Skip to main content

Managementul licentelor software: Exista o aplicatie pentru asta?


La un moment a aparut o intrebare cel putin interesanta: care este pretul mediu pentru un produs software? Pornind de la aceasta intrebare, putem lua in discutie o serie de factori ca de exemplu: daca produsul se adreseaza utilizatorilor finali sau companiilor, daca produsele sunt utilizate bazat pe abonament, cum sunt gazduite (desktop, in retea, in cloud) si alti factori care pot influenta pretul unei licente software.

Sa zicem ca pretul unei licente ar fi $0.99. Exista o aplicatie pentru aproape orice si o locatie din care achizitionam aplicatii software. (Ca sa fim clari, achizita se refera la produse software pentru activitatea de zi cu zi si nu la actualizari pentru jocul Angry Birds).


Managementul licentelor software cu Sentinel LDKIntrebarea mentionata mai sus are o oarecare legatura cu expresia “aplicatie pentru orice”, cu modul in care consumam produsele software, cu asteptarile noastre si achizitia efectiva a produselor. Smartphone-urile au facut posibil pentru oricine sa aiba acces imediat la aplicatii. Astfel au fost eliminate barierele in crearea si distributia de programe software. Aceasta situatie aduce un impact major asupra multitudinii de produse software specializate care sunt disponibile pentru fiecare dintre noi.

Nu mai este nevoie sa achizitionati o aplicatie care detine o multime de functii mai ales cand avem nevoie de 4 operatii simple. Pana la urma exista cineva care a dezvoltat o aplicatie care poate realiza acele 4 functii simple. In plus, aplicatia poate fi achizitionata la un pret redus. Totul are legatura cu produsele software “on-demand”. Aceste produse ofera ceea ce aveti nevoie, cand aveti nevoie si sunt distribuite prin internet pentru a simplifica intregul proces de achizitie.

Producatorii de software care isi obtin venitul din volumul mare de licente perpetue, care se bazeaza pe veniturile din mentenanta si care se concentreaza pe piata B2B pentru care astfel de reguli nu se aplica ar trebui sa-si analizeze situatia actuala. De ce?

Adevarul este ca aplicatiile care sunt specializate si conectate este abia la inceput. Aplicatiile vor continua sa fie integrate in viata de zi cu zi pe masura ce lumea se va baza si mai mult de tehnologie. Notiunea de utilizare bazata pe abonament, va deveni un model asteptat in metoda de achizitie a produselor software. Aceasta schimbare va avea un impact major asupra mentalitatii. Daca cineva achizitioneaza o aplicatie cu 100$ pe licenta, avand cu o multime de functii, in viitor va dori sa plateasca o mica parte din aceasta suma. Acest lucru rezulta din conceputul de utilizare a unui model de licenta perpetuu si traditional. Fara personalizare si flexibilitate, ofertele de pret vor fi neatractive.

Care este reteta pentru crearea unor produse software si preturi mai flexibile intr-o maniera care sa permita clientilor sa plateasca pentru ceea ce au nevoie? Exista o solutie pentru toate aceste cerinte. Totusi, primul pas ar fi sa intelegem mai bine modul in care clientii utilizeaza produsele software. Managerii de produs contacteaza deseori clientii, ii implica in dialogul despre analiza si realizeaza sondaje. Aceasta abordare are ca rezultat doar o opinie si nu prezinta situatia clara. Pentru a obtine informatii reale, este nevoie de o metoda de urmarire si raportare a modului in care clientii utilizeaza efectiv programele software.

Managementul licentelor a fost intotdeauna o metoda de a verifica si audita clientii care utilizeaza ceea ce au dreptul sau nu au dreptul sa utilizeze.
Incorporarea unui sistem de licentiere in programele software este o metoda eficienta de a obtine informatii despre utilizare. Acest lucru poate fi realizat intr-o maniera unitara, fara implicatii asupra experientei clientilor.

Exista tehnologii care va permit sa utilizati cloud-ul pentru a urmari utilizarea in timp real, pentru a analiza comportamentul consumatorului si chiar pentru a ajusta pe parcurs parametri de licentiere. Niciunul dintre aceste aspecte nu solicita implementare complexa in aplicatiile software. Aceste tehnologii va permit sa intelegeti mai bine piata, modul in care puteti patrunde pe alte segmente de piata. In plus, tehnologiile va permit sa concepeti modele de licente bazate pe utilizarea reala si modele de preturi variata. Puteti afla informatii despre functiile pe care clientii le apreciaza mai mult, care este modul in care le utilizeaza si daca exista metode mai eficiente de a le distribui. Acestea sunt aspecte pe care se bazeaza preturile pe care le stabiliti pentru a ramane competitivi pe piata. Trebuie sa aveti in vedere faptul ca utilizatorii isi doresc mai mult control asupra modului in care achizitioneaza si platesc pentru produsele software.

