28 October 2013

Ghid de tranzitie: de la chei HASP HL la Sentinel HLTrecerea de la solutia de proctectie cu chei HASP HL la protectia cu noile chei dongle Sentinel HL.

Despre Sentinel LDK
Sentinel® LDK este o solutie de tip DRM (Digital Rights Management) care ofera protectie robusta la copiere, protectia proprietatii intelectuale si licentiere sigura si flexbila. Sentinel LDK este o solutie software DRM completa care va permite sa alegeti protectia bazata pe hardware sau software in functie de nevoile de business.


Prin intermediul lui Sentinel LDK, ingineria software si procesele de business sunt complet separate pentru a asigura:
  • Dezvoltarea eficienta si efectiva a produselor software
  • Timpul redus ramas pana la lansarea pe piata a produselor
  • Raspunderea rapida la cerintele clientilor si ale pietei
  • Suportul complet pe parcursul intregului ciclu de viata al licentierii si protectiei pentru produsele software
Nivelul de protectie pentru produsele dvs este determinat de tipul de licentiere pe care il alegeti: bazat pe hardware sau software. Protectia bazata pe hardware a lui Sentinel LDK utilizeaza cheile Sentinel HL si ofera cel mai sigur si robust nivel de protectie.

Despre cheile Sentinel HL

Sunt disponibile urmatoarele tipuri de chei Sentinel HL care inlocuiesc cheile HASP HL:
  • Chei Sentinel HL (configurare driverless)
    Aceste chei utilizeaza driverele HID (incluse in sistemul de operare Windows) in locul driverelor SafeNet. Atunci cand sunt utilizate ca si chei standalone, aceste chei pot fi utilizate fara instalarea lui Run-Time Environment. (Cheile de retea solicita instalarea lui Run-Time Environment). Totusi, aceste chei nu sunt compatibile cu aplicatiile protejate cu Sentinel LDK 6.1 sau mai vechi, Sentinel HASP, HASP HL 1.x sau HASP4. Pentru a putea utiliza aceste chei, aplicatia protejata trebuie sa includa bibliotecile Licensing API din Sentinel LDK 7.0 si este necesar sa lucrati cu uneltele din pachetul Sentinel LDK v7.0.
  • Chei Sentinel HL (configurare HASP)
    Aceste chei sunt complet compatibile cu cheile HASP HL si alte versiuni mai vechi ale cheilor HASP (chei Hardlock/HASP4). Aceste chei pot functiona cu bibliotecile API si Run-Time Environment existente. Nu este neaparat sa lucrati cu cea mai recenta versiune a lui Sentinel LDK. Aceste chei pot fi actualizate la client in chei Sentinel HL (configurare driverless) si deci puteti oferi toate beneficiile furnizate de cheile cu configurare driverless.

Compatibilitatea cu versiunile anterioare ale cheilor Sentinel HL (configurare HASP) cu cheile de protectie HASP HL 1.x va permite sa treceti la solutia Sentinel LDK in cateva etape.

Un proces in trei pasi
Trecerea la solutia de protectie cu chei Sentinel HL se realizeaza in trei pasi:

Etapa 1: Utilizarea cheilor Sentinel HL ca versiune imbunatatita a cheilor HASP HL
Cheile Sentinel HL (configurarea HASP) sunt complet compatibile cu cheile de protectie HASP HL 1.x. Astfel, produsele software pot functiona fie cu chei Sentinel HL (configurare HASP) sau cu versiunile mai vechi ale cheilor HASP HL. In aceasta etapa nu este necesar sa realizati modificari in produsele software sau in drivere. Aceasta etapa va permite sa incepeti sa trimiteti chei Sentinel HL (configurare HASP) catre clienti si apoi sa inlocuiti gradual dupa convenienta versiunile vechi ale cheilor HASP HL cu versiunile mai noi de HASP HL sau cu chei Sentinel HL (configurare HASP). Atunci cand decideti sa treceti la etapa 2 sau 3 a procesului de migrare si sa protejati produsele software cu Sentinel LDK, cheile Sentinel HL vor fi deja implementate.

De vreme ce cheile Sentinel HL (configurare HASP) pot fi actualizate in chei Sentinel HL (configurare driverless) direct de pe calculatorul utilizatorului, nu va mai fi necesar sa inlocuiti aceste chei in etapele viitoare ale procesului de migrare.

Procedati dupa cum urmeaza:
1. Incheiati procesul de implementare al cheilor HASP HL si a versiunilor vechi de chei HASP HL pe care le utilizati in prezent
2. Incepeti sa distribuiti chei Sentinel HL (configurare HASP) la fiecare comanda noua. In aceasta etapa nu este nevoie sa faceti schimbari in produsele software care raman protejate cu nivelul de securitate oferit de HASP HL 1.x

Etapa 2: Implementarea protectiei Sentinel LDK
In aceasta etapa, creati o versiune a produsului software in care protectia cu HASP HL 1.x este inlocuita partial sau complet cu protectia Sentinel LDK. Aceasta etapa este lansata de obicei odata cu lansarea unei versiuni noi a produselor software protejate.

Cheile de protectie Sentinel
Atunci cand treceti de la HASP HL 1.x la Sentinel LDK, nu este nevoie sa inlocuiti baza de chei HASP HL instalate. Tot ce trebuie sa faceti este sa actualizati cheile HASP HL existente cu firmware v.3.25 folosind utilitarul de actualizare a firmware-ului din Sentinel LDK.

Clientii noi ar trebui sa primeasca doar chei Sentinel HL (configurare HASP).

Chei Sentinel Vendor
Sentinel LDK Starter Kit include doua chei Sentinel pentru Vendor care inlocuiesc cheile Master HASP HL:
-Sentinel Master Key este utilizata pentru procesul de licentiere si productie
-Sentinel Developer Key este utilizata pentru procesul de protectie a produselor software
Aceste chei sunt asociate cu Batch Code-ul dvs, dar contin un Vendor Code nou pentru utilizarea cu Sentinel LDK.

Optiuni de tranzitie
Este recomandat sa implementati o tranzitie completa a protectiei pentru produsele software de la HASP HL la Sentinel LDK desi in aceasta etapa este posibila pastrarea simultana a protectiei HASP HL 1.x si adaugarea protectiei Sentinel LDK. Mai multe despre optiunile de tranzitie vom vorbi intr-un articol viitor.

Etapa 3: Migrarea la chei driverless
In aceasta etapa, veti completa procesul de migrare la cheile Sentinel HL (configurare driverless) si eventual completarea procesului de migrare la protectia Sentinel LDK daca nu ati realizat deja acest pas in etapele anterioare.

Versiunile vechi ale cheilor HASP HL prezente la clienti trebuie inlocuite cu chei Sentinel HL (configurare driverless). Cheile Sentinel HL (configurare HASP) trebuie actualizate la versiunea de chei Sentinel HL (configurare driverless).
Retineti ca Run-Time Environment este solicitat de calculatorul la care este conectata o cheie Sentinel HL Net sau NetTime indiferent de configurarea cheii.

No comments:

Post a Comment