provocare pentru operatorii traditionali dominanti. Accesibilitatea in cloud impune ca timpul de lansare pe piata sa fie mai rapid ca oricand. Cum veti face fata la pirateria in cloud? Companiile care corecteze in mod artificial problemele ar putea pierde avantajul lor in fata competitiei.

Este timpul sa va asigurati ca bazele strategiei sunt solide, ca functiile produselor software sunt complet protejate in prezent si in viitor. Ciclul produselor nu este “amenintat” de redirectionarea resurselor pentru rezolvarea problemelor de infrastructura.

Mai mult ca oricand este momentul potrivit sa apelati la profesionisti in ceea ce priveste monetizarea de software si protectia programelor pe care le dezvoltati. Concentrarea inginerilor dumneavoastra trebuie sa se axeze pe cerintele clientilor si cele de piata. Maximizarea functiilor de monetizare si protectie a proprietatii intelectuale trebuie sa fie una dintre cele mai bune decizii strategice de gestiune a produselor pe care le puteti lua intr-un climat economic actual. Nu sunt necesare solutii artificiale.

Alegeti solutiile Sentinel pentru monetizare, protectie pentru software si protectia proprietatii intelectuale. Prin intermediul solutiilor de protectie Sentinel, veniturile din vanzari vor creste si veti fi asigurati ca fiecare copie a produselor software este protejata impotriva pirateriei si a atacurilor.

Testati gratuit Sentinel LDK

Comments

Popular posts from this blog

Dispozitiv criptografic USB Token CryptoMate EVO

Prezentarea generala a dispozitivului criptografic CryptoMate EVO Tokenul USB CryptoMate Evo PKI utilizeaza algoritmi ECC si RSA pentru operaÈ›iunile criptografice cu cheie publică, esenÈ›iale în aplicaÈ›iile PKI pentru carduri inteligente È™i semnătură digitală. Tokenul CryptoMate EVO PKI este construit in jurul unui modul ACOS5-EVO care acceptă algoritmi DES, 3DES, AES È™i SHA. Tokenul este conform cu standardele internaÈ›ionale pentru cardurile inteligente PKI (ISO 7816 (părÈ›ile 1, 2, 3, 4, 8 È™i 9) È™i FIPS 140-2 level 3 È™i este certificat CC EAL 5+ CryptoMate EVO poate fi utilizat pentru aplicaÈ›ii care includ semnarea digitală, securitatea e-mailurilor, conectarea online, conectarea la reÈ›ea È™i aplicaÈ›iile blockchain. Caracteristici: ● Card inteligent criptografic si cryptoprocesor ◦ Modulul ACOS5-EVO incorporat ◦ Memorie RRPROM: 192 KB ◦ Conform cu ISO 7816 Partile 1, 2, 3, 4, 8, si 9 (suporta T=0, T=1;

Cititor card sanatate ACR83 (format APG), V2

Cititorul de card de sanatate ACR83, in forma cunoscuta pana acum, a ajuns la sfarsitul ciclului de fabricatie inca din anul 2019. Va prezentam mai jos varianta actuala a cititorului de card ACR83, care este ACR83 (format APG) APG8201. Acesta se prezinta intr-o haina noua, dar ramane 100% compatibil cu vechiul cititor ACR83. Cititorul de card de sanatate este vandut de unele firme si sub denumirile de ''ACR83 v2 PinEasy - cititor card sanatate cu tastatura si ecran autorizat de CNAS model 2023'' si ''Cititor smartcard ACS APG 8201-B2'' - Cititorul de card de sanatate ACR83 – APG8201 vine intr-o carcasa noua, robusta, fiabila, ergonomica - Afisaj mare - Taste mai mari care usureaza introducerea codului PIN - Prezenta cardului in cititor este semnalata de un sunet - Viteza mai mare de redare a datelor Pentru a avea acces la datele de pe card introduceti PIN-ul de la tastatura cititorului ACR83 (APG8201). COMANDA CITITORUL ACR 83 (for

Cititor contactless pentru carduri RFID (NFC) 13.56 MHz

Acest cititor de card contactless citeste si scrie cardurile mifare rfid 1K. Protocol de comunicatie:  - accepta toate cardurile cu frecventa ceasului de 13.56 MHz (smartcard RFID): - ISO 14443 tip A si B - Mifare 13.56 MHz ISD14443A - Baud rate: 106 Kbps la 6.8 Mbps - Suport pentru protocol Felica - Compatibil cu protocol de card 15693 Securitate: - Chipset cu nivel inalt de securitate - Protectie la scurt-circuit si depasirea tensiunii de alimentare - Mecanism de criptare in firmware - Posibilitate de actualizare pentru firmware Performanta: - Primul VHBR CCID card reader - Primul reader CCID cu procesor de viteza inalta - Incorporeaza tehnologie contactless VHBR (Very High Bit Rates) solicitata de aplicatiile ICAO (International Civil Aviation Organization), cu standard LDS 2.0 Compatibilitate: compatibil cu cele mai utilizate platforme software: Windows, Linux. Mac,