Skip to main content

Avantajele monitorizarii accesului la web prin servere proxy

Share Button



Serverele proxy web mentin jurnale web a intregii activitati desfasurate online de catre firma in relatia cu exteriorul. Prin analiza acestor jurnale se pot afla informatii ca: cine acceseaza site-uri externe, ce site-uri sunt accesate, cand au fost site-urile accesate, cat timp s-a petrecut pe site, cum a navigat utilizatorul prin site, ce cuvinte cheie au indrumat utilizatorul spre site, daca s-a realizat download de date si cat de mare a fost pachetul de date.

Aceste informatii se pot utiliza pentru:
  • Maximizarea productivitatii angajatilor
    Se pot identifica acei angajati care utilizeaza reteaua de internet din cadrul firmei excesiv pentru scopuri recreationale. Informarea angajatilor in legatura cu masurile de monitorizare luate si a consecintelor incalcarii politicilor interne va duce la reducere timpului petrecut online in scop personal. 
  • Asigurarea conformitatii cu politicile interne
    Se poate identifica abuzul si asigura conformitatea cu politicile de utilizare a internetului acceptate in cadrul firmei. Vor rezulta informatii legate de site-urile accesate, timpul petrecut cu navigarea lor, ce si de catre cine a fost downloadat. 
  • Asigurarea conformitatii legale
    Se va diminua riscul de litigii costisitoare prin asigurarea implementarii reglemetarilor legate de utilizarea internetului. 
  • Reducerea si verificarea costurilor lungimii de banda
    Se pot accesa rapoarte legate de utilizarea lungimii de banda si se poate identifica downloadul excesiv de la anumite site-uri, a tipurilor de fisiere, persoana care realizeaza downloadul. In final se vor putea verifica exact preturile cerute de furnizorul de internet pentru serviciile oferite si utilizate. 
  • Intelegerea utilizarii internetului si recompensarea consumului acceptabil
    O practica buna de folosire a internetului in firma este de a oferi angajatilor o mica pauza de relaxare pe internet din cand in cand. Tot mai multe studii arata ca petrecerea unui scurt timp pe internet, pe site-uri care nu au legatura cu scopul de business, ajuta la destinderea persoanei si ofera o putere mai mare de concentrare.

WFilter poate monitoriza serverele proxy si va ofera rapoarte detaliate despre utilizarea internetului in cadrul firmei.


Comments

Popular posts from this blog

Dispozitiv criptografic USB Token CryptoMate EVO

Prezentarea generala a dispozitivului criptografic CryptoMate EVO Tokenul USB CryptoMate Evo PKI utilizeaza algoritmi ECC si RSA pentru operaÈ›iunile criptografice cu cheie publică, esenÈ›iale în aplicaÈ›iile PKI pentru carduri inteligente È™i semnătură digitală. Tokenul CryptoMate EVO PKI este construit in jurul unui modul ACOS5-EVO care acceptă algoritmi DES, 3DES, AES È™i SHA. Tokenul este conform cu standardele internaÈ›ionale pentru cardurile inteligente PKI (ISO 7816 (părÈ›ile 1, 2, 3, 4, 8 È™i 9) È™i FIPS 140-2 level 3 È™i este certificat CC EAL 5+ CryptoMate EVO poate fi utilizat pentru aplicaÈ›ii care includ semnarea digitală, securitatea e-mailurilor, conectarea online, conectarea la reÈ›ea È™i aplicaÈ›iile blockchain. Caracteristici: ● Card inteligent criptografic si cryptoprocesor ◦ Modulul ACOS5-EVO incorporat ◦ Memorie RRPROM: 192 KB ◦ Conform cu ISO 7816 Partile 1, 2, 3, 4, 8, si 9 (suporta T=0, T=1;

Cititor card sanatate ACR83 (format APG), V2

Cititorul de card de sanatate ACR83, in forma cunoscuta pana acum, a ajuns la sfarsitul ciclului de fabricatie inca din anul 2019. Va prezentam mai jos varianta actuala a cititorului de card ACR83, care este ACR83 (format APG) APG8201. Acesta se prezinta intr-o haina noua, dar ramane 100% compatibil cu vechiul cititor ACR83. Cititorul de card de sanatate este vandut de unele firme si sub denumirile de ''ACR83 v2 PinEasy - cititor card sanatate cu tastatura si ecran autorizat de CNAS model 2023'' si ''Cititor smartcard ACS APG 8201-B2'' - Cititorul de card de sanatate ACR83 – APG8201 vine intr-o carcasa noua, robusta, fiabila, ergonomica - Afisaj mare - Taste mai mari care usureaza introducerea codului PIN - Prezenta cardului in cititor este semnalata de un sunet - Viteza mai mare de redare a datelor Pentru a avea acces la datele de pe card introduceti PIN-ul de la tastatura cititorului ACR83 (APG8201). COMANDA CITITORUL ACR 83 (for

Cititor contactless pentru carduri RFID (NFC) 13.56 MHz

Acest cititor de card contactless citeste si scrie cardurile mifare rfid 1K. Protocol de comunicatie:  - accepta toate cardurile cu frecventa ceasului de 13.56 MHz (smartcard RFID): - ISO 14443 tip A si B - Mifare 13.56 MHz ISD14443A - Baud rate: 106 Kbps la 6.8 Mbps - Suport pentru protocol Felica - Compatibil cu protocol de card 15693 Securitate: - Chipset cu nivel inalt de securitate - Protectie la scurt-circuit si depasirea tensiunii de alimentare - Mecanism de criptare in firmware - Posibilitate de actualizare pentru firmware Performanta: - Primul VHBR CCID card reader - Primul reader CCID cu procesor de viteza inalta - Incorporeaza tehnologie contactless VHBR (Very High Bit Rates) solicitata de aplicatiile ICAO (International Civil Aviation Organization), cu standard LDS 2.0 Compatibilitate: compatibil cu cele mai utilizate platforme software: Windows, Linux. Mac,