Skip to main content

SEO pentru imagini, video si audio

Share Button



Optimizarea articolelor pentru motoarele de cautare se realizeaza cu ajutorul cuvintelor cheie. Alese si utilizate cu grija, acestea pot propulsa un articol spre prima pagina.

Dar ce se intampla cu materialele care nu contin text? Robotul motorului de cautare nu are ochi si urechi pentru a intelege informatia dintr-o imagine sau dintr-un video sau podcast. Astfel, din punct de vedere SEO, informatia este lipsita de valoare daca nu beneficiaza de un text scris ce poate fi interpretat de robot.

SEO pentru imagini, materiale video si audio nu este greu de realizat!

SEO pentru imagini
  1. Extensia imaginii
    Pentru ca imaginile sa poata fi indexate de Google, acestea trebuie salvate intr-unul din formatele: .bmp, .jpeg, .gif, .png, .webp, .svg. 
  2. Denumirea imaginii
    Denumiri ca 'IMG1234' nu sunt foarte productive; un astfel de titlu nu spune nimic despre imagine nici cititorului, nici motorului de cautare. Cautati un titlu descriptiv care sa contina cateva cuvinte cheie. Daca titlul este format din mai multe cuvinte, atunci despartiti cuvintele prin minus (-), liniuta jos (_) semnaleaza un substantiv compus.
  3. Alt text
    Pentru a descrie imaginea si contextul ei utilizati alt text (alt="introduceti aici descrierea imaginii"). Utilizand acest mic truc ajutati atat motorul de cautare sa asocieze imaginea cu expresia de cautare, cat si utilizatorii care dintr-un motiv sau altul nu pot vizualiza imaginea. Expresia utilizata pentru descrierea imaginii trebuie sa fie naturala, in contextul articolului si sa contina cateva cuvinte cheie.
  4. Contextul imaginii
    Introduceti imaginea intr-un context. Realizati o mica introducere pentru imagine si pentru ce reprezinta aceasta. Robotul va cauta cuvinte cheie si in restul articolului, iar identificarea unor cuvinte ca 'imagine', 'figura' etc va ajuta la identificarea informatiei.
  5. Creati un sitemap pentru imagini
    Pentru a va asigura ca noul continut este indexat, creati un sitemap (un document .xml) special pentru imagini sau completati-l pe cel existent cu informatii despre imagini si trimiteti-l catre motoarele de cautare.
SEO pentru materiale video
  1. Formatul materialului
    Salvati materialele care urmeaza a fi urcate pe web cu extensii: .mpg, .mpeg, .m4v, .mov, .wmv, .asf, .avi, .ra, .ram, .rm, .flv, .swf. Aceste formate sunt recunoscute de Google si usor de indexat.
  2. Denumirea materialului video
    Si aici se aplica aceleasi principii ca si in cazul imaginii. Denumirea materialului trebuie sa fie descriptiva si sa contina cuvinte cheie pentru a atrage atentia utilizatorilor si pentru a ajuta motoarele de cautare sa realizeze legatura dintre material si expresia de cautare.
  3. Title tag, alt tag si meta description
    Cuvintele cheie introduse in title tag, alt tag si meta tag sunt deosebit de importante in cadrul materialelor video, deoarece exista o probabilitate foarte mare ca acestea sa fie cautate independent de website. Alegeti cu grija cuvintele cheie si utilizati-le pentru a compune un titlu si un text descriptiv incitant si atractiv. Chiar daca in cadrul descrierii puteti introduce cateva mii de caractere, e bine de stiu ca Google va utiliza doar primele 156 in listari in motorul de cautare. Pentru a va mari sansele de indexare, creati dintr-un material nescris unul scris: transcrieti materialul video si concentrati-va asupra cuvintelor cheie.
  4. Creati viralitate
    Permiteti utilizatorilor sa preia codul materialului si sa il distribuie. Cu cat un material se bucura de mai multe share, like, twitt, plus one cu atat materialul va fi mai popular in motoarele de cautare.
  5. Creati un sitemap pentru materiale video
    Ca si in cazul imaginilor creati un sitemap care sa ajute indexarea materialului. In plus in acest caz un sitemap va incuraja Google sa creeze o sectiune rich snippets.
SEO pentru materiale audio
Pentru materialele audio se urmeaza aceleasi principii SEO ca si in cazul materialelor video. In plus exista cateva practici specifice iTunes, serviciu des utilizat pentru distributia si achizitia de podcast-uri. 
  1. Navigare usoara
    Puneti-va in locul clientului si cautati-va materialul, filtrati, alegeti, testati si abonati-va. Ajustati procesul pana cand obtineti cel mai usor mod de cautare.
  2. Cresteti numarul de abonati
    iTunes clasifica materialele cu mai multi abonati ca fiind mai valoroase. Astfel este mai important sa aveti un numar mare de abonati decat o rata mare de ascultare a materialului. Este posibil ca o buna parte din cei care va asculta materialul sa nu mai revina. Cresteti numarul de abonati asigurandu-va ca procesul de abonare este simplu si clar, de preferinta printr-un singur click. Promovati-va informatia oferita prin podcast, puneti accent pe beneficii.
  3. Solicitati feedback
    iTunes apreciaza materialele care beneficiaza de recenzii. Solicitati abonatilor sa scrie scurte recenzii, incepeti un dialog cu ascultatorii. Creati un 'call to action' la finalul fiecarui material.
  4. Varsta materialului
    Podcasturile mai vechi sunt mai bine indexate decat cele noi. Chiar daca nu aveti cum influenta acest factor este bine de stiut ca joaca un rol important.
  5. Navigare usoara
    Pentru a ajuta robotul motorului de cautare sa indexeze materialul audio, realizati o transcriere. Textul va ajuta si ascultatorii sa tina pasul cu banda, mai ales daca informatia este inregistrata la o calitate slaba sau daca este intr-o limba straina.


