07 May 2013

Utilizarea smartcard-urilor: tendinte si perspective viitoare

Share Button


Solutii de securitate cu smartcard
O societate moderna, care se bazeaza din ce in ce mai mult pe serviciile online, are nevoie de tehnologie care sa ofere identitate personala sigura. Aceasta este o conditie fundamentala pentru o societate care isi doreste sa fie conectata prin tehnologie sigura si de incredere, iar serviciile si afacerile pot avea succes. Tehnologia bazata pe smartcard a dovedit de-a lungul timpului ca poate reprezenta o platforma corespunzatoare pentru identitatile indivizilor.

In tarile dezvoltate, aproape fiecare cetatean detine un token de securitate bazat pe smartcard. Pe langa functionalitatea in ceea ce priveste identitatea electronica, schemele cu smartcard raspund cerintelor pentru plati online, functii de transport etc.

Smartcard-urile ofera un nivel inalt de valoare si comfort. Acest tip de solutie bazata pe smartcard a fost lansata mai intai de companiile de carduri pentru cetateni si banci, intr-un context regional. In cativa ani, vor fi lansate carduri nationale electronice, cu un volum mare si extindere globala. Unele dintre carduri vor fi utilizate pentru identificarea cetatenilor. In alte carduri se vor implementa si aplicatii comerciale pe langa caracateristicile de identificare electronica controlate de autoritatile guvernamentale. Totusi, baza de cititoare instalate este redusa. Prin urmare, rata de utilizare nu este atat de mare pe cat s-ar astepta.

Adoptarea cititoarelor de cardurilor se va realiza in timp datorita cerintelor impuse de schemele de securitate.

Securitate de incredere cu Smartcard Reader ACR38Datorita cresterii exponentiale a tranzactiilor de pe internet, schemele sigure de autentificare devin din ce in ce mai importante. Majoritatea solutiilor IT nu pot oferi un nivel satisfacator de securitate. Acest lucru are legatura cu vulnerabilitatile prezente in general pe calculatoare. Schemele de autentificare implementate in cardurile electronice nationale sunt conforme cu cele mai actuale cerinte de securitate si ofera o solutie mult mai sigura. Aceasta solutie poate fi utilizata cu usurinta de banci pentru securizarea tranzactiilor de plata pe internet.

Exista si o tendinta in crestere pentru plaformele mobile. Smartphone-urile reprezinta platfome inteligente care ofera acces la o gama larga de servicii online. Microcontrolerele integrate pot oferi aceeasi functionalitate la fel ca si smartcard-urile. Totusi, luand in considerare problemele legate de durata de viata a bateriei, smartphone-urile sunt vazute ca o solutie “de rezerva” pentru stocarea unei copii a carnetului de conducere si identitatea electronica a posesorului. Se asteapta la o separare concreta a aplicatiilor gestionate de autoritatile oficiale de aplicatiile comerciale. Acestea din urma pot migra de platforme in care beneficiile pentru utilizatori si furnizori de servicii pot fi maximizate.

In esenta, solutiile de securitate cu smartcarduri reprezenta o alternativa inca de baza pentru companiile care isi doresc afaceri sigure. Unul dintre cele mai cautate cititoare de smartcard (Smartcard Reader ACR38) a fost dezvoltat astfel incat sa indeplineasca toate cerintele de securitate impuse de sisteme. Smartcard Readerul ACR38 functioneaza atat cu carduri cu microprocesor (Smartcard PKI), cat si cu carduri cu memorie securizata (Smartcard SLE). Costurile reduse si functionalitatea stabila reprezinta doua puncte forte pe care sa le luati in considerare atunci cand alegeti un Smartcard si cititor compatibil pentru Smartcard.

No comments:

Post a Comment