Skip to main content

A bloca sau a nu bloca accesul la internet in firme?

Share Button



Obiceiul de a bloca accesul la internet in cadrul companiilor devine o practica tot mai larg raspandita. Managerii de companie sunt ingrijorati de situatia economica, de viitorul firmei, astfel ca cer angajatilor implicare totala pentru a garanta supravietuirea afacerii.

Deoarece navigarea pe internet fara un scop precis este una dintre cele mai frecvent intalnite activitati neproductive, tot mai multe companii aleg sa blocheze site-urile, iar in departamentele care nu necesita conexiunea la internet, blocarea acestuia poate fi chiar totala.

Unii specialisti recomanda ca internetul, inclusiv retelele de socializare, sa fie lasate libere in cadrul firmei. Argumentele lor principale se refera la faptul ca angajatii au nevoie de momente de destindere in timpul programului pentru a se relaxa, a-si incarca bateriile si a se putea concentra pe urma cu mai multa putere. Atat timp cat intervalul petrecut de angajati pe internet in scop personal este sub 20% din timpul total de munca, productivitatea totala nu va fi afectata, ba chiar ar putea creste usor.

Printre dezavantajele blocarii accesului la internet in firma se numara resentimente din partea angajatilor sau ingreunarea unor procese de business. Prin blocarea accesului la internet se pot rata oportunitati de networking cu alti specialisti din domeniu, se poate intarzia accesul la date critice sau aflarea stirilor de ultima ora din domeniu.

Pe de alta parte, scurtele pauze de relaxare, ii pot ajuta pe angajati sa se concentreze mai bine asupra muncii. Aceste pauze sunt necesare pentru sanatatea angajatilor, pentru a nu-i surmina, pentru a-i ajuta sa se detaseze cateva minute de activitatile stresante si acaparatoare.

Desigur ca angajatorii se vor intreba ce se va intampla daca angajatii vor abuza de noile privilegii. Vor pierde timpul? Va creste traficul de internet in firma? Vor creste pericolele legale ale angajatorului? Raspunsul este ca se vor simti unele modificari in cadrul firmei, dar cu ajutorul unei intelegeri formale in privinta drepturilor si obligatiilor de utilizare a internetului, aceste aspecte pot fi tinute sub control.

Pentru a putea controla situatia si pentru a mentine angajatii fericiti, puteti utiliza un program software de monitorizare a folosirii internetului. Stabiliti un regulament acceptabil pentru ambele parti, anuntati toti angajatii de noua politica a utilizarii internetului si respectati aceasta intelegere.

Daca puteti, oferiti angajatilor posibilitatea de a-si observa propria performanta a activitatilor productive si neproductive. Aceste informatii comunicate regulat pot ajuta la controlul propriu al timpului la slujba si poate motiva angajatii sa fie mai responsabili. Angajatii care inteleg costurile neproductivitatii personalului vor fi cei care vor accepta mai usor programele de monitorizare. Daca nu observati nicio imbunatatire, atunci o discutie privata cu acestia poate ajuta la depistarea adevaratei probleme si la rezolvarea ei.

Deoarece nu toate departamentele din cadrul unei companii au aceeasi nevoie de internet, cu ajutorul programului de monitorizare -WFilter - puteti gestiona monitorizarea in functie de tipul de activitati desfasurate. Cititi aici mai multe despre aceasta optiune.>>

Testati gratuit WFilter
WFilter poate fi testat gratuit pentru 15 zile. Aflati mai multe detalii pe site la http://www.intech.ro/monitorizare/demo.html

Comments

Popular posts from this blog

Webinar: Cum abordăm monetizarea software: strategii pentru creșterea veniturilor pe termen lung

Joi 16 Mai 2024, ora 11:00 Notează data și alătură-te evenimentului creat de Thales, un webinar exclusiv, interactiv, conceput special pentru furnizorii de software, producătorii de dispozitive cu software încorporat și companiile SaaS care doresc să-și îmbunătățească afacerea. În cadrul acestei sesiuni, experții în monetizarea software vor discuta despre importanța managementului unificat și a proceselor automatizate. Ei vor explica de ce a rămâne axat pe furnizarea de modele de afaceri complexe este esențial în peisajul digital aflat astăzi într-o evoluție rapidă. Dacă doresti să obți informații despre cele mai bune practici strategice pentru creșterea sustenabila și pe termen lung a veniturilor din software, acesta este un webinar care nu trebuie ratat! Înregistreaza-te astăzi și acceseaza panoul nostru de experți în timp ce vei fi ghidat prin: 1. Utilizarea unui sistem unificat de licențiere Exploreaz ă strategii pentru o singură sursă de adevăr, creând un centru centra...

Cititor contactless pentru carduri RFID (NFC) 13.56 MHz

Acest cititor de card contactless citeste si scrie cardurile mifare rfid 1K. Protocol de comunicatie:  - accepta toate cardurile cu frecventa ceasului de 13.56 MHz (smartcard RFID): - ISO 14443 tip A si B - Mifare 13.56 MHz ISD14443A - Baud rate: 106 Kbps la 6.8 Mbps - Suport pentru protocol Felica - Compatibil cu protocol de card 15693 Securitate: - Chipset cu nivel inalt de securitate - Protectie la scurt-circuit si depasirea tensiunii de alimentare - Mecanism de criptare in firmware - Posibilitate de actualizare pentru firmware Performanta: - Primul VHBR CCID card reader - Primul reader CCID cu procesor de viteza inalta - Incorporeaza tehnologie contactless VHBR (Very High Bit Rates) solicitata de aplicatiile ICAO (International Civil Aviation Organization), cu standard LDS 2.0 Compatibilitate: compatibil cu cele mai utilizate platforme software: Windows, Linux. M...

Cititor card sanatate ACR83 (format APG), V2

Cititorul de card de sanatate ACR83, in forma cunoscuta pana acum, a ajuns la sfarsitul ciclului de fabricatie inca din anul 2019. Va prezentam mai jos varianta actuala a cititorului de card ACR83, care este ACR83 (format APG) APG8201. Acesta se prezinta intr-o haina noua, dar ramane 100% compatibil cu vechiul cititor ACR83. Cititorul de card de sanatate este vandut de unele firme si sub denumirile de ''ACR83 v2 PinEasy - cititor card sanatate cu tastatura si ecran autorizat de CNAS model 2023'' si ''Cititor smartcard ACS APG 8201-B2'' - Cititorul de card de sanatate ACR83 – APG8201 vine intr-o carcasa noua, robusta, fiabila, ergonomica - Afisaj mare - Taste mai mari care usureaza introducerea codului PIN - Prezenta cardului in cititor este semnalata de un sunet - Viteza mai mare de redare a datelor Pentru a avea acces la datele de pe card introduceti PIN-ul de la tastatura cititorului ACR83 (APG8201). COMANDA CITITORUL ACR 83 (for...