Skip to main content

Cerinte pentru un serviciu de semnare digitala (II)

Share Button


Intr-un articol anterior am prezentat  10 intrebari pe care ar trebui sa le adresati unui furnizor de servicii de semnatura electronica inainte de achizitia oricarui serviciu. In acest articol continuam seria de intrebari cu inca 15 chestiuni importante:

1. Este permisa completarea de formulare PDF?
Acest aspect este esential in multe cazuri in care oamenii trebuie sa completeze, sa semneze si sa returneze formularele.


2. Este posibil ca o persoana dintr-un anumit grup (de exemplu departamentul contabilitate) sa semneze un document?
Acest lucru este important si in mod tipic, dar nu este important cine semneaza documentul cata vreme detine drepturile corespunzatoare.



3. Este posibila stabilirea unui semnatar delegat sa semneze in numele cuiva care este absent?
Este inevitabil ca oamenii sa fie unori plecati atunci cand un document trebuie sa fie semnat. Regulile fluxului de lucru trebuie sa poata rezolva aceasta situatie.


4. Este posibil sa se respinga solicitarea de adaugare a unei semnaturi si adaugarea unui comentariu?
In afacerile de zi cu zi nu toate documentele care sunt prezentate trebuie si semnate. Trebuie sa existe optiunea prin care sa se refuze semnarea unui document. Regulile fluxului de lucru trebuie sa defineasca ceea ce intampla apoi in procesul de aprobare.

5. Sistemul ghideaza utilizatorii in locurile in care trebuie sa semneze si previne semnarea in locuri eronate?
Acest lucru este esential petnru utilizatorii ocupati si grabiti care nu au timp sa citeasca totul dinainte. Sistemul le va comunica utilizatorilor care este locatia asociata cu semnatura lor.


6. Daca se utilizeaza certificate stocate local, sistemul permite administratorului sa configureze filtrele pentru certificate pentru a asigura utilizatorii ca nu selecteaza eronat certificatul stocat local?
Utilizatorii non-tehnici nu inteleg diferitele tipuri de certificate si nu-l pot alege cu usurinta pe cel corect. Solutia trebuie sa automatizeze selectarea certificatului corespunzator.

7. Este posibil ca administratorul sa creeze in avans conturi de utilizatori? Poate sa identifice care tip de utilizatori se pot inregistra? Poate aproba utilizatori care sa se auto-inregistreze?
Este inevitabil ca oamenii sa fie si plecati atunci cand un document trebuie semnat. Regulile fluxului de lucru trebuie sa poata rezolva acest aspect.

8. Sistemul poate functiona cu PKI-urile existente? Sistemul poate functiona pentru PKI-uri multiple, actionand ca o punte de legatura intre acestea?
Multe dintre companii detin PKI-uri proprii. Va fi necesar ca aceste credentiale sa poata fi utilizate in sistemul de semnare al documentelor.

9. Sunt suportati algoritmii avansati de semnatura digitala, de exemplu chei RSA su ECDSA de dimensiuni mari? Sunt suportate hash-urile si certificatele cu SHA-256?
Din motive de securitate, algoritmii semnaturilor sunt imbunatatiti in mod continuu. Este important sa fie suportate cele mai recente tehnici de criptare.

10. Sistemul suporta optiuni de autentificare cu utilizatori multipli?
In mod tipic, comunitatile diferite de utilizatori vor avea cerinte diferite despre modul in care utilizatorii sunt autentificati inainte de realizarea semnarii. Este important ca arhitectura sistemului sa permita optiuni multiple, de exemplu autentificare cu user/parola, cu OTP , cu SMS, cu certificate, autentificare bazata pe grila etc.

11. Pot fi adaugate atasamente la documente?
Acest lucru este util pentru atasamentele in orice format care pot fi adaugate la documentul PDF. Intregul pachet este semnat apoi utilizand semnaturi PDF standard.

12. Sunt suportate campurile cu sigla?
Acest aspect este important daca doriti ca utilizatorii sa stie ca au citit o declaratie particulara. Siglele se pot aplica pe fiecare pagina ca dovada ca nu s-a omis nicio pagina.

