13 August 2013

Evaluarea licentelor software (I): Licentele de tip trial va pot aduce clienti noi


Evaluarea licentelor software bazata pe un numar limitat de executii
Sentinel LDK oferit de SafeNet si distribuit in Romania de Ro Interactive Technologies va permite sa creati o serie de modele flexibile de licente care permit evaluarea produselor software inainte de achizitia propriu-zisa. Un prim model de licentiere pentru evaluare se bazeaza pe un numar limitat de executii al aplicatiei software. Despre Sentinel LDK
Functii Sentinel LDK Gestioneaza numarul maxim de executii ale licentei software
Medota de distributie a licentei software -pachet fizic
-distributie electronica (prin internet, email, descarcare online etc.)
Tipuri de chei care pot fi utilizate -toate cheile Sentinel HL cu exceptia lui Sentinel HL Basic
-Sentinel SL
Metoda de protectie a licentei software -implementare automata bazata pe anvelopa
-implementare automata bazata pe API

Descriere solutiei de licentiere

Evaluarea produselor software este restrictionata la un numar predefinit de executii. Produsul software evaluat poate fi distribuit cu o cheie Sentinel SL – de exemplu printr-un site web sau pe un CD demo. Alternativ, produsul software poate fi distribuit cu o cheie Sentinel HL care ofera nivel maxim de securitate.

Utilizarea unei chei Sentinel HL cu scop de evaluare se aplica de obicei pentru produsele software “high-end” sau pentru produse cu o rata de conversie mare pentru evaluare inainte de cumparare.

Atunci cand distribuiti produsele software pentru evaluare cu o cheie Sentinel HL, tipul de cheie oferit trebuie sa fie compatibil cu modelul de licentiere care va fi aplicat pentru licenta platita. De exemplu, daca un client va dori sa inchirieze o licenta, va trebui sa utilizati o cheie Sentinel HLTime sau o cheie Sentinel HL NetTime.

Implementarea solutiei

1. Selectati fisierul executabil pe care doriti sa-l licentiati si alegeti un Feature ID cu care va fi identificat.

2. Selectati metoda de protectie:
-Implementare automata bazata pe anvelopa – protejeaza fisierul executabil prin utilizarea lui Sentinel LDK Envelope si specificarea Feature ID-ului propriu
-Implementarea automata bazata pe API – introduceti in codul sursa un apel al lui Sentinel Licensing API pentru Feature ID-ul specificat.

3. Creati un produs de evaluare in Sentinel EMS si definiti numarul permis de executii pentru fiecare Feature ID inclus in produs.

4. Distribuiti produsul software de evaluare cu o cheie Sentinel  HL sau SL de protectie programata pentru licenta respectiva

5. Creati un produs licentiat in Sentinel EMS, definiti termenii de licentiere pentru fiecare Feature ID inclus in produs.

6. Atunci cand un client achizitioneaza o un produs licentiat, actualizati cheia Sentinel de protectie cu ajutorul utilitarului RUS (Remote Update System).

Licentele de tip trial va pot aduce clienti noi
Evaluarea licentelor software va permite sa oferiti licente cu un numar limitat de executii astfel incat prospectii dvs. sa poata utiliza produsele software cu toate functiile disponibile. Dupa ce numarul de executii a ajuns la limita, prospectii pot activa licentele astfel incat produsele software sa poata fi utilizate la capacitatea lor completa. In plus, licentele de tip trial pot fi transmise mai departe pe acelasi principiu de functionare pentru un numar limitat de executii. Astfel puteti crea un mecanism de atragere a clientilor noi.

No comments:

Post a Comment