Preturile pe care le stabiliti si modul in care le implementati formeaza o parte dintr-o discutie mai ampla si variaza major de la un client la altul. Ceea ce ramane constant este rapiditatea cu care se schimba modul de distributie si utilizare a aplicatiilor software. Acest lucru va avea impact asupra pietelor care cred ca nu au nimic in comun cu clienti de App Store. Activarea licentelor pentru produsele software si implementarea tehnologiei care sa raporteze informatiile pe care doriti sa le obtineti este un exercitiu care merita efortul.

Si da exista o aplicatie pentru asta.
Sentinel LDK de la  SafeNet ofera tehnologie care raspunde tuturor cerintelor de management al licentelor software. Producatorii pot crea modele de licente software cu preturi flexibile, bazate pe utilizare si functii de care clientii au nevoie. Aflati aici mai multe detalii despre Sentinel LDK. >>

Testati gratuit Sentinel LDK
Solutia Sentinel LDK poate fi testata gratuit. Cititi mai multe detalii pe site-ul nostru la:
https://www.sentinel-ldk.intech.ro/

Comments

Popular posts from this blog

Webinar: Cum abordăm monetizarea software: strategii pentru creșterea veniturilor pe termen lung

Joi 16 Mai 2024, ora 11:00 Notează data și alătură-te evenimentului creat de Thales, un webinar exclusiv, interactiv, conceput special pentru furnizorii de software, producătorii de dispozitive cu software încorporat și companiile SaaS care doresc să-și îmbunătățească afacerea. În cadrul acestei sesiuni, experții în monetizarea software vor discuta despre importanța managementului unificat și a proceselor automatizate. Ei vor explica de ce a rămâne axat pe furnizarea de modele de afaceri complexe este esențial în peisajul digital aflat astăzi într-o evoluție rapidă. Dacă doresti să obți informații despre cele mai bune practici strategice pentru creșterea sustenabila și pe termen lung a veniturilor din software, acesta este un webinar care nu trebuie ratat! Înregistreaza-te astăzi și acceseaza panoul nostru de experți în timp ce vei fi ghidat prin: 1. Utilizarea unui sistem unificat de licențiere Exploreaz ă strategii pentru o singură sursă de adevăr, creând un centru centra...

Cititor contactless pentru carduri RFID (NFC) 13.56 MHz

Acest cititor de card contactless citeste si scrie cardurile mifare rfid 1K. Protocol de comunicatie:  - accepta toate cardurile cu frecventa ceasului de 13.56 MHz (smartcard RFID): - ISO 14443 tip A si B - Mifare 13.56 MHz ISD14443A - Baud rate: 106 Kbps la 6.8 Mbps - Suport pentru protocol Felica - Compatibil cu protocol de card 15693 Securitate: - Chipset cu nivel inalt de securitate - Protectie la scurt-circuit si depasirea tensiunii de alimentare - Mecanism de criptare in firmware - Posibilitate de actualizare pentru firmware Performanta: - Primul VHBR CCID card reader - Primul reader CCID cu procesor de viteza inalta - Incorporeaza tehnologie contactless VHBR (Very High Bit Rates) solicitata de aplicatiile ICAO (International Civil Aviation Organization), cu standard LDS 2.0 Compatibilitate: compatibil cu cele mai utilizate platforme software: Windows, Linux. M...

Cititor card sanatate ACR83 (format APG), V2

Cititorul de card de sanatate ACR83, in forma cunoscuta pana acum, a ajuns la sfarsitul ciclului de fabricatie inca din anul 2019. Va prezentam mai jos varianta actuala a cititorului de card ACR83, care este ACR83 (format APG) APG8201. Acesta se prezinta intr-o haina noua, dar ramane 100% compatibil cu vechiul cititor ACR83. Cititorul de card de sanatate este vandut de unele firme si sub denumirile de ''ACR83 v2 PinEasy - cititor card sanatate cu tastatura si ecran autorizat de CNAS model 2023'' si ''Cititor smartcard ACS APG 8201-B2'' - Cititorul de card de sanatate ACR83 – APG8201 vine intr-o carcasa noua, robusta, fiabila, ergonomica - Afisaj mare - Taste mai mari care usureaza introducerea codului PIN - Prezenta cardului in cititor este semnalata de un sunet - Viteza mai mare de redare a datelor Pentru a avea acces la datele de pe card introduceti PIN-ul de la tastatura cititorului ACR83 (APG8201). COMANDA CITITORUL ACR 83 (for...