Skip to main content

10 sfaturi de bune practici pentru monitorizarea accesului la internet in firma - Partea I

Share Button



O politica eficienta de monitorizare a internetului va duce la maximizarea productivitatii angajatilor, identificarea problemelor cauzate de activitatea de download, imbunatatirea managementului retelei si va reduce riscul de litigii.

De asemenea o politica bine implementata tine seama si de angajat. Restrictionand prea mult accesul la internet nu doar ca puteti afecta activitatea de business, dar salariatii vor avea impresia neplacuta ca se afla in 'casa Big Brother' unde fiecare miscare le este urmarita.

Monitorizarea internetului necesita doua elemente importante: un software intuitiv si educarea angajatilor.

Pentru a mentine un mediu de lucru sanatos si productiv cititi mai jos prima parte din 10 pasi pentru bune practici:
  1. Alocati un anumit timp pentru utilizarea internetului in scop recreativ/ personal
    Unele studii au dovedit ca permitand angajatilor sa petreaca un timp rezonabil in scop recreativ sau pentru rezolvarea unor probleme personale presante, poate creste productivitatea cu pana 9%. 
  2. Permiteti un timp de navigare nemonitorizat
    Cand vine vorba de monitorizarea la locul de munca, o problema recurenta este aceea a intimitatii angajatilor. Deoarece programul de lucru este lung, pe parcursul zilei pot aparea situatii neprevazute care necesita actiuni imediate. Prin intreruperea monitorizarii in timpul pauzei de pranz de exemplu, angajatii vor putea rezolva aceste probleme, fiind linistiti in privinta respectarii intimitatii lor. Increderea lor in companie va creste, iar productivitatea nu le va fi afectata. 
  3. Stabiliti termeni acceptatili de utilizare a internetului
    Stabiliti aceste politici si:
    * explicati angajatilor motivele legate de business care au dus la implementarea monitorizarii
    * expuneti clar ce este considerat activitate productiva si neproductiva
    * descrieti exact contextul drepturilor de a naviga pe internet in interes personal
    * prezentati clar ce activitati sunt strict interzise, de exemplu accesarea informatiei discriminatorii, hartuitoare, defaimatoare, materiale pornografice, downloadarea sau distribuirea de materiale protejate prin drept de autor
    * prezentati si consecintele incalcarii inlegerii in privinta monitorizarii
  4. Utilizati o metoda de monitorizare onesta
    Odata ce ati stabilit care sunt exact politicile de monitorizare pe care doriti sa le implementati, asigurati-va ca fiecare angajat a luat la cunostinta aceste decizii si ca le-a inteles in amanunt. Un program de monitorizare este eficient doar cand tot personalul intelege atat drepturile sale, cat si indatoririle. 
  5. Oferiti angajatilor un raport privind propriul consum de internet
    Acest punct este o recomandare tot mai des intalnita. De cele mai multe ori, angajatii isi vor reduce singuri timpul petrecut pe internet in scop personal, odata ce sunt constienti exact de cat timp se pierde. Oferirea unei liste a activitatilor productive si neproductive intreprinse de fiecare, ii poate ajuta sa isi reduca munca neproductiva strict la ceea ce este foarte important pentru ei. Angajatii informati si care inteleg costul timpului petrecut neproductiv vor accepta mai usor activitatile de monitorizare. 
Cu ajutorul software-ului WFilter puteti implementa usor o politica de monitorizare a angajatilor. Programul poate fi personalizat in functie de orarul de functionare a companiei, in functie de departamentele monitorizate etc.


Comments

Popular posts from this blog

Dispozitiv criptografic USB Token CryptoMate EVO

Prezentarea generala a dispozitivului criptografic CryptoMate EVO Tokenul USB CryptoMate Evo PKI utilizeaza algoritmi ECC si RSA pentru operaÈ›iunile criptografice cu cheie publică, esenÈ›iale în aplicaÈ›iile PKI pentru carduri inteligente È™i semnătură digitală. Tokenul CryptoMate EVO PKI este construit in jurul unui modul ACOS5-EVO care acceptă algoritmi DES, 3DES, AES È™i SHA. Tokenul este conform cu standardele internaÈ›ionale pentru cardurile inteligente PKI (ISO 7816 (părÈ›ile 1, 2, 3, 4, 8 È™i 9) È™i FIPS 140-2 level 3 È™i este certificat CC EAL 5+ CryptoMate EVO poate fi utilizat pentru aplicaÈ›ii care includ semnarea digitală, securitatea e-mailurilor, conectarea online, conectarea la reÈ›ea È™i aplicaÈ›iile blockchain. Caracteristici: ● Card inteligent criptografic si cryptoprocesor ◦ Modulul ACOS5-EVO incorporat ◦ Memorie RRPROM: 192 KB ◦ Conform cu ISO 7816 Partile 1, 2, 3, 4, 8, si 9 (suporta T=0, T=1;

Cititor card sanatate ACR83 (format APG), V2

Cititorul de card de sanatate ACR83, in forma cunoscuta pana acum, a ajuns la sfarsitul ciclului de fabricatie inca din anul 2019. Va prezentam mai jos varianta actuala a cititorului de card ACR83, care este ACR83 (format APG) APG8201. Acesta se prezinta intr-o haina noua, dar ramane 100% compatibil cu vechiul cititor ACR83. Cititorul de card de sanatate este vandut de unele firme si sub denumirile de ''ACR83 v2 PinEasy - cititor card sanatate cu tastatura si ecran autorizat de CNAS model 2023'' si ''Cititor smartcard ACS APG 8201-B2'' - Cititorul de card de sanatate ACR83 – APG8201 vine intr-o carcasa noua, robusta, fiabila, ergonomica - Afisaj mare - Taste mai mari care usureaza introducerea codului PIN - Prezenta cardului in cititor este semnalata de un sunet - Viteza mai mare de redare a datelor Pentru a avea acces la datele de pe card introduceti PIN-ul de la tastatura cititorului ACR83 (APG8201). COMANDA CITITORUL ACR 83 (for

Cititor contactless pentru carduri RFID (NFC) 13.56 MHz

Acest cititor de card contactless citeste si scrie cardurile mifare rfid 1K. Protocol de comunicatie:  - accepta toate cardurile cu frecventa ceasului de 13.56 MHz (smartcard RFID): - ISO 14443 tip A si B - Mifare 13.56 MHz ISD14443A - Baud rate: 106 Kbps la 6.8 Mbps - Suport pentru protocol Felica - Compatibil cu protocol de card 15693 Securitate: - Chipset cu nivel inalt de securitate - Protectie la scurt-circuit si depasirea tensiunii de alimentare - Mecanism de criptare in firmware - Posibilitate de actualizare pentru firmware Performanta: - Primul VHBR CCID card reader - Primul reader CCID cu procesor de viteza inalta - Incorporeaza tehnologie contactless VHBR (Very High Bit Rates) solicitata de aplicatiile ICAO (International Civil Aviation Organization), cu standard LDS 2.0 Compatibilitate: compatibil cu cele mai utilizate platforme software: Windows, Linux. Mac,