01 June 2013

Feitian a primit validarea pentru standardul FIPS 140-2

Share Button


Feitian Technologies a primit validarea NIST (National Institute of Standards and Technology) pentru standardul guvernamental FIPS 140-2.

Feitian Technologies, unul dintre furnizorii mondiali de solutii smartcard de securitate, a anuntat recent ca FEITIAN-COS (Chip Operating System) a primit validarea NIST in ceea ce priveste cerintele de securitate pentru dispozitivele criptografice. Validarea FIPS 140-2 este o cerinta obligatorie pentru orice produs criptografic care va fi utilizat intr-o retea a agentiilor guvenamentale ale SUA si este preferat de multe alte guverne din intreaga lume.
Standardul reprezinta un efort comun al NIST (National Institute of Standards and Technology) din SUA si CSEC (Communications Security Establishment Canada ) din Canada. Programul de validare al dispozitivelor criptografice, CMVP (Cryptographic Module Validation Program) condus de NIST, ofera testarea algoritmului si a modulelor pentru FIPS 140-2 care se aplica agentiilor federale. Agentiile utilizeaza module criptografice validate pentru a proteja date guvernamentale importante de pe calculatoare si sisteme de telecomunicatii. FIPS 140-2 ofera o garantie si pentru terti in ceea ce priveste cerintele stricte de securitate ale oricarui produs care contine criptare ce poate fi achizitionat de o agentie guvernamentala. Standardul FIPS care este obligatoriu prin lege in SUA si sustinut de Canada. In prezent, FIPS se afla in evaluare de catre ISO pentru a deveni un standard international. FIPS 140-2 obtine recunoastere globala ca un reper important pentru validarea produselor de criptare terte de toate tipurile. Validarea FIPS 140-2 a lui Feitian-COS demonstreaza determinarea lui Feitian de a continua sa ofere clientilor solutii sigure si de incredere.

Despre Feitian Technologies
Feitian Technologies este un producator si furnizor de dispozitive de securitate bazate pe smartcard, utilizate pentru autentificare in retea si criptare de date. Feitian ofera si solutii de securitate compatibile cu dispozitive criptografice. Misiunea lui Feitian este sa protejeze informatiile si afacerile prin oferirea de produse eficiente la preturi avantajoase care sa va permita sa construiti cu usurinta securitatea in aplicatiile si reteaua dvs.
Cititi aici mai multe despre dispozitivele criptografice oferite de Feitian. >>


No comments:

Post a Comment