Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2013

Despre Black Hat si White Hat SEO

'Black hat' SEO este un concept al industriei SEO care desemneaza o serie de metode neloiale prin care se incearca cresterea popularitatii unui site pe motoarele de cautare. 'Black hat' SEO aduce de cele mai multe ori rezultate usor si rapid, propulsand site-uri spre locuri fruntase. In acelasi timp astfel de practici, atrag atentia Google intr-un mod nedorit. Consecintele pot varia de la o penalizare manuala, la penalizari Pinguin sau Panda. Redresarea in urma unei penalizari poate fi anevoioasa si poate dura cateva luni bune, timp care altfel ar fi putut fi investit in cresterea afacerii. In acest context se pune problema daca nu este mai usor sa se urmeze de la bun inceput practici agreate si transparente. E mai bine sa previi decat sa tratezi o penalizare Google. 'White hat' SEO este conceptul opus si se refera la optimizarea unui site conform regulilor si bunelor practici oferite de motoarele de cautare. Desi mai lente in ceea ce priveste prezenta...

Moderatia – un element cheie in vanzarea produselor software

Oferirea unui numar prea mare de pachete variate poate fi un dezavantaj Personalizarea sau customizarea reprezinta una dintre cele mai importante aspecte ale vietii moderne. In acelasi timp poate sa fie si una dintre cele mai mari provocari. Exista si asa-zisul concept de “prea multa personalizare”. Pentru producatorii si vanzatorii de software, exista in prezent o multitudine de optiuni pentru creare de preturi, pachete si distributia produselor software. Prin utilizarea unei solutii complete de monetizare software ca de exemplu solutia Sentinel de la SafeNet , dezvoltatorii de software pot utiliza tehnici complexe de licentiere si pot sa creeze pachete variate de software. Aceste pachete pot include o singura functie sau functii multiple si complexe. In acelasi timp modelele de afaceri pot varia de la inchirierea bazata pe abonament, pana la modele bazate pe utilizare. Avand atatea optiuni la dispozitie este important ca vanzatorii sa tina cont de parerea si cerintele clientil...

10 sfaturi de bune practici pentru monitorizarea accesului la internet in firma - Partea I

O politica eficienta de monitorizare a internetului va duce la maximizarea productivitatii angajatilor, identificarea problemelor cauzate de activitatea de download, imbunatatirea managementului retelei si va reduce riscul de litigii. De asemenea o politica bine implementata tine seama si de angajat. Restrictionand prea mult accesul la internet nu doar ca puteti afecta activitatea de business, dar salariatii vor avea impresia neplacuta ca se afla in 'casa Big Brother' unde fiecare miscare le este urmarita. Monitorizarea internetului necesita doua elemente importante: un software intuitiv si educarea angajatilor. Pentru a mentine un mediu de lucru sanatos si productiv cititi mai jos prima parte din 10 pasi pentru bune practici:

SEO pentru imagini, video si audio

Optimizarea articolelor pentru motoarele de cautare se realizeaza cu ajutorul cuvintelor cheie. Alese si utilizate cu grija, acestea pot propulsa un articol spre prima pagina. Dar ce se intampla cu materialele care nu contin text? Robotul motorului de cautare nu are ochi si urechi pentru a intelege informatia dintr-o imagine sau dintr-un video sau podcast. Astfel, din punct de vedere SEO, informatia este lipsita de valoare daca nu beneficiaza de un text scris ce poate fi interpretat de robot. SEO pentru imagini, materiale video si audio nu este greu de realizat!

Penguin 2.0: intoarcerea algoritmului

Mult asteptatul si temutul Google Penguin 2.0 a fost lansat ieri, 22 mai. Matt Cutts, a confirmat lansarea Google Penguin 2.0 printr-un articol pe blogul sau. Penguin 2.0 este a patra modificare adusa algoritmului, dar spre deosebire de celelalte aceasta este o actualizare de algoritm, nu doar data refresh.

Avantajele monitorizarii accesului la web prin servere proxy

Serverele proxy web mentin jurnale web a intregii activitati desfasurate online de catre firma in relatia cu exteriorul. Prin analiza acestor jurnale se pot afla informatii ca: cine acceseaza site-uri externe, ce site-uri sunt accesate, cand au fost site-urile accesate, cat timp s-a petrecut pe site, cum a navigat utilizatorul prin site, ce cuvinte cheie au indrumat utilizatorul spre site, daca s-a realizat download de date si cat de mare a fost pachetul de date.

23 de intrebari pentru un site web de calitate

Zicala 'este mai usor sa previi decat sa tratezi' se aplica si in SEO. Un continut de calitate al site-ului este atat pe placul utilizatorilor, care doresc raspunsuri la intrebarile lor repede, cat si al Google. Pentru a evita o penalizare din partea algoritmului Panda, care vizeaza site-urile cu continut de calitate inferioara, trebuie sa incercati sa va diferentiati de competitia pentru cuvintele cheie prin informatie clara si obiect. Chiar daca considerati ca site-ul dvs. este deja unic si nu are cum sa fie supus unei potentiale penalizari, nu strica sa urmariti cele 23 de intrebari prezente pe blogul Google care au rolul de a clarifica asteptarile Google de la un continut de calitate. Ganditi-va la site-ul pe care il intretineti si raspundeti sincer la aceste intrebari. La final hotarati ce puteti imbunatati pentru a face experienta pe site placuta pentru utilizator si pentru a evita posibile penalizari viitoare.

