Skip to main content

Protectie si licentiere software: Care sunt schimbarile din industrie?

Share Button


In ultimul deceniu, afacerile din domeniul protectiei pentru software s-au maturizat intr-un ritm mai lent. Industria si-a dezvoltat modul in care creeaza experiente imbunatatite pentru clienti prin intermediul portalurilor web complexe. Conceptul are la baza transferul fisierului de licenta de la vanzator la client.

Imbunatatirile din domeniu si crearea de experiente viabile pentru clienti s-au putut realiza prin intermediul serviciilor web. Vanzatori au putut sa reduca la minim dificultatile cu stilul de executie a licentelor. Acest stil de executie a fost introdus in modelul de lansare si distributie traditionala a programelor software.
De cele mai multe ori, metoda a functionat. Vanzatorii au profitat fara indoiala de pe urma beneficiilor financiare prin restrictionarea accesului pentru clientii platitori prin intermediul uneltelor de protectie pentru software. Problema este ca modelele traditionale de executie a licentelor le-au oferit vanzatorilor doar jumatate din ceea ce isi doresc.

Ce s-a schimbat in industria de software?
In prezent afacerile de software se afla intr-un proces de schimbare majora. Vanzatorii de software isi doresc acum doua lucruri. In primul rand sa-si protejeze veniturile prin implementarea uneltelor care ii asigura ca toti clientii pot utiliza programele software in limita drepturilor pe care le detin. Acest lucru se putea realiza si pana acum.

Al doilea aspect important este cel care aduce schimbarea majora. Acesta se refera la obtinerea unei situatii de ansamblu despre ceea ce utilizeaza de fapt clientii. Detinerea unei perspective asupra consumului de licente reprezinta o cerinta actuala de baza din partea vanzatorilor de software. Ei isi doresc sa poata realiza acest lucru cu cheltuieli operationale reduse si experienta rezonabila pentru clienti. In prezent, mediile virtualizate si cloudul au adus in prim plan nevoia de a implementa licentierea si preturile bazate pe utilizare. Vanzatorii vor sa poata oferi produse si servicii software care sa poata fi utilizate pe orice tip de dispozitiv, din orice locatie si oricand. Ei isi doresc sa poata factura ceea ce este utilizat prin modelele de licente pre-platite si post-platite. Vanzatorii vor sa stie ce caracteristici de software sunt utilizate, de cine, cand si pentru cat timp. In aceeasi masura, clientii isi doresc preturi flexibile bazate pe utilizare sau abonament.

SafeNet este singurul furnizor de solutii care poate raspunde acestor cerinte. Solutiile Sentinel oferite de SafeNet permit dezvoltatorilor de software sa creeze si sa gestioneze pachete software la preturi flexibile in functie de cerintele si bugetul clientilor. In plus se ofera si optiuni de umarire si raportare detaliata a modului in care sunt utilizate licentele software. Sentinel HASP si versiunea cea mai noua, Sentinel LDK sunt pregatite pentru schimbarile din industria de software.


Solicitati o versiune de test gratuita (Developer Kit) si descoperiti beneficiile utilizarii solutiei Sentinel pentru licentierea si protectia programelor software pe care le dezvoltati indiferent de platforma, mod de distributie si functionalitate. >>

Aflati aici mai multe detalii despre solutiile Sentinel Sentinel LDK. >>

Comments

Popular posts from this blog

Dispozitiv criptografic USB Token CryptoMate EVO

Prezentarea generala a dispozitivului criptografic CryptoMate EVO Tokenul USB CryptoMate Evo PKI utilizeaza algoritmi ECC si RSA pentru operaÈ›iunile criptografice cu cheie publică, esenÈ›iale în aplicaÈ›iile PKI pentru carduri inteligente È™i semnătură digitală. Tokenul CryptoMate EVO PKI este construit in jurul unui modul ACOS5-EVO care acceptă algoritmi DES, 3DES, AES È™i SHA. Tokenul este conform cu standardele internaÈ›ionale pentru cardurile inteligente PKI (ISO 7816 (părÈ›ile 1, 2, 3, 4, 8 È™i 9) È™i FIPS 140-2 level 3 È™i este certificat CC EAL 5+ CryptoMate EVO poate fi utilizat pentru aplicaÈ›ii care includ semnarea digitală, securitatea e-mailurilor, conectarea online, conectarea la reÈ›ea È™i aplicaÈ›iile blockchain. Caracteristici: ● Card inteligent criptografic si cryptoprocesor ◦ Modulul ACOS5-EVO incorporat ◦ Memorie RRPROM: 192 KB ◦ Conform cu ISO 7816 Partile 1, 2, 3, 4, 8, si 9 (suporta T=0, T=1;

Cititor card sanatate ACR83 (format APG), V2

Cititorul de card de sanatate ACR83, in forma cunoscuta pana acum, a ajuns la sfarsitul ciclului de fabricatie inca din anul 2019. Va prezentam mai jos varianta actuala a cititorului de card ACR83, care este ACR83 (format APG) APG8201. Acesta se prezinta intr-o haina noua, dar ramane 100% compatibil cu vechiul cititor ACR83. Cititorul de card de sanatate este vandut de unele firme si sub denumirile de ''ACR83 v2 PinEasy - cititor card sanatate cu tastatura si ecran autorizat de CNAS model 2023'' si ''Cititor smartcard ACS APG 8201-B2'' - Cititorul de card de sanatate ACR83 – APG8201 vine intr-o carcasa noua, robusta, fiabila, ergonomica - Afisaj mare - Taste mai mari care usureaza introducerea codului PIN - Prezenta cardului in cititor este semnalata de un sunet - Viteza mai mare de redare a datelor Pentru a avea acces la datele de pe card introduceti PIN-ul de la tastatura cititorului ACR83 (APG8201). COMANDA CITITORUL ACR 83 (for

Cititor contactless pentru carduri RFID (NFC) 13.56 MHz

Acest cititor de card contactless citeste si scrie cardurile mifare rfid 1K. Protocol de comunicatie:  - accepta toate cardurile cu frecventa ceasului de 13.56 MHz (smartcard RFID): - ISO 14443 tip A si B - Mifare 13.56 MHz ISD14443A - Baud rate: 106 Kbps la 6.8 Mbps - Suport pentru protocol Felica - Compatibil cu protocol de card 15693 Securitate: - Chipset cu nivel inalt de securitate - Protectie la scurt-circuit si depasirea tensiunii de alimentare - Mecanism de criptare in firmware - Posibilitate de actualizare pentru firmware Performanta: - Primul VHBR CCID card reader - Primul reader CCID cu procesor de viteza inalta - Incorporeaza tehnologie contactless VHBR (Very High Bit Rates) solicitata de aplicatiile ICAO (International Civil Aviation Organization), cu standard LDS 2.0 Compatibilitate: compatibil cu cele mai utilizate platforme software: Windows, Linux. Mac,