Pentru un site complet functional, atractiv si optimizat cautati serviciile noastre de webdesign si SEO


Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Dispozitiv criptografic USB Token CryptoMate EVO

Prezentarea generala a dispozitivului criptografic CryptoMate EVO Tokenul USB CryptoMate Evo PKI utilizeaza algoritmi ECC si RSA pentru operaÈ›iunile criptografice cu cheie publică, esenÈ›iale în aplicaÈ›iile PKI pentru carduri inteligente È™i semnătură digitală. Tokenul CryptoMate EVO PKI este construit in jurul unui modul ACOS5-EVO care acceptă algoritmi DES, 3DES, AES È™i SHA. Tokenul este conform cu standardele internaÈ›ionale pentru cardurile inteligente PKI (ISO 7816 (părÈ›ile 1, 2, 3, 4, 8 È™i 9) È™i FIPS 140-2 level 3 È™i este certificat CC EAL 5+ CryptoMate EVO poate fi utilizat pentru aplicaÈ›ii care includ semnarea digitală, securitatea e-mailurilor, conectarea online, conectarea la reÈ›ea È™i aplicaÈ›iile blockchain. Caracteristici: ● Card inteligent criptografic si cryptoprocesor ◦ Modulul ACOS5-EVO incorporat ◦ Memorie RRPROM: 192 KB ◦ Conform cu ISO 7816 Partile 1, 2, 3, 4, 8, si 9 (suporta T=0, T=1;

Noul cititor card sanatate ACR83 (APG8201)

Cititorul ACR 83, in forma cunoscuta pana acum, a ajuns la sfarsitul ciclului de fabricatie. Noul ACR 83 (APG) se prezinta intr-o haina noua, dar ramane 100% compatibil cu vechiul cititor ACR 83. - Noua versiune ACR83 – APG8201 vine intr-o carcasa noua, robusta, fiabila, ergonomica - Afisaj mare - Taste mai mari care usureaza introducerea codului PIN - Prezenta cardului in cititor este semnalata de un sunet - Viteza mai mare de redare a datelor Pentru a avea acces la datele de pe card introduceti PIN-ul de la tastatura cititorului ACR83 (APG8201). Caracteristici:                                                                                                              - USB 2.0                                                                              - CCID Compliance - Suporta PC/SC - Suporta PC/SC 2.01 Secure PIN Entry (SPE) - Suporta PPS (Protocols and Parameters Selection) - Cititor de card

Cititor contactless pentru carduri RFID (NFC) 13.56 MHz

Acest cititor de card contactless citeste si scrie cardurile mifare rfid 1K. Protocol de comunicatie:  - accepta toate cardurile cu frecventa ceasului de 13.56 MHz (smartcard RFID): - ISO 14443 tip A si B - Mifare 13.56 MHz ISD14443A - Baud rate: 106 Kbps la 6.8 Mbps - Suport pentru protocol Felica - Compatibil cu protocol de card 15693 Securitate: - Chipset cu nivel inalt de securitate - Protectie la scurt-circuit si depasirea tensiunii de alimentare - Mecanism de criptare in firmware - Posibilitate de actualizare pentru firmware Performanta: - Primul VHBR CCID card reader - Primul reader CCID cu procesor de viteza inalta - Incorporeaza tehnologie contactless VHBR (Very High Bit Rates) solicitata de aplicatiile ICAO (International Civil Aviation Organization), cu standard LDS 2.0 Compatibilitate: compatibil cu cele mai utilizate platforme software: Windows, Linux. Mac,