Skip to main content

Detectati programele software de tip spyware

Share Button


Intr-un articol anterior am prezentat ce este spyware si cum acesta se instaleaza pe calculatoare fara stirea noastra. Asa cum am mentionat si atunci, odata instalat spyware colecteza date sensibile despre utilizatori (adresa de mail, parole, conturi bancare etc.) si ataca computerul in sine afectandu-i modul de functionare.

Daca suspectati ca aveti un computer infectat cu spyware, urmati acesti 4 pasi simpli pentru a detecta prezenta programelor si pentru a putea lua repede si eficient masuri impotriva lor.

1. Downloadati si instalati un program anti-spyware. Cautati un program care sa provina dintr-o sursa sigura si urmariti si parerea altor utilizatori. Cautati recenzii pe site-uri si pe forumuri si luati o decizie informata.

2. Dupa instalarea programului asigurati-va ca toti parametrii sunt la zi, mai ales definitiile spyware. Astfel aveti garantia ca la scanare nu va vor scapa cele mai noi tipuri de spyware. Definitiile de spyware trebuie actualizate constant si frecvent deoarece malware-ul se dezvolta repede si apar des imbunatatiri ale acestor programe. Daca software-ul de monitorizare nu este la zi, exista sanse ca programul anti-spyware sa nu le detecteze.

3. Scanati intreg calculatorul. Trebuie verificate toate directoarele si fiecare hard drive pentru a detecta prezenta malware. De obicei, programele anti-spyware permit utilizarea computerului in timp ce se realizeaza scanarea.

4. Cand s-a finalizat scanarea analizati atent raportul furnizat. Daca a fost detectat spyware, programul va afisa o lista a elementelor malitioase. Unele rezultate nu sunt daunatoare, cum ar fi cookies retinute de browser. Daca identificati programe cu care nu sunteti familiar, puteti alege sa le blocati si sa le stergeti utilizand optiunile furnizate de programul utilizat pentru scanare.


Daca vreti sa preveniti infectarea cu spyware a calculatoarelor din cadrul firmei, atunci aveti nevoie de un software care sa monitorizeze activitatea angajatilor pe internet. Prin monitorizarea site-urilor accesate scapati de grija urmaririi constante a activitatii, iar blocand site-urile care nu sunt necesare pentru activitatea de business reduceti riscul de infectare, precum si timpul petrecut de angajati cu activitati din afara sferei de afaceri. Cititi aici mai multe despre caracteristicile WFilter. >>

Comments

Popular posts from this blog

Webinar: Cum abordăm monetizarea software: strategii pentru creșterea veniturilor pe termen lung

Joi 16 Mai 2024, ora 11:00 Notează data și alătură-te evenimentului creat de Thales, un webinar exclusiv, interactiv, conceput special pentru furnizorii de software, producătorii de dispozitive cu software încorporat și companiile SaaS care doresc să-și îmbunătățească afacerea. În cadrul acestei sesiuni, experții în monetizarea software vor discuta despre importanța managementului unificat și a proceselor automatizate. Ei vor explica de ce a rămâne axat pe furnizarea de modele de afaceri complexe este esențial în peisajul digital aflat astăzi într-o evoluție rapidă. Dacă doresti să obți informații despre cele mai bune practici strategice pentru creșterea sustenabila și pe termen lung a veniturilor din software, acesta este un webinar care nu trebuie ratat! Înregistreaza-te astăzi și acceseaza panoul nostru de experți în timp ce vei fi ghidat prin: 1. Utilizarea unui sistem unificat de licențiere Exploreaz ă strategii pentru o singură sursă de adevăr, creând un centru centra...

Cititor card sanatate ACR83 (format APG), V2

Cititorul de card de sanatate ACR83, in forma cunoscuta pana acum, a ajuns la sfarsitul ciclului de fabricatie inca din anul 2019. Va prezentam mai jos varianta actuala a cititorului de card ACR83, care este ACR83 (format APG) APG8201. Acesta se prezinta intr-o haina noua, dar ramane 100% compatibil cu vechiul cititor ACR83. Cititorul de card de sanatate este vandut de unele firme si sub denumirile de ''ACR83 v2 PinEasy - cititor card sanatate cu tastatura si ecran autorizat de CNAS model 2023'' si ''Cititor smartcard ACS APG 8201-B2'' - Cititorul de card de sanatate ACR83 – APG8201 vine intr-o carcasa noua, robusta, fiabila, ergonomica - Afisaj mare - Taste mai mari care usureaza introducerea codului PIN - Prezenta cardului in cititor este semnalata de un sunet - Viteza mai mare de redare a datelor Pentru a avea acces la datele de pe card introduceti PIN-ul de la tastatura cititorului ACR83 (APG8201). COMANDA CITITORUL ACR 83 (for...

Cititor contactless pentru carduri RFID (NFC) 13.56 MHz

Acest cititor de card contactless citeste si scrie cardurile mifare rfid 1K. Protocol de comunicatie:  - accepta toate cardurile cu frecventa ceasului de 13.56 MHz (smartcard RFID): - ISO 14443 tip A si B - Mifare 13.56 MHz ISD14443A - Baud rate: 106 Kbps la 6.8 Mbps - Suport pentru protocol Felica - Compatibil cu protocol de card 15693 Securitate: - Chipset cu nivel inalt de securitate - Protectie la scurt-circuit si depasirea tensiunii de alimentare - Mecanism de criptare in firmware - Posibilitate de actualizare pentru firmware Performanta: - Primul VHBR CCID card reader - Primul reader CCID cu procesor de viteza inalta - Incorporeaza tehnologie contactless VHBR (Very High Bit Rates) solicitata de aplicatiile ICAO (International Civil Aviation Organization), cu standard LDS 2.0 Compatibilitate: compatibil cu cele mai utilizate platforme software: Windows, Linux. M...