09 June 2013

Cat de importanta este autentificarea cu doi factori?

Afacerile online au nevoie de protectie suplimentara impotriva atacurilor. In acest moment cat de sigure credeti ca sunt parolele traditionale pentru site-urile web, dispozitivele mobile si calculatoarele din compania dvs? Raspunsul ar fi nu prea sigure. De ce? Pentru ca hackerii au dezvoltati o serie de strategii si metode avansate de a sparge parolele. De cele mai multe ori angajatii utilizeaza parole care sunt foarte usor de ghicit. In aceste conditii va creste riscul de atacuri cibernetice pentru compania dvs. Totusi exista o solutie: autentificarea cu doi factori. O astfel de solutie este usor de implementat si securitatea poate imbunatatita imediat.


De ce este importanta autentificarea prin doi pasi?
Autentificarea cu doi factori functioneaza eficient deoarece solicita utilizatorilor sa urmeze doi pasi in logarea lor in sisteme sau pe dispozitivele mobile. Acesta reprezinta un motiv destul de bun pentru a reduce riscul atacurilor din partea hackerilor. Intr-o autentificare cu doi factori se utilizeaza o parola si “ceva in plus” pentru logarea pe calculatoare sau in web site-uri. Utilizatorul trebuie sa introduca un dispozitiv de tip smartcard sau token in care este stocata in siguranta parola de acces. Unele companii aleg autentificarea bazata pe identificatori biometrici ca un al doilea pas de acces.

Securitate graduala
Nu toti angajatii vor fi bucurosi de aceasta schimbare in ceea ce priveste modul de autentificare. Este nevoie de timp si efort pentru a intelege care este motivul schimbarilor si de ce sunt in beneficiul lor si al companiei. Pentru inceput este bine sa alegeti ca al doilea factor pentru autentificare pe cel care realizeaza cel mai putin disconfort pentru angajati. De exemplu un smartcard. Pentru angajatii care se afla in diferite locatii, se pot alege dispozitivele token fizice.

Alte metode
Dupa ce angajatii s-au obisnuit cu metoda de autentificare, puteti trece si la metode cum ar fi autentificarea de tip One Time Password cu dispozitiv token fizic sau autentificarea cu token mobil gazduit pe un smartphone.

Printre companiile care au ales autentificarea cu doi factori pentru clientii si angajatii lor se numara Google, Facebook, Twitter. Aceasta trecere la autentificarea in doi pasi va garanta un plus de sercuritate pentru conturile clientilor si a afacerilor care se desfasoara pe platformele companiilor amintite.

Solutii complete de la Feitian
Feitian Technologies va ofera o gama variata de solutii de autentificare. Solutiile permit autentificarea cu doi factori avand la baza un dispozitiv token fizic de tip USB token, OTP Token sau un Smartcard. Aflati mai multe detalii despre solutii Feitian pe site-ul nostru USBToken.ro

Totodata autentificarea bazata pe OTP se poate realiza si cu token mobil generat printr-o aplicatie de pe smartphone. Detalii despre solutiile de autentificare cu OTP token gasiti pe site-ul nostru: OTPToken.ro

No comments:

Post a Comment