Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2013

Website responsive si implicatiile pentru seo dincolo de 2013

In 2013 experienta utilizatorilor in domeniul online reprezinta un aspect important atat pentru motoarele de cautare, dar mai ales pentru afacerile care doresc sa-si imbunatateasca prezenta pe piata. Experienta utilizatorilor se afla intr-o stransa legatura cu dispozitivele de pe care se realizeaza cautarea de informatii. Drept pentru care un website care are un template cu un design “responsive” va fi mai bine apreciat atat de motoarele de cautare, cat si de utilizatori. Acest lucru este sustinut si de faptul ca tot mai multi utilizatori acceseaza internetul de pe dispozitivele mobile (tablete, smartphone-uri) si isi doresc sa poata vizualiza in conditii optime site-urile web vizitate.

Monitorizati e-mail-ul si mesageria instanta

De fiecare data cand un e-mail sau un mesaj este expediat sau primit de catre un server, acesta pastreaza intr-un jurnal date despre informatia schimbata: expeditor, destinatar, momentul confirmarii primirii, titlul mesajului, marimea atasamentului, numele atasamentului, iar in unele cazuri si continutul mesajului. Avand aceasta informatie la indemana puteti sa: Reduceti costurile cu lungimea de banda Identificati mesajele cu atasamente de mari dimensiuni, de catre cine au fost expediate si cui au fost adresate. Totodata puteti analiza daca aceste mesaje au legatura cu afacerea firmei. 

Managementul licentelor software: Exista o aplicatie pentru asta?

La un moment a aparut o intrebare cel putin interesanta: care este pretul mediu pentru un produs software? Pornind de la aceasta intrebare, putem lua in discutie o serie de factori ca de exemplu: daca produsul se adreseaza utilizatorilor finali sau companiilor, daca produsele sunt utilizate bazat pe abonament, cum sunt gazduite (desktop, in retea, in cloud) si alti factori care pot influenta pretul unei licente software. Sa zicem ca pretul unei licente ar fi $0.99. Exista o aplicatie pentru aproape orice si o locatie din care achizitionam aplicatii software. (Ca sa fim clari, achizita se refera la produse software pentru activitatea de zi cu zi si nu la actualizari pentru jocul Angry Birds).

Avantajele monitorizarii dispozitivelor de retea si de securitate

Dispozitivele de retea ca switch-uri, routere si porturi sau dispozitivele de securitate ca firewall, anti-virus, spyware si aplicatiile spam, toate acestea stocheaza jurnale care contin date despre activitatea retelei, despre traficul intern si extern care a fost blocat sau filtrat.

Cat de important este back office-ul in companiile de software?

Image courtesy of watcharakun / FreeDigitalPhotos.net Tehnologiile software din back office reprezinta o parte integrala din sistemul care sustine o afacere. Totusi, atunci cand compania care utilizeaza un software ERP este chiar o firma de software, sistemele back office esueaza in a oferi suport flexibil pentru situatii critice. Rezolvarile manuale pentru procese au fost acceptate in trecut, ca de exemplu recunoasterea veniturilor din abonamentele pentru licente, reconcilierea drepturilor si lucrul cu un contract pe hartie. Totusi operatiunile de remediere online reprezinta o cerinta cheie pentru multe companii de software.

Cerinte pentru un serviciu de semnare digitala (II)

Intr-un articol anterior am prezentat  10 intrebari pe care ar trebui sa le adresati unui furnizor de servicii de semnatura electronica inainte de achizitia oricarui serviciu. In acest articol continuam seria de intrebari cu inca 15 chestiuni importante: 1. Este permisa completarea de formulare PDF? Acest aspect este esential in multe cazuri in care oamenii trebuie sa completeze, sa semneze si sa returneze formularele. 2. Este posibil ca o persoana dintr-un anumit grup (de exemplu departamentul contabilitate) sa semneze un document? Acest lucru este important si in mod tipic, dar nu este important cine semneaza documentul cata vreme detine drepturile corespunzatoare.

Cerinte pentru un serviciu de semnare digitala (I)

Un serviciu eficient de semnare digitala trebuie sa raspunda celor mai inalte cerinte de securitate. Iata o serie de 10 de intrebari importante pe care ar trebui sa le adresati unui furnizor de solutii pentru semnatura electronica inainte de orice achizitie:

Cat de importanta este autentificarea cu doi factori?

Afacerile online au nevoie de protectie suplimentara impotriva atacurilor. In acest moment cat de sigure credeti ca sunt parolele traditionale pentru site-urile web, dispozitivele mobile si calculatoarele din compania dvs? Raspunsul ar fi nu prea sigure. De ce? Pentru ca hackerii au dezvoltati o serie de strategii si metode avansate de a sparge parolele. De cele mai multe ori angajatii utilizeaza parole care sunt foarte usor de ghicit. In aceste conditii va creste riscul de atacuri cibernetice pentru compania dvs. Totusi exista o solutie: autentificarea cu doi factori. O astfel de solutie este usor de implementat si securitatea poate imbunatatita imediat.

Practici pentru optimizarea conturilor pe retelele de socializare

Retelele sociale sunt in continuare in plina dezvoltare, iar rolul lor in comunicarea dintre companii si clienti este tot mai importanta. Scopul optimizarii SEO a retelelor de socializare nu este atat prezenta superioara in motoarele de cautare (desi nici acest aspect nu este de ignorat), cat utilizarea la maxim a posibilitatilor de optimizare a continutului.

10 sfaturi de bune practici pentru monitorizarea internetului in firma - Partea II

Continuam lista celor 10 sfaturi de bune practici pentru monitorizarea retelei de internet in cadrul firmei. In prima parte a articolului ati putut despre 5 sfaturi din lista de bune practici pentru permiterea accesului la internet din cadrul firmei. Tot atunci am mentionat si cateva motive pentru care accesul ar fi o ideea buna: responsabilizarea angajatilor, cresterea increderii in angajator, concentrarea mai usoara asupra sarcinilor de serviciu. In continuare urmariti alte 5 bune practici despre monitorizarea accesului la internet in firma.

Feitian a primit validarea pentru standardul FIPS 140-2

Feitian Technologies a primit validarea NIST (National Institute of Standards and Technology) pentru standardul guvernamental FIPS 140-2. Feitian Technologies, unul dintre furnizorii mondiali de solutii smartcard de securitate, a anuntat recent ca FEITIAN-COS (Chip Operating System) a primit validarea NIST in ceea ce priveste cerintele de securitate pentru dispozitivele criptografice. Validarea FIPS 140-2 este o cerinta obligatorie pentru orice produs criptografic care va fi utilizat intr-o retea a agentiilor guvenamentale ale SUA si este preferat de multe alte guverne din intreaga lume.