13. Sunt oferite servicii API web simple?
Deseori aplicatiile de business trebuie sa transmita documente catre solutia de semnare. API-ul trebuie sa permita gestiunea completa a semnaturii digitale de pe document si sa includa urmarirea statutului documentului si a contului de utilizator.

14. Solutia poate fi utilizata pe dispozitive mobile?
Dispozitivele iPad, iPhone si dispozitivele mobile cu Android sunt foarte intalnite pe piata. Solutia trebuie sa poata oferi o aplicatie nativa sau o functie bazata pe web pentru aceste dispozitive.

15. Solutia implica si costuri reduse?
Trebuie sa existe o recuperare clara a investitiei, costurile trebuie sa fie mai mici decat ale unei solutii traditionale de semnare a documentelor.

Ascertia va ofera o gama variata de solutii pentru semnarea electronica, verificarea si arhivarea documentelor care raspund la intrebarile amintite mai sus.

Comments

Popular posts from this blog

Webinar: Cum abordăm monetizarea software: strategii pentru creșterea veniturilor pe termen lung

Joi 16 Mai 2024, ora 11:00 Notează data și alătură-te evenimentului creat de Thales, un webinar exclusiv, interactiv, conceput special pentru furnizorii de software, producătorii de dispozitive cu software încorporat și companiile SaaS care doresc să-și îmbunătățească afacerea. În cadrul acestei sesiuni, experții în monetizarea software vor discuta despre importanța managementului unificat și a proceselor automatizate. Ei vor explica de ce a rămâne axat pe furnizarea de modele de afaceri complexe este esențial în peisajul digital aflat astăzi într-o evoluție rapidă. Dacă doresti să obți informații despre cele mai bune practici strategice pentru creșterea sustenabila și pe termen lung a veniturilor din software, acesta este un webinar care nu trebuie ratat! Înregistreaza-te astăzi și acceseaza panoul nostru de experți în timp ce vei fi ghidat prin: 1. Utilizarea unui sistem unificat de licențiere Exploreaz ă strategii pentru o singură sursă de adevăr, creând un centru centra...

Cititor contactless pentru carduri RFID (NFC) 13.56 MHz

Acest cititor de card contactless citeste si scrie cardurile mifare rfid 1K. Protocol de comunicatie:  - accepta toate cardurile cu frecventa ceasului de 13.56 MHz (smartcard RFID): - ISO 14443 tip A si B - Mifare 13.56 MHz ISD14443A - Baud rate: 106 Kbps la 6.8 Mbps - Suport pentru protocol Felica - Compatibil cu protocol de card 15693 Securitate: - Chipset cu nivel inalt de securitate - Protectie la scurt-circuit si depasirea tensiunii de alimentare - Mecanism de criptare in firmware - Posibilitate de actualizare pentru firmware Performanta: - Primul VHBR CCID card reader - Primul reader CCID cu procesor de viteza inalta - Incorporeaza tehnologie contactless VHBR (Very High Bit Rates) solicitata de aplicatiile ICAO (International Civil Aviation Organization), cu standard LDS 2.0 Compatibilitate: compatibil cu cele mai utilizate platforme software: Windows, Linux. M...

Cititor card sanatate ACR83 (format APG), V2

Cititorul de card de sanatate ACR83, in forma cunoscuta pana acum, a ajuns la sfarsitul ciclului de fabricatie inca din anul 2019. Va prezentam mai jos varianta actuala a cititorului de card ACR83, care este ACR83 (format APG) APG8201. Acesta se prezinta intr-o haina noua, dar ramane 100% compatibil cu vechiul cititor ACR83. Cititorul de card de sanatate este vandut de unele firme si sub denumirile de ''ACR83 v2 PinEasy - cititor card sanatate cu tastatura si ecran autorizat de CNAS model 2023'' si ''Cititor smartcard ACS APG 8201-B2'' - Cititorul de card de sanatate ACR83 – APG8201 vine intr-o carcasa noua, robusta, fiabila, ergonomica - Afisaj mare - Taste mai mari care usureaza introducerea codului PIN - Prezenta cardului in cititor este semnalata de un sunet - Viteza mai mare de redare a datelor Pentru a avea acces la datele de pe card introduceti PIN-ul de la tastatura cititorului ACR83 (APG8201). COMANDA CITITORUL ACR 83 (for...