22 April 2013

Utilizarea smartcardurilor in industria hoteliera

Share ButtonUsile cu cititor de smartcard au devenit tot mai raspandite in industria hoteliera inlocuind treptat cheile traditionale. Pe langa faptul ca yalele cu smartcard dau un plus de modernitate locatiei, utilizarea lor prezinta o serie de avantaje atat pentru clienti, cat si pentru hotelieri.

In primul rand smartcardurile sunt usor de utilizat si nu exista riscul de a se bloca sau rupe in interiorul mecanismului. Smartcardul se utilizeaza usor prin introducerea in broasca usii in care este instalat cititorul de smartcard. Cititorul decodeaza informatia de pe cartela si permite accesul in incapere. In functie de cititor se pot utiliza smartcarduri magnetice, cu cod de bare sau cu chip.

Spre deosebire de cheile traditionale, smartcardurile cantaresc putin si pot fi depozitate intr-un buzunar sigur sau in portofel, fara a incomoda. Astfel se reduce riscul pierderii cartelei.

Utilizand smartcarduri se poate oferi si siguranta sporita clientilor si bunurilor lasate de acestia in camere. In cazul nefericit in care cardul este pierdut, acestuia ii pot fi retrase drepturile de acces in cel mai scurt timp din sistemul centralizat. Astfel yala nu trebuie inlocuita complet si se reduc costurile asociate cu riscul pierderii cheii de acces.

Utilizarea smartcardurilor este avantajoasa deoarece un singur smartcard poate fi utilizat pentru a permite accesul la mai multe facilitati: camera, piscina, terasa etc. Astfel se pot gestiona usor diversele servicii oferite contra cost de catre hotel si se reduce necesitatea de personal care sa legitimeze clientii, un aspect neplacut pentru toti .

De asemenea smartcardul poate fi utilizat in cadrul sistemelor de economisire a utilitatilor. In cadrul camerelor, smartcardul se introduce intr-un cititor care permite activarea circuitelor electrice. In lipsa acestui card utilitatile alimentate electric sunt decuplate de la retea, ceea ce previne risipa.

Nu doar pe partea de client exista avantaje ale utilizarii usilor cu smartcard si cititor. Pentru hotelieri, implementarea unui sistem de usi cu card poate functiona si ca un sistem de verificare a activitatii angajatilor, putandu-se monitoriza frecventa utilizarii cheii.

Ro Interactive Technologies va ofera carduri cu chip cu procesor (Smartcard PKI) si carduri cu memorie (memory cards). Livrarea se face din stoc, iar preturile accesibile permit implementarea solutiei de acces pe baza de smartcard hotelurilor de orice dimensiuni. Consultati aici oferta noastra completa de cititoare si smartcard-uri.

Pe langa smartcarduri la noi puteti gasi si cititorul ACR38 compatibil atat cu carduri PKI cat si Smartcarduri SLE.

No comments:

Post a Comment