29 April 2013

Detectati programele software de tip spyware

Share Button


Intr-un articol anterior am prezentat ce este spyware si cum acesta se instaleaza pe calculatoare fara stirea noastra. Asa cum am mentionat si atunci, odata instalat spyware colecteza date sensibile despre utilizatori (adresa de mail, parole, conturi bancare etc.) si ataca computerul in sine afectandu-i modul de functionare.

Daca suspectati ca aveti un computer infectat cu spyware, urmati acesti 4 pasi simpli pentru a detecta prezenta programelor si pentru a putea lua repede si eficient masuri impotriva lor.

1. Downloadati si instalati un program anti-spyware. Cautati un program care sa provina dintr-o sursa sigura si urmariti si parerea altor utilizatori. Cautati recenzii pe site-uri si pe forumuri si luati o decizie informata.

2. Dupa instalarea programului asigurati-va ca toti parametrii sunt la zi, mai ales definitiile spyware. Astfel aveti garantia ca la scanare nu va vor scapa cele mai noi tipuri de spyware. Definitiile de spyware trebuie actualizate constant si frecvent deoarece malware-ul se dezvolta repede si apar des imbunatatiri ale acestor programe. Daca software-ul de monitorizare nu este la zi, exista sanse ca programul anti-spyware sa nu le detecteze.

3. Scanati intreg calculatorul. Trebuie verificate toate directoarele si fiecare hard drive pentru a detecta prezenta malware. De obicei, programele anti-spyware permit utilizarea computerului in timp ce se realizeaza scanarea.

4. Cand s-a finalizat scanarea analizati atent raportul furnizat. Daca a fost detectat spyware, programul va afisa o lista a elementelor malitioase. Unele rezultate nu sunt daunatoare, cum ar fi cookies retinute de browser. Daca identificati programe cu care nu sunteti familiar, puteti alege sa le blocati si sa le stergeti utilizand optiunile furnizate de programul utilizat pentru scanare.


Daca vreti sa preveniti infectarea cu spyware a calculatoarelor din cadrul firmei, atunci aveti nevoie de un software care sa monitorizeze activitatea angajatilor pe internet. Prin monitorizarea site-urilor accesate scapati de grija urmaririi constante a activitatii, iar blocand site-urile care nu sunt necesare pentru activitatea de business reduceti riscul de infectare, precum si timpul petrecut de angajati cu activitati din afara sferei de afaceri. Cititi aici mai multe despre caracteristicile WFilter. >>

No comments:

Post a Comment