15 April 2013

Importanta utilizarii unui program software de monitorizare a activitatii pe internet

Share ButtonDe cele mai multe ori se intampla sa downloadam software malitios fara sa stim. Astfel nu doar ca ne expunem calculatoarele pericolelor de pe internet, dar ne expunem si securitatea datelor. Downloadul de programe malitioase de monitorizare de pe internet se refera in acest caz la programe downloadate si instalate fara cunostinta sau acordul utilizatorului, programe care realizeaza urmarirea activitatii din browser. Cu alte cuvinte aceste programe sunt spyware. Printre pericolele spyware se numara: keylogging, urmarirea obiceiurilor pe internet, redirectionarea browserului catre site-uri malitioase, permiterea conectarii remote, furtul de informatie personala. Pe langa problemele cauzate securitatii datelor, spyware poate afecta si viteza computer-ului si a conexiunii la internet.

In continuare cititi despre cateva dintre pericolele carora va supuneti atunci cand downloadati software si cum se intampla acest lucru fara cunostinta dvs.1. Keyloggers
Soft-ul de tip keylogger inregistreaza toate tastele apasate pe tastatura si trimite aceste informatii autorului software-ului. Astfel o persoana neautorizata poate afla usor ID si parole, date de acces bancar etc.

2. Acces remote neautorizat si deturnarea browser-ului
Unele tipuri de software de monitorizare malitios poate de asemenea oferi hacker-ilor acces remote la computerul infectat. In afara de faptul ca expuneti intregul sistem persoanelor neautorizate, calculatorul poate deveni punctul de plecare pentru mii de e-mail-uri spam din cadrul contului dvs de e-mail. O alta tactica des utilizata este inlocuirea paginii de start a browserlului cu alta, a unui site creat cu scop publicitar.

3. Adware
Adware este un tip de spyware care urmareste obiceiurile de utilizare a internetului. Pe baza informatiei adunate despre ce tip de site-uri sunt vizitate cel mai des, computerul dvs va fi bombardat cu reclame pop-up.

4. Malware
Unele tipuri de malware sunt cu atat mai periculoase cu cat ele reusesc sa pacaleasca si pe cei mai vigilenti utilizatori. Programele sunt deghizate sub forma software-ului antispyware legitim care genereaza mesaje pop-up false despre infectarea computerului. Daca sunteti de acord cu download-ul programului special sugerat de curatare a calculatorului, computerul va fi tinta pentru si mai multe mesaje de acest tip. Atat mesajele prezentate, cat si software-ul sunt false, iar unele din acest programa incep sa va urmareasca activitatea pe internet imediat ce sunt instalate, ceea ce va duce la si mai mult spyware.

5. Soft fals
In unele cazuri dandu-ne acordul pentru instalarea unor programe, ne dam acordul si pentru infectarea cu malware. De exemplu, unele software-uri legitime gratuite sunt disponibile doar impreuna cu programe spyware si necesita acceptarea ambelor programe in cazul in care doriti software-ul. De obicei informatia care avertizeaza asupra continutului pachetului de date este scrisa in "Termeni si conditii", dar prea putine persoane citesc aceste detalii si accepta contractul direct. Unele tipuri de spyware se deghizeaza intr-un mesaj de download ActivX Control care este necesar pentru vizualizarea unor pagini cu animatii sau fisiere PDF. Si in acest caz, se intampla sa acceptam download-ul fara sa ne gandim, fiind convinsi ca soft-ul este real.

Pentru a evita astfel de probleme mai ales in cadrul firmei, aveti nevoie de un software care sa monitorizeze activitatea angajatilor pe internet. Software-ul trebuie sa poata monitoriza si bloca download-ul de pe internet si, cel mai important, program-ul trebuie sa provina dintr-o sursa sigura.
                     
Software pentru monitorizare acces internet
Testati software-ul de monitorizare WFilter gratuit 15 zile si convingeti-va cu ajutorul rapoartelor detaliate de eficienta lui. Download aici >>

No comments:

Post a Comment