23 August 2013

Evaluarea licentelor software (II): Licente trial bazate pe un numar limitat de functii


Descriere
Versiunea demo a produselor software este limitata de un subset din functiile oferite in produsul software complet licentiat. Versiunile demo pot fi distribuite cu cheie Sentinel SL (de exemplu printr-un site web sau un CD demo) sau cu o cheie Sentinel HL cu protectie superioara.

Versiunile demo (Demoware) ofera gratuit prospectilor functii limitate ale produsului software. Chiar daca utilizatorul nu achizitioneaza produsul software, versiunea demo nu este dezactivata. Astfel utilizatorul constientizeaza faptul ca poate sa achizitioneze mai multe functii ale produsului software primit.

Retineti: Atunci cand producatorii distribuie licente demoware cu o cheie Sentinel HL, tipul de cheie furnizat trebuie sa fie compatibil cu modelul de licentiere ca va fi aplicat licentei platite. De exemplu, daca licenta platita va fi o licenta de inchiriere, va trebui sa utilizati o cheie Sentinel HL Time sau Sentinel HL NetTime.


Implementare
1. Selectati functiile de software pe care doriti sa le includeti in licenta si alegeti un Feature ID cu care vor fi definite aceste functii.

2. Introduceti in codul sursa al aplicatiei un apel al lui Sentinel Licensing API pentru Feature ID-ul specificat

3. Creati doua produse in Sentinel EMS:
  • Produsul Demoware, care include numai acele Feature ID-uri pe care le-ati ales pentru Demoware. Definiti o licenta permanenta pentru acele functii.
  • Produsul complet licentiat, care include setul complet de Feature ID-uri. Definiti termenii licentei solicitati pentru aceste functii.
4. Ambalati produsul software in securitate suplimentara (optionala) cu Sentinel LDK Envelope.

5. Distribuiti produsul demo catre clientii potentiali.

6. Atunci cand clientii achizitioneaza produsul software, transmiteti o cheie de protectie Sentinel HL sau SL programata pentru licenta completa.

Functii Sentinel LDK Gestioneaza functiile active si inactive ale produselor software
Medota de distributie a licentei software -pachet fizic
-distributie electronica (prin web, email, descarcare online)
Tipuri de chei care pot fi utilizate -toate cheile Sentinel HL cu exceptia lui Sentinel HL Basic
-Sentinel SL
Metoda de protectie a licentei software -implementare automata bazata pe API

No comments:

Post a Comment