16 August 2013

Chei dongle – alegeti varianta driverless cu securitate ridicata


Chei dongle de protectie pentru softwareCand ati folosit ultima data un stick USB sau un dispozitiv USB extern, iar acest dispozitiv v-a solicitat sa descarcati un driver pentru a fi functional? Pentru multi dintre utilizatori descarcarea de drivere pentru dispozitive este un aspect din trecutul indepartat. Dispozitivele USB au devenit mai inteligente si mai prietenoase cu utilizatorii.

Aceasta imbunatatire ridica urmatoarea intrebare: de ce sa nu aveti aceeasi experienta unitara de utilizare si in cazului unei chei dongle de protectie pentru software?


Pana la urma, cheile dongle de protectie pentru software arata similar cu stick-urile USB comerciale. Chiar daca arata la fel, un dongle de protectie pentru software are nevoie de un driver pentru a preveni atacurile prin portul USB. Intr-un domeniu de securitate, solicitarea unui driver inca este larg acceptata deoarece este o parte importanta din tehnologie.

Totusi, produsele driverless sunt solicitate foarte des pentru experienta imbunatatita a utilizatorilor. Dar cum puteti oferi un dongle de protectie pentru software in varianta driverless intr-o maniera in care securitatea sa nu fie compromisa?

SafeNet ofera solutia ideala de protectie pentru software cu modele de chei dongle in varianta driverless. Aceste chei utilizeaza acelasi protocol de comunicare precum un mouse cu USB extern, de tip HID (Human Interface Device).

Odata cu lansarea noilor chei dongle Sentinel HL de la SafeNet s-au introdus modele de chei cu varianta driverless. Acum se poate obtine o securitate imbunatatita prin intermediul unui canal de comunicare sigur bazat pe criptare “white-box”. In plus, utilizatorii au parte de o experinta imbunatatita prin intermediul acestor chei dongle.

Cum s-a procedat pentru a obtine acest lucru?

1. Noile canale sigure de comunicare utilizeaza tehnologia cu sesiuni aleatorii care previne inregistrarea datelor dintre sesiuni.
2. Se previne reproducerea datelor din aceeasi sesiuni prin utilizarea contoarelor..
3. Criptarea White-box intrerupe cheia din sesiune pentru a preveni atacurile asupra memoriei.

Rezultatul este primul canal sigur white-box de comunicare din industrie aplicat la cheile dongle HID.

Varianta driverless si securitate solida.. le puteti avea pe amandoua intr-o singura solutie.

No comments:

Post a Comment