Skip to main content

Utilizarea smartcard-urilor: tendinte si perspective viitoare

Share Button


Solutii de securitate cu smartcard
O societate moderna, care se bazeaza din ce in ce mai mult pe serviciile online, are nevoie de tehnologie care sa ofere identitate personala sigura. Aceasta este o conditie fundamentala pentru o societate care isi doreste sa fie conectata prin tehnologie sigura si de incredere, iar serviciile si afacerile pot avea succes. Tehnologia bazata pe smartcard a dovedit de-a lungul timpului ca poate reprezenta o platforma corespunzatoare pentru identitatile indivizilor.

In tarile dezvoltate, aproape fiecare cetatean detine un token de securitate bazat pe smartcard. Pe langa functionalitatea in ceea ce priveste identitatea electronica, schemele cu smartcard raspund cerintelor pentru plati online, functii de transport etc.

Smartcard-urile ofera un nivel inalt de valoare si comfort. Acest tip de solutie bazata pe smartcard a fost lansata mai intai de companiile de carduri pentru cetateni si banci, intr-un context regional. In cativa ani, vor fi lansate carduri nationale electronice, cu un volum mare si extindere globala. Unele dintre carduri vor fi utilizate pentru identificarea cetatenilor. In alte carduri se vor implementa si aplicatii comerciale pe langa caracateristicile de identificare electronica controlate de autoritatile guvernamentale. Totusi, baza de cititoare instalate este redusa. Prin urmare, rata de utilizare nu este atat de mare pe cat s-ar astepta.

Adoptarea cititoarelor de cardurilor se va realiza in timp datorita cerintelor impuse de schemele de securitate.

Securitate de incredere cu Smartcard Reader ACR38Datorita cresterii exponentiale a tranzactiilor de pe internet, schemele sigure de autentificare devin din ce in ce mai importante. Majoritatea solutiilor IT nu pot oferi un nivel satisfacator de securitate. Acest lucru are legatura cu vulnerabilitatile prezente in general pe calculatoare. Schemele de autentificare implementate in cardurile electronice nationale sunt conforme cu cele mai actuale cerinte de securitate si ofera o solutie mult mai sigura. Aceasta solutie poate fi utilizata cu usurinta de banci pentru securizarea tranzactiilor de plata pe internet.

Exista si o tendinta in crestere pentru plaformele mobile. Smartphone-urile reprezinta platfome inteligente care ofera acces la o gama larga de servicii online. Microcontrolerele integrate pot oferi aceeasi functionalitate la fel ca si smartcard-urile. Totusi, luand in considerare problemele legate de durata de viata a bateriei, smartphone-urile sunt vazute ca o solutie “de rezerva” pentru stocarea unei copii a carnetului de conducere si identitatea electronica a posesorului. Se asteapta la o separare concreta a aplicatiilor gestionate de autoritatile oficiale de aplicatiile comerciale. Acestea din urma pot migra de platforme in care beneficiile pentru utilizatori si furnizori de servicii pot fi maximizate.

In esenta, solutiile de securitate cu smartcarduri reprezenta o alternativa inca de baza pentru companiile care isi doresc afaceri sigure. Unul dintre cele mai cautate cititoare de smartcard (Smartcard Reader ACR38) a fost dezvoltat astfel incat sa indeplineasca toate cerintele de securitate impuse de sisteme. Smartcard Readerul ACR38 functioneaza atat cu carduri cu microprocesor (Smartcard PKI), cat si cu carduri cu memorie securizata (Smartcard SLE). Costurile reduse si functionalitatea stabila reprezinta doua puncte forte pe care sa le luati in considerare atunci cand alegeti un Smartcard si cititor compatibil pentru Smartcard.

Comments

Popular posts from this blog

Dispozitiv criptografic USB Token CryptoMate EVO

Prezentarea generala a dispozitivului criptografic CryptoMate EVO Tokenul USB CryptoMate Evo PKI utilizeaza algoritmi ECC si RSA pentru operaÈ›iunile criptografice cu cheie publică, esenÈ›iale în aplicaÈ›iile PKI pentru carduri inteligente È™i semnătură digitală. Tokenul CryptoMate EVO PKI este construit in jurul unui modul ACOS5-EVO care acceptă algoritmi DES, 3DES, AES È™i SHA. Tokenul este conform cu standardele internaÈ›ionale pentru cardurile inteligente PKI (ISO 7816 (părÈ›ile 1, 2, 3, 4, 8 È™i 9) È™i FIPS 140-2 level 3 È™i este certificat CC EAL 5+ CryptoMate EVO poate fi utilizat pentru aplicaÈ›ii care includ semnarea digitală, securitatea e-mailurilor, conectarea online, conectarea la reÈ›ea È™i aplicaÈ›iile blockchain. Caracteristici: ● Card inteligent criptografic si cryptoprocesor ◦ Modulul ACOS5-EVO incorporat ◦ Memorie RRPROM: 192 KB ◦ Conform cu ISO 7816 Partile 1, 2, 3, 4, 8, si 9 (suporta T=0, T=1;

Cititor card sanatate ACR83 (format APG), V2

Cititorul de card de sanatate ACR83, in forma cunoscuta pana acum, a ajuns la sfarsitul ciclului de fabricatie inca din anul 2019. Va prezentam mai jos varianta actuala a cititorului de card ACR83, care este ACR83 (format APG) APG8201. Acesta se prezinta intr-o haina noua, dar ramane 100% compatibil cu vechiul cititor ACR83. Cititorul de card de sanatate este vandut de unele firme si sub denumirile de ''ACR83 v2 PinEasy - cititor card sanatate cu tastatura si ecran autorizat de CNAS model 2023'' si ''Cititor smartcard ACS APG 8201-B2'' - Cititorul de card de sanatate ACR83 – APG8201 vine intr-o carcasa noua, robusta, fiabila, ergonomica - Afisaj mare - Taste mai mari care usureaza introducerea codului PIN - Prezenta cardului in cititor este semnalata de un sunet - Viteza mai mare de redare a datelor Pentru a avea acces la datele de pe card introduceti PIN-ul de la tastatura cititorului ACR83 (APG8201). COMANDA CITITORUL ACR 83 (for

Cititor contactless pentru carduri RFID (NFC) 13.56 MHz

Acest cititor de card contactless citeste si scrie cardurile mifare rfid 1K. Protocol de comunicatie:  - accepta toate cardurile cu frecventa ceasului de 13.56 MHz (smartcard RFID): - ISO 14443 tip A si B - Mifare 13.56 MHz ISD14443A - Baud rate: 106 Kbps la 6.8 Mbps - Suport pentru protocol Felica - Compatibil cu protocol de card 15693 Securitate: - Chipset cu nivel inalt de securitate - Protectie la scurt-circuit si depasirea tensiunii de alimentare - Mecanism de criptare in firmware - Posibilitate de actualizare pentru firmware Performanta: - Primul VHBR CCID card reader - Primul reader CCID cu procesor de viteza inalta - Incorporeaza tehnologie contactless VHBR (Very High Bit Rates) solicitata de aplicatiile ICAO (International Civil Aviation Organization), cu standard LDS 2.0 Compatibilitate: compatibil cu cele mai utilizate platforme software: Windows, Linux. Mac,