22 October 2013

Autentificarea cu mobile OTP sau dispozitiv hardware de tip OTP Token. Care sunt beneficiile?

Share Button


Cum ar fi ca in viitorul apropiat toate tranzactiile online sa fie realizate direct de pe smartphone? Aceste tranzactii ar putea fi realizate prin autentificare cu un mobile OTP. Din punct de vedere al usurintei in utilizare, multi dintre utilizatori ar putea fi de acord cu aceasta abordare mai ales ca deja exista aplicatii de smartphone pentru aproape orice.

Totusi majoritatea utilizatorilor de smartphone nu-si pun problema securitatii in ceea ce priveste accesul la trazactiile online. In plus, sistemele de operare de pe smartphone-uri au si ele propriile deficiente in ceea ce priveste securitatea online.
Avantajul autentificarii cu mobile OTP ar fi convenienta de a avea aplicatia incorporata in dispozitivul mobil, fara a mai fi nevoie de purtarea unui dispozitiv hardware pentru autentificare. Totodata costurile sunt mai scazute. Totusi pentru a evita probleme in ceea ce priveste securitatea este nevoie de instruirea utilizatorilor.

Beneficiile oferite de un dispozitiv token hardware
In primul rand un dispozitiv hardware este independent de o platforma sau un sistem de operare. Dispozitivul de tip OTP (One Time Password) Token este sigilat la fabricare astfel incat orice incercare de atac va fi vizibila imediat (tamper-evident). Dispozitivele hardware de autentificare sunt alese pentru sistemele in care este solicitate o securitate de nivel inalt. Chiar daca sunt dispozitive fizice, ele pot fi atasate la un snur sau un inel de chei astfel incat pot fi transportate cu usurinta de utilizatori.

In functie de cerintele de securitate, va putem pune la dispozitie o gama variata de dispozitive hardware de tip OTP Token la preturi avantajoase. Aflati mai multe detalii in magazinul nostru online. >>

Alternativ, puteti alege autentificarea cu mobile OTP pentru autentificarea care solicita un nivel mai scazut de securitate.

Dispozitivele de autentificare de tip mobile OTP si OTP Token de la Feitian sunt compatibile cu OATH si sunt furnizate impreuna cu solutia software de autentificare. 

No comments:

Post a Comment