Cuvinte cheie - partea 2

In primul articol despre cuvinte cheie am trecut in revista sursele de inspiratie, alegerea si utilizarea cuvintelor cheie. In acest al doilea articol ne vom concentra asupra cuvintele cheie descriptive (longtailed keywords). Ce sunt 'long tailed keywords'? Ce avantaje au? Unde le folosim? Cititi in continuare mai multe despre ele si incercati sa le gasiti o utilizare in viitoarele dvs. campanii SEO. Longtailed keywords sunt cuvinte cheie mai putin utilizate datorita caracterului lor descriptiv. Principalul lor punct forte rezulta tocmai din acest aspect descriptiv: cu cat cuvantul cheie este mai detaliat, cu atat exista mai putin volum de cautari pentru el iar concurenta scade. Avand in vedere dezvoltarea tehnologiei inspre interactiunea vocala cu dispozitivele mobile este de asteptat ca si felul in care se realizeaza cautarile sa se schimbe. Astfel de la cautari de baza ca 'solutii tantari' se va ajunge la cautari naturale, apropiate limbajului ...

A bloca sau a nu bloca accesul la internet in firme?

Obiceiul de a bloca accesul la internet in cadrul companiilor devine o practica tot mai larg raspandita. Managerii de companie sunt ingrijorati de situatia economica, de viitorul firmei, astfel ca cer angajatilor implicare totala pentru a garanta supravietuirea afacerii. Deoarece navigarea pe internet fara un scop precis este una dintre cele mai frecvent intalnite activitati neproductive, tot mai multe companii aleg sa blocheze site-urile, iar in departamentele care nu necesita conexiunea la internet, blocarea acestuia poate fi chiar totala.

Google Penguin se pregateste de atac

De la inceputul lunii mai, webmasterii au inceput sa observe schimbari in cadrul pozitionarii site-urilor lor in Google. Scaderile bruste si inexplicabile au fost puse pe seama rularii unui nou algoritm Penguin. Totusi, veneri 10.05.2013, Matt Cutts ( seful echipei webspam de la Google ) a infirmat zvonurile ca Penguin ar fi deja activ, dar in acelasi timp a atras atentia ca lansarea algoritmului nu este prea departe.

Sentinel LDK este castigator al premiului CODiE 2013

Sentinel LDK de la SafeNet a castigat prestigiosul premiu CODiE 2013 pentru Cea mai buna solutie DRM (Digital Rights Management). SafeNet Inc, lider in monetizarea de software, a anuntat pe site-ul propriu ca Software & Information Industry Association (SIIA) , principala asociatie profesionala de software si continut digital din industrie, a acordat premiul CODiE 2013 pentru Sentinel Licensing Development Kit (LDK) la categoria solutiilor DRM (Digital Rights Management). Sentinel LDK este al treilea produs din gama Sentinel care castiga un prestigios premiu CODiE. Sentinel Cloud a fost premiat in 2012, iar Sentinel HASP a castigat premiul in 2008 tot la aceeasi categorie.

Citeste-ma! sau Call to action

'Call to action' este acel text care are rolul de a atrage atentia si de a determina cititorii sa realizeze actiunea dorita : sa citeasca mai mult, sa downloadeze un document, sa adauge un produs in cosul de cumparaturi, sa se inscrie la un eveniment etc. Pentru a avea succes 'call to action' trebuie inserat intr-un loc vizibil fie intr-un paragraf, fie pe un buton si cel mai important trebuie dublat de o oferta cel putin la fel de atractiva ca si mesajul. Cu un 'call to action' plasat la locul potrivit si in contextul potrivit se poate mari considerabil rata de conversie a site-ului.

Utilizarea smartcard-urilor: tendinte si perspective viitoare

O societate moderna, care se bazeaza din ce in ce mai mult pe serviciile online, are nevoie de tehnologie care sa ofere identitate personala sigura. Aceasta este o conditie fundamentala pentru o societate care isi doreste sa fie conectata prin tehnologie sigura si de incredere, iar serviciile si afacerile pot avea succes. Tehnologia bazata pe smartcard a dovedit de-a lungul timpului ca poate reprezenta o platforma corespunzatoare pentru identitatile indivizilor. In tarile dezvoltate, aproape fiecare cetatean detine un token de securitate bazat pe smartcard. Pe langa functionalitatea in ceea ce priveste identitatea electronica, schemele cu smartcard raspund cerintelor pentru plati online, functii de transport etc.

Cuvinte cheie - partea 1

Cuvintele cheie se afla la baza oricarui text de succes. Atat cititorii cat si motoarele de cautare urmaresc aceste semnale pentru a stabili daca textul este de calitate si satisface nevoia de informare. De unde va inspirati pentru cuvinte cheie? Cum le alegeti? Cum le utilizati? Cititi in continuare pentru a afla mai multe detalii despre cuvintele cheie...

Pirateria software poate afecta industria?

Despre pirateria software s-a vorbit si se va vorbi mult timp de acum incolo. Totusi de ce este atat de important sa fie eliminata situatia in care un proprietar de afaceri utilizeaza un program software fara licenta? In primul rand , faptul ca nu a platit producatorul sau distribuitorul pentru licenta software pe care o detine corespunde cu un delict. Din acest motiv multi dintre producatorii de software au cerut in instanta despagubiri pentru pierderile suferite. Prin urmare, utilizatorii de produse software piratare ar putea fi implicati in procese civile. In al doilea rand , economia care se s-ar realiza cu neplata unei licente de software nu este atat de semnificativa ca si imaginea si reputatia afacerii care au fost construite de-a lungul timpului. In al treilea rand , un software piratat nu beneficiaza de suport tehnic si asistenta la utilizare. Ce se intampla atunci cand o companie are de realizat un proiect in timp limitat, iar software-ul piratat pe care il de...